16 / 05 / 2024

Muvazaa satış davasını kim açar

Muvazaa satış davasını kim açar

Muvazaalı gayrimenkul satışları, gerçek amacı saklanarak yapılan satışlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, muvazaa satış davasını kim açar?

İki apartman arasındaki yüksek gerilim hattı konut satışlarını engelliyor!

7’şer katlı ve 64’er daireli Altınbaş blokları arasında kalan yüksek gerilim hattı konut satışlarını engelliyor. Vatandaşlar bu bloklardan ev almaya korkuyor.

İMSAD: Konut arzı, satışların önüne geçti!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından yayınlanan Ekim 2017 Sektör Raporu açıklandı. Rapora göre, konutta üretim arzı, satışların önüne geçti. 

Konut satışlarının artmasında indirimler ve teşvikler etkili oldu!

Konut satışları bayram tatiline rağmen hız kesmedi. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım "Satışların artmasında indirimler ve teşvikler etkili oldu” dedi.

Konut satışları önümüzdeki dönem daha da artacak!

TÜİK, ağustos ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; “Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,7 oranında artarak 120 bin 198 oldu.”

Kartal Royal Garden projesinde satışların yüzde 70’i tamamlandı!

Kartal'da Royal Group tarafından hayata geçirilen Royal Garden projesinde satışların yüzde 70’i tamamlandı...

TOKİ, Park Mavera 3'teki ortalama satış fiyatını yayınladı!

Park Mavera 3'teki gayrimenkul sertifikasına konu olmayan benzer nitelikte bağımsız bölümlerden satışta olanların ve satışı gerçekleşenlerin ortalama satış fiyatlarını yayınlandı

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'da satışların yüzde 80’i tamam!

Bu yıl 41. düzenlenen Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 8 – 12 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2018 satışlarının yüzde 80’i tamamlandı.

Sosyal donatı alanları konut satışlarını hızlandırıyor!

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, yaptığı açıklamada sosyal donatıların konut satışlarını hızlandırdığını belirtti.

Larissa Göl Evleri'nde 3 haftada satışların yüzde 60'ı tamamlandı!

Erdn İnşaat imzasıyla İzmir Menemen'de inşa edilen Larissa Göl Evleri'nde 3 haftada satışların yüzde 60'ı tamamlandı.

Tapu harcı indirimiyle alıcının da satıcının da yüzü gülecek!

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar: "Tapu harcı indirimiyle alıcının da satıcının da yüzü gülecek" dedi.

Konut projeleri Borsa İstanbul'da satılsın!

CEO Club Finans Zirvesi gerçekleşti. Toplantıda konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, konut projelerinin Körfez'den Balkanlar'a kadar menkul kıymet olarak satılmasını istediklerini belirtti. Karadağ, Türkiye'deki bankacılık sisteminin sağlam olduğunu belirtti.

ÖTV indirimi beyaz eşya satışlarını yüzde 60 artırdı!

ÖTV indirimi beyaz eşyada satışları artırdı. Arçelik, ilk 2.5 haftada buzdolabı satışlarının yüzde 60, çamaşır ve bulaşık makinesi satışlarının ise yüzde 30 kadar arttığını açıkladı.

Konut sektörü satışlarını artıracak!

Konut sektörü yeni bir atılımla satışlarını artırmaya hazırlanıyor. Konut pazarındaki artan satışlar, borsada işlem gören gayrimenkul yatırım ortaklığı firmalarına da değer kazandıracak.

Muvazaa satış davasını kim açar Haberi

Muvazaa satış davasını kim açar

Muvazaa satış davasını kim açar?

Muvazaalı satış, gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan satışlar olarak karşımıza çıkıyor.


Muvazaalı işlemin her iki tarafı ve muvazaalı işlemden etkilenen üçüncü kişiler muvazaalı bir sözleşmenin varlığını mahkemeler önünde ileri sürebiliyor. 


Muvazaa iddiasının muvazaalı işlemin taraflarından biri tarafından ileri sürülmesi halinde iddia yazılı delille ispatlanması gerekiyor.


Hukuken muvazaalı satışların ispat edilmesi halinde hükümsüz sayılıyor.  peki, Muvazaa satış davasını kimler açabilir?


Muvazaa satış davası...

Bir kimsenin mirasçılarını miras hakkından yoksun bırakmak amacıyla gerçekte bağışlamak istediği tapulu gayrimenkulünü satış göstermesi nedeniyle hakkından edilen tüm mirasçılar görünürde yapılan satış işlemine karşı tapu iptal tescil davası açabilme hakkına sahip oluyor. 


Yine vasiyet alacaklısı da, kendisine mal vasiyet edilen belirli bir malın mirasbırakan tarafından başkasına satış...