17 / 06 / 2024

Myndos kenti

Myndos kenti

Suların çekilmesiyle bir tarihin ortaya çıktığını belirten Myndos Kazı Başkanı Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Kral Yolu'nu gelgit olaylarına gerek kalmadan ortaya çıkaracak projeyi anlattı.

Muğla Gümüşlük'teki kaçak yapı imar affı sebebiyle yıkılamıyor!

Gümüşlük’te Antik Myndos Kenti içindeki betonarme yapıya ilişkin Mart ayında yıkım kararı alınmıştı. Fakat sahibinin imar affı kapsamında aldığı yapı kayıt belgesi yıkımı engel oluyor. 

Myndos Antik Kenti'ndeki kaçak inşaata çevrecilerden tepki!

Bodrum'da yer alan Myndos Antik Kenti'nin kıyısında taş ve betonla doldurulup, kaçak yapı inşaatı yürütüldüğü ileti sürüldü. Gümüşlük sakinleri ve çevreciler, “birinci derece arkeolojik sit alanı” olarak tescilli olan alandaki inşaat çalışmaları için savcılığa suç duyurusunda bulundu...

Myndos Antik Kenti'nde kaçak yapılaşmaya suç duyurusu!

Bodrum'da yer alan Myndos Antik Kenti'nin kıyısında taş ve betonla doldurulup, kaçak yapı inşaatına başlandı. Belediye, arazi sahibiyle ilgili 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bodrum'daki kaçak inşaat mühürlenmesine rağmen devam ediyor!

Bodrum Gümüşlük'te Antik Myndos Kenti kalıntıları içerisinde ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’ndaki inşaat mühürlendi. Yıkım kararı da alınan binada henüz yıkım yapılmadığı ve inşaatın devam ettiği ileri sürüldü...

Myndos Antik Kenti kazılarının yeniden başlaması talep edildi!

Bodrum'un Gümüşlük'teki Myndos Antik Kenti'nde 2005 yılından beri sürdürülen bilimsel ve arkeolojik kazılara Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından son verilmesine yerel halktan tepki geldi.

Bodrum Gümüşlük'teki Myndos Antik Kenti sit alanı sınırları yeniden çizildi!

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Gümüşlük beldesinde bulunan Myndos Antik Kenti sit alanı sınırları, Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından yeniden değerlendirmeye alındı. Sonuçlar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Myndos Antik Kenti'nin içinden geçen yolun açılmaması tepkilere neden oldu!

Helenistik Döneme ait 2 bin 200 yıllık üç mezar çıkan Muğla'nın Bodrum İlçesi Gümüşlük Mahallesi'ndeki Myndos Antik Kenti'nin içinden geçen yolun tekrar açılmaması tepkilere neden oldu.

İzmir Fuarlar kenti olma hedefine her yıl biraz daha yaklaşıyor!

İzmir "Fuarlar kenti" olma hedefine, açtığı ihtisas fuarlarındaki istikrarlı büyüme ile her yıl biraz daha yaklaşıyor. Kentte açılan fuarlar her yıl hem ziyaretçi hem de katılımcı sayısını artırarak hızla büyüyor

Bilal Söğüt: Stratonikeia Antik Kenti turizme kazandırılmalı!

Muğla Rehberler Odası üyeleri, Karia bölgesinin en önemli kentlerinden, Anadolu'nun yerli halkı olan Karialılar ve Leleglere ait yerleşim yeri Stratonikeia Antik Kenti'ni gezdi. Stratonikeia Antik Kenti'nin turizme kazandırılması gerektiğini belirttiler..

İş Bankası Irak’ın başkenti Bağdat’ta şube açtı!

Türkiye İş Bankası, yurt dışı şube ağına bir yenisini daha ekleyerek Irak’ın başkenti Bağdat’ta şube açtı. Bağdat şubesi ile İş Bankası’nın yurt dışındaki toplam şube sayısı 21’e ulaştı...

Barış Eroğlu: Aliağa, gençlik ve üniversite kenti olacak!

CHP Aliağa Belediye Başkan adayı Barış Eroğlu, üniversite öğrencileriyle Meslek yüksekokulu yerleşkesinde bir araya geldi. Barış Eroğlu, Aliağa'yı gençlik ve üniversite kenti yapacağını ifade etti.

Bodrum Gümüşlük'te 2500 yıllık mezar bulundu!

Bodrum'un Gümüşlük beldesinde, iki arsada yapılan sondaj çalışmaları sırasında Antik Myndos Kenti 'ne ait pitos mezarlarla yaklaşık 2 bin 500 yıllık seramik atölyesi tarihçileri şaşırttı.

TOKİ Bathonea Antik Kenti yanına konut inşa edecek!

İstanbul Üniversitesi ve TOKİ'nin ortak protokolüyle Bathonea Antik Kenti yanına "TOKİ evleri" yapılacağı öğrenildi. Üniversite 2 ay önce 200 hektarlık alanı konut yapımı için TOKİ'ye devretti

Myndos kenti Haberi

Myndos kenti


Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinde hafta sonunda çekilen sular binlerce yıllık tarihi ortaya çıkardı. 3 bin 500 yıllık tarihi Myndos kentinin kalıntıları ortaya çıkarken, hafta sonu tatili için beldeye gidenler denizin ortasında yürüyerek oltayla balık avlamanın keyfini yaşadı. 


Bodrum'a 18 kilometre uzaklıktaki Gümüşlük'te, her yıl yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiği 150 metre uzunluğunda 1.5 metre genişliğindeki Kral Yolu suların çekilmesiyle ortaya çıktı. 3 bin 500 yıllık tarihi Myndos kentinin kalıntılarının ortaya çıkmasıyla ortaya çıkan saklı tarihe ziyaretçilerin ilgisi yoğun. 


Suların çekilmesiyle bir tarihin ortaya çıktığını belirten Myndos Kazı Başkanı Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Kral Yolu'nu gelgit olaylarına gerek kalmadan ortaya çıkaracak projeyi anlattı. Projenin hayata geçirilmesi durumunda adadaki tarihi mekânları ziyaret etmek isteyenlerin bellerine...