05 / 05 / 2024

Naci Ağbal Varlık Fonu eleştirileri

Naci Ağbal Varlık Fonu eleştirileri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Varlık Fonu'nun denetime tabi olmadığı iddiaları üzerine, açıklama yaptı. Ağbal konuşmasında Varlık Fonu'nun, Türkiye için büyük bir kazanım olduğunun altını çizdi.

Naci Ağbal kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Naci Ağbal kimdir? Naci Ağbal daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Naci Ağbal Ne iş yapar? Naci Ağbal Nereli?  İşte Naci Ağbal'ın hayatına dair merak edilenler.

Dünyanın en büyük fonu Norveç Varlık Fonu dev zararı açıkladı!

Dünyanın en büyük fonu olan Norveç Varlık Fonu 2022 yılının ilk yarısında 174 milyar dolar zarar açıkladı.

TMSF, Birleşim Varlık Yönetim'in 20 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Birleşim Varlık Yönetim'e ait 20 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedelleri 20 bin TL'den başlıyor.

TMSF, Birleşim Varlık Yönetim'in 22 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Birleşim Varlık Yönetim'e ait 22 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedelleri 25 bin TL'den başlıyor.

TMSF, Birleşim Varlık Yönetim'in 10 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Birleşim Varlık Yönetim'e ait 10 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedelleri 75 bin TL'den başlıyor.

TMSF, Birleşim Varlık Yönetim'in 26 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Birleşim Varlık Yönetim'e ait 26 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedelleri 15 bin TL'den başlıyor.

Naci Ağbal niçin görevinden alındı? Görevden alınması piyasalara nasıl yansır?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Naci Ağbal niçin görevinden alındı? Görevden alınması piyasalara nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 17 maddelik analizi...

Varlık Turizm Ticaret Ve İnşaat Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Varlık Turizm Ticaret Ve İnşaat Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Kadıköy'de 6 milyon 700 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan faiz açıklaması!

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, "Faiz indirimini uzun süre gündemimize almamız mümkün görünmüyor" ifadelerini kullandı.

Naci Ağbal: Konut kredilerinde güçlü genişleme belirgin!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyon Raporu 2021-1" çevrim içi bilgilendirme toplantısında 2020 yılı konut kredisine dair açıklamalarda bulundu. 

Naci Ağbal: Enflasyonun 2021 sonunda yüzde 9,4 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz!

TCMB Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyonun 2021 sonunda yüzde 9,4 olarak gerçekleşeceğini, 2022 sonunda yüzde 7'ye, 2023 sonunda ise orta vadeli hedef olan yüzde 5 seviyesine gerileyerek istikrar kazanacağını tahmin ediyoruz." dedi.

TMSF, Birleşim Varlık Yönetim'in Sincan'daki fabrikasını satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)  Birleşim Varlık Yönetim A.Ş. Ankara Sincan’daki fabrika binasını satışa çıkardı.

Merkez Bankası Başkanı Ağbal: Enflasyonu düşürmekte kararlıyız!

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, '2021 Yılında Para ve Kur Politikası' tanıtım toplantısında yaptığı sunumda, "Fiyat istikrarını sağlamak hepimizin ortak amacı olmalıdır. TCMB olarak biz bu amaca yürekten inanıyoruz ve enflasyonu düşürmekte kararlıyız" ifadesini kullandı.

Naci Ağbal Varlık Fonu eleştirileri Haberi

Naci Ağbal Varlık Fonu eleştirileri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Varlık Fonu'nun denetime tabi olmadığı iddiaları üzerine, "Bağımsız denetim var, ardından Başbakan tarafından görevlendirilen konusunda 3 uzman merkezi denetim elemanının yine uluslararası denetim standartlarına uygun yapacağı denetim var. Bir de Meclis denetimi var.” dedi.


Maliye Bakanı Naci Ağbal, CNN Türk televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.


Programda, Türkiye Varlık Fonu'na ilişkin eleştirilere yanıt veren Ağbal, Fonun, Türkiye için büyük bir kazanım olduğunun altını çizdi.


Ağbal, varlık fonlarının birçok ülkede uygulandığına işaret ederek, "Türkiye de burada önemli bir inisiyatif aldı, Varlık Fonu'nu kurdu ve bu Varlık Fonu sayesinde önümüzdeki dönemde potansiyelini kullanmak suretiyle çok ciddi kaynak üretilecek, varlıklar ekonomiye kazandırılacak ve burada yapılan eleştirilerin tersine bu varlıkların bir araya getirilmesiyle oluşturulacak sinerji sayesinde de Varlık Fonu hem...