03 / 05 / 2024

Hollanda'da 850 kilise satışta!

Hollanda'da 850 kilise satışta!

Hollanda'da Katolik Kilisesi cemaat azlığı nedeniyle çok sayıda kiliseyi satışa çıkardı. Ülkedeki toplam 1700 Katolik kilisesinden yarısının satıldığı ya da satılmayı beklediği belirtiliyor.



Hollanda'da Katolik Kilisesi cemaat azlığı nedeniyle çok sayıda kiliseyi satışa çıkardı. Ülkedeki toplam 1700 Katolik kilisesinden yarısının satıldığı ya da satılmayı beklediği belirtiliyor. Ülkede sadece kilise satan ya da kiralayan emlakçıların sayısı da artıyor. Yasalar izin vermediği için dış cephesine dokunulmayan kiliselerin büyük bölümü, iç bölümde yapılan tadilatla lüks konuta ya da ofise dönüştürülüyor. Bu arada, Katolik KRO televizyonunun yeni bir araştırması, ülkede dine ilginin azaldığına işaret ediyor. 2100 kişiyle yapılan araştırmaya katılanların dörtte biri, ateist olduğunu söyledi. Araştırmaya göre, cennetin varlığına inandıklarını söyleyenlerin oranı yüzde 13, hayatında hiç ya da neredeyse hiç kiliseye gitmediğini belirtenlerin oranı da yüzde 82.Nüfusu 17 milyona yaklaşan ülkede, halkın yüzde 25'i Hristiyan kilisesine bağlı. Nüfusun yüzde 5'i Müslüman, yüzde 2'si Hindu ya da Budist. Yapılan diğer araştırmalar dine bağlılığın en fazla Müslümanlar ve Protestanlar arasında yaygın olduğuna işaret ediyor.



BBC


Bu haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Yapılan bir araştırma Hollanda'da dine olan ilginin azaldığını ortaya koydu. Hal böyle olunca cemaat sayısı da azaldı. 

Bölgede sayıları 1700'e varan kiliselerden bazıları lüks konut ya da ofislere dönüştürülmek üzere satışa çıkarıldı H OLLANDA'da Katolik Kilisesi, cemaatin az olması nedeniyle birçok kiliseyi satışa çıkardı. 

Ülkedeki 1700 Katolik Kilisesi'nin yaklaşık yarısının satıldığı ve satılmayı beklediği ifade edilirken yalnızca kilise satışı ve kiralamasıyla ilgilenen emlakçıların sayısında artış görüldüğü tespit edildi. 

Yasal engeller nedeniyle dış cephesinde değişiklik yapılmayan kiliselerin genelde iç kısımlarında tadilat yapılarak lüks konuta ya da ofise dönüştürüldüğü belirtildi. Ayrıca Katolik yayın kuruluşu KRO tarafından yapılan araştırmada da ülkede dine olan ilginin gittikçe azaldığı belirlendi. 

Araştırmaya katılan 2100 kişinin dörtte biri Ateist olduğunu söyledi. Yalnızca yüzde 13'lük kesimin cennetin varlığına inandığı ve yüzde 82'nin ise hayatları boyunca hiç kiliseye gitmediği ifade edildi. 

Ülkedeki yürütülen diğer araştırmalara göre ise en çok Müslümanlar ile Protestanlar dine bağlılık gösteriyor. 



Habertürk


Geri Dön