05 / 05 / 2024

müzede kongre merkezi

müzede kongre merkezi

Fransa'nın güneyinde bulunan Nimes şehrine Elizabeth de Portzamparc mimarlık şirketinin tasarladığı Musée de la Romanité müzesi inşa edilecek

Samsun Terme'ye otel ve kongre merkezi müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Terme'ye yeni müjdeler vererek, Belediye Hizmeti Binası, Kaymakamlık Kampüsü, Otel ve Kongre Merkezi inşa edeceklerini söyledi.

Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi inşaatı hızlandı!

Akyurt'ta yapımı süren Başkent’in ekonomisi ve turizmine büyük katkı sağlaması planlanan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin inşaatı hızla sürüyor.

Kocaeli Kongre Merkezi tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Kartepe Köseköy Kavşağı ve SEKA Park alanında hayata geçirilen Kocaeli Kongre Merkezi’ni inceledi.

Kuzey Ankara Merkez Camii ve Kongre Merkezi açılıyor!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı içinde inşa edilen “Kuzey Ankara Merkez Camii, Külliye, Otopark ve Kongre Merkezi” resmi açılış için gün sayıyor.

Kocaeli Kongre Merkezi'nin yapımı sürüyor!

Kocaeli'nin en büyük kültür sanat merkezi olması planlanan Kocaeli Kongre Merkezi'nin inşaatı devam ediyor. Projenin Doğu Marmara bölgesinin en önemli kültür merkezi olması planlanıyor.

Cornelia Otelleri'nden Belek'e 5 bin kişilik kongre merkezi!

Cornelia Otelleri Grubu, Antalya Belek'te 5 bin kişilik ileri teknoloji uluslararası kongre merkezi yatırımı yaptı. Kongre merkezi tamamlandığında Türkiye'nin en ileri teknoloji ve büyük kongre merkezi olacak. Merkez için yaklaşık 50 milyon dolar yatırım ön görülüyor. 

Bitlis Tatvan Fuar Sergi ve Kongre Merkezi binası açılıyor!

Tatvan Belediyesi tarafından inşa edilen Fuar Sergi ve Kongre Merkezi binası vatandaşların hizmetine açılıyor.

Kocaeli Sekapark’ta kongre merkezi inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sekapark’ta yeni kongre merkezi inşa ediliyor. Bölgede bulunan eski Mannesman Fabrikası yenilenerek modern bir kongre merkezine dönüşecek.

Kocaeli Kongre Merkezi’nin inşaatı tam gaz!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatını tam gaz sürdürüyor.

Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatını sürdürüyor.

Kocaeli Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatı başladı!

Kocaeli Sekapark’taki eski fabrika alanında projelendirilen ekapark Kongre Merkezi'nin inşaatı başladı. Kocaeli Sekapark Kongre Merkezi 36 dönümlük alan üzerinde yükselecek. 

Selçuklu Kongre Merkezi açıldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından dizayn edilen Selçuklu Kongre Merkezi (SKM), Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı. SKM çok amaçlı etkinliklere ev sahipliği yapacak. 

Selçuklu Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralık kongre merkezi!

Selçuklu Belediye Başkanlığı, Selçuklu Kongre Merkezi'ni 10 yıllığına kiraya veriyor. İhale 9 Kasım'da yapılacak..

müzede kongre merkezi Haberi

müzede kongre merkezi


Elizabeth de Portzamparc adlı mimarlık şirketi tarafından tasarlanan Musée de la Romanité, Fransa'nın güneyindeki Nimes şehrinde inşa edilecek. Müze; kültürel etkinlikler için kullanılan Arena ile antik tiyatronun yer aldığı şehrin tarihi kısmını, modern binaların yer aldığı kısım ile birbirine bağlayan noktada yer alacak.


Bu nedenle tarihi ve modern mimariyi birarada temsil etmesi planlanan müzede, iki farklı tarz kullanılacak. Müzede kullanılacak taş bloklar, ışıklandırılmış dalgalı bir pano ile kaplanarak aydınlatılacak. Bu yumuşak geçiş, tarihe saygıyı ifade edecek.


Musée de la Romanité'de 25 bin parça sergilenecek. Parçalar arasında daha önce hiç sergilenmemiş eserler de yer alacak. Müze projesi, birçok farklı fonksiyona da sahip olacak. Proje kapsamında arkeolojik bahçe, kongre merkezi ve bir otel inşa...