14 / 05 / 2024

Muvazaalı satış davasında zamanaşımı

Muvazaalı satış davasında zamanaşımı

Mirasbırakan kişi, eşinden, çocuklarından veya kurumlardan mal saklamak ya da kaçırmak için anlaşmalı muvazaalı satış gerçekleştiriyor. İşte, muvazaa davasında zamanaşımı süresi!

İzaleyi şuyu davasında satış süreci!

Hisseli gayrimenkul üzerinde bulunan ortaklığın bozulması için izale-i şuyu davası açılıyor. İşte izaleyi şuyu davasında satış süreci...

Can Dündar'ın evini satın aldığı iddia edilen avukatların FETÖ davasında karar!

MİT tırlarına ait görüntüleri yayınlaması karşılığında Can Dündar'ın villasını fahiş fiyatla satın aldıkları iddia edilen, avukatların FETÖ davasında karar açıklandı.

Gayrimenkul satışlarında artış bekleniyor!

Emlak sektörü 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından, gayrimenkul satışlarında artış bekliyor. Sektör temsilcileri, hükümetin gayrimenkul alımlarında sağlayacağı 15 bin TL'lik destek priminin de emlak satışlarını artıracağı görüşünde.

Deniz GYO Securinet davasında yetkisizlik kararı verildi!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Securinet Güvenlik davasında Bakırköy 6.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde açılan 2016/62 Esas sayılı dosya ile ilgili yetkisizlik kararı verildi.

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davasında yeni açıklama!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, tasarruf davasıyla ilgili açıklama yaptı. Deniz GYO, "aleyhimize açılan "tasarrufun iptali" davasında yeni bir gelişme olmamıştır" dedi.

Sinop konut satışlarında 59. sırada yer aldı!

TÜİK verilerine göre Sinop’ta 2016 yılı Haziran ayında 266 adet konut satıldı. Konut satışlarında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1’lik bir düşüş yaşanan Sinop, 81 il içerisinde 59. sırada yer aldı.

Akiş GYO davasında bilirkişi raporunu tebliğ etti!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2014 yılı Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemi için açılan davasında bilirkişi raporunu tebliğ etti.

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davasında gelişme açıklaması!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, tasarruf davasıyla ilgili açıklama yaptı. Deniz GYO, "Aleyhimize açılan Tasarrufun İptali" davasında yeni bir gelişme olmamıştır'' dedi.

Ukracity davasında son durum!

Ukra şirket ortakları Ahmet Ziya Balcı, Mustafa Kaya, Atilla Yavuz, Yusuf Adak hakkında yapılan suç duyurusu, dolandırıcılık davası olarak dün görüldü. İşte Ukracity davasında son durum...

Gazi Çelik: Konut satışlarında patlama bekliyoruz!

Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, bankalarda faiz oranlarının son üç aya göre biraz daha makul bir seviyeye indiğini belirterek, "İlerleyen günlerde kredilerin azalmasıyla ev satışlarında patlama bekliyoruz" dedi.

Caprice Gold davasında son durum!

Caprice Gold projesi için açılan dolandırıcılık davası bugün görüldü. İşte Çağlayan Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Caprice Gold davasında son durum...

Bulut İnşaat'a açılan dolandırıcılık davasında son durum!

Bulut İnşaat’a açılan dolandırıcılık davası dün görüldü. İşte teslim etmesi gereken binlerce konut bulunan Bulut İnşaat'a açılan dolandırıcılık davasında son durum...

Yeni konut satışlarında İzmir 3. sırada yer aldı!

2016’nın Ocak ve Şubat aylarında İzmir genelinde toplam 4.722 adet yeni konut satışı gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde ise bu sayı 4.269 olmuştu. Yeni konut satışlarında İstanbul’u 7.792 ilk satışla Ankara ve 4.722 ilk satış rakamıyla İzmir takip et

Muvazaalı satış davasında zamanaşımı Haberi

Muvazaalı satış davasında zamanaşımı

Muvazaa davasında zamanaşımı süresi!

Mirasbırakan, bazı mirasçılarını miras hakkından yoksun bırakmak için amacını gizleyerek, gerçekte bağışlamak istediği tapulu taşınmazını, tapuda yaptığı resmi sözleşme ile devrederek aslen hak sahibi olan diğer mirasçıları haksız şekilde mirastan yoksun etmesi işlemine muvazaa deniyor.


Miras Hukuku'na göre; bir sözleşmenin türünün ve içeriğinin belirlenmesinde ve yorumlanmasında, tarafların yanlışlıkla veya gerçek amaçlarını gizlemek için kullandıkları sözcüklere bakılmaksızın, gerçek ve ortak iradeleri esas alınıyor. 


Borçlu, yazılı bir borç tanımasına güvenerek alacağı kazanmış olan üçüncü kişiye karşı, bu işlemin muvazaalı olduğu savunmasında bulunmuyor. 


Mirasçılar, muvazaa söz konusu olduğunu düşündüğünde bunu kanıtlamaları gerekiyor. Dava açabilmek için muvazaalı satışın iptali davası dilekçesi ile başvuru yapılabiliyor.


Muvazaa davasında zamanaşımı süresi!

Muris muvazaası sebebiyle açılacak olan tapu iptal ve tescil davalarında zamanaşımı söz konusu olmuyor. Yani, muris muvazaası...