16 / 05 / 2024

Muvazaalı satış nedeniyle tapu iptali

Muvazaalı satış nedeniyle tapu iptali

Muvazaa satışı, üçüncü kişilerden mal saklamak, onları aldatmak maksadıyla yapılan işleme deniyor. Tapuda satışı yapılmış gözüken muvazaalı satışın iptali mümkün mü? Muvazaalı satış tapu iptali nasıl olur?

Borç nedeniyle İstanbul Başakşehir’deki taşınmazlar satışa çıkarıldı

İstanbul Başakşehir ilçesindeki bir borç nedeniyle, aşağıda cinsi, miktarı ve değerleri belirtilen taşınmazlar satışa çıkarıldı. İlgili taşınmazlar, e-devlet üzerinden erişim sağlanabilen esatis.uyap.gov.tr adresinde 2023/22531 TLMT. sayılı dosya numarasıyla detaylı olarak görüntülenebilir.

Fındıkta ihracatçı memnun üretici tepkili! İşte 2 Şubat 2023 fındık fiyatları listesi

Fındık fiyatlarında TMO'nun yaptığı satış nedeniyle fiyatların düşmesi fındık üreticisinin tepkisini çekerken ihracatta yaklaşık 884 milyon dolar gelir elde edildi.

Sakarya'daki miras kavgası kanlı bitti! Bir aile yok oldu!

Sakarya Erenler Kamışlı Mahallesi'nde arazi satışı nedeniyle yaşanan miras kavgası kanlı bitti...

Yabancıya konut satışında Ruslar zirvede!

Ruslar, uçak krizi nedeniyle ilişkilerin düzelmeye başlaması ile konut satışında ikinci sıraya yükseldi. İnşaat Müteahhitleri Derneği Antalya Şube Başkanı Deniz Karataş, Ruslara yönelik konut satışının da yüzde 90 azaldığını söyledi.

Londra'da konut ön satışları yüzde 34 geriledi!

Londra'da inşaat halindeki evlerin satışları, yüksek vergiler nedeniyle ikinci çeyrekte yüzde 34 azaldı. Araştırma şirketi Molior London'un verilerine göre tamamlanmadan önce satılan konutların sayısı bir yıl öncesinde 6,974 iken 4,600 seviyesine geriledi.

İzmir Basmane Çukuru satışının iptali istendi!

Yaklaşık 20 yıldır açılan davalar nedeniyle temel kuru olarak kaldığı için İzmir'de Basmane Çukuru olarak bilinen arsa TMSF'nin ocak ayında açtığı ihalede üçlü konsorsiyuma satılmıştı.

Umut Murat Ergün, Akyapı İnşaat Pazarlama ve Satış Direktörü oldu!

Akyapı İnşaat’ın projelerinin satışında gösterdiği yüksek performans nedeniyle yeni bir yapılanmaya gidilerek, “Akyapı Pazarlama ve Satış Direktörlüğü” kuruldu. “Akyapı İnşaat Pazarlama ve Satış Direktörü” olarak Umut Murat ERGÜN atandı.

1A Plus inşaat firmalarına satış garantisi sunuyor!

Piyasalardaki belirsizlik nedeniyle tüketiciler emlak yatırımlarını ve ihtiyaçlarını ertelerken, Emlak proje satışlarının yavaşlamasına sebep olan talep daralması inşaat firmalarının da satış hedeflerini gerçekleştirmesini zorlaştırıyor.

Fera Business Ümraniye'de satış fiyatları TL'ye çevrildi!

Fera Grup, Ümraniye projesinde satış fiyatlarını dövizden TL’ye çevirdi. Fera Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gül, iş dünyasına hitap eden ve yüzde 50’si satılan projede kurdaki istikrarsızlık nedeniyle fiyat listelerini TL’ye çevirdiklerini söyledi.

Tat Towers'ın satışı için dava açıldı!

İstanbul’un en değerli arazilerinden birinde bulunan Tat Towers, miras kavgası nedeniyle 7 yıldır kullanılamıyor. Mirasçılardan Salih Ziya Titiz, diğer mirasçılara, ikiz kulelerdeki mevcut paydaşlığın satış yoluyla giderilmesi için dava açtı.

Şanlıurfa Ceylanpınar'da emlak satışları durma noktasında!

Suriye’nin sıfır noktasında bulunan Şanlıurfa ilinin Ceylanpınar ilçesinde emlak satışları son zamanlarda artan Suriye’deki savaşın yaşattığı göç ve terör olayları nedeniyle durma noktasına geldi.

Hollanda'da 850 kilise satışta!

Hollanda'da Katolik Kilisesi cemaat azlığı nedeniyle çok sayıda kiliseyi satışa çıkardı. Ülkedeki toplam 1700 Katolik kilisesinden yarısının satıldığı ya da satılmayı beklediği belirtiliyor.

New York Plaza Hotel 1 milyar dolara satılacak!

New York’un efsaneleri arasında yer alan ve 109 yıllık tarihi bulunan Plaza Hotel’in, gelecek ay borçlar nedeniyle açık artırmaya çıkarılacağı ve 1 milyar dolara satılmasının beklendiği kaydediliyor.

Muvazaalı satış nedeniyle tapu iptali Haberi

Muvazaalı satış nedeniyle tapu iptali

Muvazaalı satış tapu iptali!

Muvazaa, taraflar arasında, üçüncü kişileri aldatmak maksadıyla yapılan ve gerçekte var olmayan ve tarafları bağlamayan hukuki işlemler olarak karşımıza çıkıyor. Muvazaalı satışlar bazen borçluların kurum ve kuruluşlardan mal saklamak istemesi ile gerçekleştiriliyor. Bazen de eşinden ve  çocuklarından mal kaçırmak isteyenler muvazaalı satış gerçekleştiriyor.


Muvazaalı satış işlemlerine kişinin ölümünden sonra itiraz edilebiliyor. Ancak bu durumlarda özel durumların olması gerekiyor ve delillerle ispatlanması gerekiyor. Bu özel durumlardan bazıları eşinin mallarıın birlikte alındığı ve kazanıldığını belirtmesi, eşinin vefatı halinde bir yıl ve her halükârda beş yıllık süre içinde tapu iptali ve tescili ile en azından tenkisi davası açılabiliyor.Aşağıda Muvazaalı satış tapu iptali davası yargıtay kararı yer alıyor. 


Muvazaalı satış tapu iptali davası örneği..


T.C.

YARGITAY HUKUK GENEL KURULU

E. 1981/1-497

K. 1983/719

T. 22.6.1983


818/m.18

1086/m.240,293

ÖZET :

Danışıklı (...