07 / 05 / 2024

muvazaalı tasarrufun iptali davası

muvazaalı tasarrufun iptali davası

Muvazaa, 3. kişileri aldatmak amacı ile yapılan gizli anlaşmalar olarak karşımıza çıkıyor. Bu gibi durumların ispatlanması halinde muvazaaya dayalı tasarrufun iptali davası açılabiliyor. Peki, dava nasıl açılır?

Babasından borç kalanlar dikkat! Gayrimenkullerinizi kaybedebilirsiniz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullere borçlar için tasarrufun iptali davasının açılması durumunda neler olabileceğini kaleme aldı.

12 soruda tasarrufun iptali davası!

ÇEBİ Hukuk & Danışmanlık Avukatı Ömer Çebi ve Stajyer Batuhan Özata, Emlakkulisi.com okurları için ''tasarrufun iptali davası'' hakkında merak edilen 12 soruyu cevapladılar...

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davası hakkında açıklama!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığıaleyhine Küçükçekmece 2.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde 2017/264 Esas sayılı dosya ile açılan tasarrufun iptali davasında yeni bir gelişme olmadı...

Deniz GYO ile Securinet Güvenlik davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Securinet Güvenlik ve Koruma Hizmetleri arasındaki tasarrufun iptali davasında bir gelişme olmadı...

Deniz GYO aleyhine açılan tasarrufun iptali davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine açılan "Tasarrufun İptali" davasında yeni bir gelişme olmadı.

Deniz GYO tasarrufun iptali davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine açılan "Tasarrufun İptali" davasında yeni bir gelişme olmadı... 

Deniz GYO tasarrufun iptali davası ne durumda?

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine açılan "Tasarrufun İptali" davasında yeni bir gelişme olmadı...

Deniz GYO'nun tasarrufun iptali davası açıklaması!

Deniz GYO'ya Vildan Tatlı tarafından açılan "Tasarrufun İptali" davasındaki son gelişme KAP'ta yayınlandı. Dava sürecinde henüz bir gelişme olmadığı açıklandı.

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davası açıklaması!

Securinet Güvenlik ve Koruma Hizmetleri Ltd. Şti.tarafından Deniz GYO'ya açılan "Tasarrufun İptali" davasında yeni bir gelişme olmadı.

Deniz GYO'nun tasarrufun iptali davası sonucu!

Deniz Gayrimenkul yatırım Ortaklığı, 17.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde açılan Tasarruf İptali davasıyla ilgili son bilgileri Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Deniz GYO Tasarrufun İptali davası ne durumda?

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığında, davacı Vildan TATLI tarafından Bakırköy 4.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde 2016/218 Esas sayılı dosya ile açılan Tasarrufun İptali davasında bir gelişme olmadığını belirtti.

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davasında yeni gelişme!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Tasarrufun İptali davasıyla ilgili yeni gelişmeyi Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıkladı.

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davasında yeni açıklama!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, tasarruf davasıyla ilgili açıklama yaptı. Deniz GYO, "aleyhimize açılan "tasarrufun iptali" davasında yeni bir gelişme olmamıştır" dedi.

muvazaalı tasarrufun iptali davası Haberi

muvazaalı tasarrufun iptali davası

Muvazaaya dayalı tasarrufun iptali davası!

Muvazaa, 3. kişileri aldatmak amacı ile yapılan gizli anlaşmalar olarak karşımıza çıkıyor. Bazı kimseler taşınmaz mal alım satım işlemlerini muvazaalı olarak yapabiliyor.


Bu gibi durumların ispatlanması halinde muvazaaya dayalı tasarrufun iptali davası açılabiliyor.


Muvazaaya dayalı tasarrufun iptali davası Taşınmazın bulunduğu yer Asliye Hukuk Mahkemesinde açılabiliyor.


Bu dava tapuda adına tescil yapılmış kişiye yöneltiliyor. Ancak, Tapu iptaliyle birlikte ‘Tescil de istenmişse; o zaman, taşınmazın bulunduğu yere göre; Hazine’ye, Köy Muhtarlığına, Belediye Başkanlığı’na da husumetin yöneltilmesi gerekiyor.


YARGITAY

17. Hukuk Dairesi 

2007/4397 E.N 

2007/3011 K.N.


İlgili Kavramlar


MUVAZAA

TAPU İPTAL DAVASI

TASARRUFUN İPTALİ DAVASI


Özet

TARAFLARCA İLERİ SÜRÜLEN MADDİ OLGULARIN HUKUKİ DEĞERLENDİRMESİNİ YAPMAK, UYGULANACAK YASA MADDELERİNİ BULMAK HAKİMİN GÖREVİDİR.


DAVACININ AMACI ALACAKLARINI TAHSİL EDEBİLMEK İÇİN MUVAZAA NEDENİYLE TEMELDE GEÇERSİZ OLAN İŞLEMİN HÜKÜMSÜZLÜĞÜNÜ SAĞLAMAK OLDUĞUNA GÖRE, DAVAYI MUVAZAA HUKUKSAL NEDENİNE DAYALI İPTAL...