12 / 05 / 2024

Nafi Baba Şehitliği nerede

Nafi Baba Şehitliği nerede

İstanbul'un fethinin ilk şehitleri olarak bilinen ve Avrupa Yakası'nda yer alan Rumeli Hisarı' nın yapımı sırasında öldürülen askerlerin yattığı Nafi Baba Şehitliği'nin tescillenmesi için çalışmalar tamamlandı...

Baba ölmeden mirasını istediği evladına verebilir mi?

Baba ölmeden mirasını istediği evladına verebilir mi sorusu mirasçılar tarafından merak edilir. Bu konuda bilinmesi hukuki düzenlemeler geçerlidir. Peki baba ölmeden mirasını istediği evladına verebilir mi? Miras hukukunda önemli olan bu konu ile ilgili ayrıntılar...

Baba oğluna verdiği tapuyu geri alabilir mi? Tapu hangi hallerde bozulur?

Tapu intikal durumu pek çok durumda yaşanabiliyor. Örneğin bir baba, oğluna tapu verebilir. Tapu verildiğinde geri alınabilir mi, alınmaz mı? İşte detaylar!

Çocuğu olan anne babalar müjde! Aile Bakanlığı 1,2,3,4,5 çocuk için para veriyor! Onaylanan hesaba hemen yatıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuğu olan anne baba adaylarına maddi destek sağlıyor. Destek 350 ile 650 TL arasında değişiyor. İşte çocuk parasına ilişkin tüm merak edilenler...

Şahsıma taşınmaz miras kalmış mı nasıl öğrenebilirim? İşte miras öğrenme detayları!

Anne, Baba veya uzak bir akrabanızdan adınıza miras kalıp kalmadığını öğrenmek artık çok kolay. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tek tıkla adınıza kayıtlı miras olup olmadığını sorgulama işlemleri ile ilgili bilgileri tek tek paylaştı.

Devlet 'baba' yüzünü gösterdi! Bu desteği kaçıran dizini döver! Başvuran herkese verilecek

Yeni yıla girmekle beraber devlet destekleri de çoğaldı. Sosyal yardım ödemeleri yükselen enflasyonla beraber gereksinim sahibi ailelerin destek ödemeleri de hızlandı ve ve 2500 TL'lik destek parası için başvuru şartları belirlendi. 

Baba malını istediği evladına verebilir mi?

Tapu devri konusu ile bağlantılı olarak mal paylaşımı ya da anne ve babanın malları nasıl paylaşılır konusu sıklıkla gündeme gelmektedir. Bu doğrultu da Baba malını istediği evladına verebilir mi? soruları sorulmaktadır. İşte detaylar!

Sinop Ayancık'ta afetzedeler için yapılan konutlarda son durum ne?

Sinop'ta 10 kişinin yaşamını yitirdiği sel afetinde konutlarını kaybedenler, AFAD Başkanlığınca Ayancık'taki Babaçay köyünde kurulan yaşam konteynerlerine yerleşti. Konteynerlerde 1,5 ayı geride bırakan selzedeler, yeni yapılacak olan konutları için gün saymaya başladı.

Veli Ağbaba'dan esnafa kira desteği açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, esnaflar için yapılan kira desteğinin yeterli olmadığına dikkat çekti ve kiralarla ilgili yeni bir destek tavsiyesinde bulundu.

The Godfather'ın çekildiği Hearst Estate malikanesi satışa sunuldu!

Sinema dünyasının kült filmlerinden biri olan The Godfather (Baba) filminin çekildiği malikane 89 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Veli Ağbaba: Esnafa kira desteği yetersiz!

CHP Genel Başkanı Veli Ağbaba, 1000 esnafın katılım sağladığı anketin sonuçlarını açıkladı. Ağbaba anket sonuçlarına göre esnafın kira desteğinin yetersiz bulduğunu dile getirdi. 

Veli Ağbaba'dan konut işçileri için meslek tanımı önerisi! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konut işçilerinin mutlaka meslek tanımının olması gerektiğini dile getirdi.

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı önerisi!

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı alınması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Veli Ağbaba'dan esnafların kiralarına ilişkin açıklama!

Veli Ağbaba, "Biz bu süreçte pandemi ile ilgili esnafa iktidar tarafından verilecek her türlü desteği desteklediğimizi söylemek istiyoruz ama insanları açlıkla karşı karşıya bırakırken de bu hissiyata sessiz kalmayacağımızı söylemek istiyorum" diye konuştu.

Nafi Baba Şehitliği nerede Haberi

Nafi Baba Şehitliği nerede

Rumeli Hisarı'nın yapımı sırasında öldürülen askerlerin yattığı Nafi Baba Şehitliği'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenmesi için tüm envanteri tamamlandı. Şehitliğin, İstanbul'un ilk şehitliği olarak kayıtlara geçmesi bekleniyor. Boğaziçi Üniversitesi Güney Yerleşkesinin üstünde bulunan şehitliğin korunması için uzun yıllardır çalıştıklarını belirten Nafi Baba'nın torunlarından Yard. Doç. Mehmet Nafi Artemel, "Şehitliğin bakanlık tarafından korunması gerekiyor. Bürokratik engelleri aşmak için uzun uğraşlar verdik. Tarihi mekânın tespiti için üç ay önce Arkeoloji Müzesi'nden bir uzmanın gelmesi için müracaatımız oldu. Ocak ayı içerisinde tespitlerin yapılmasını bekliyoruz" dedi. 1451'de Sultan II. Mehmed'in emri ile Osmanlı ordusunun öncü kuvvetleri, akıncıları ve serdengeçtilerinden bir grup askerin hisar'ın inşaası sırasında şehit düştükleri yer olarak bilinen Şuheda Kuyusu, Türk sinemasının duayen isimlerinden Metin Erksan'ın buraya defnedilmesiyle bir kez...