04 / 05 / 2024

Naguib Sawiris yunanistan ada

Naguib Sawiris yunanistan ada

İsviçre’nin Le Matin gazetesinin haberine göre Mısırlı milyarder iş adamı Naguib Sawiris İtalya veya Yunanistan’a ait bir adanın kendisine satılması ve bu adaya da göçmenleri yerleştirmesini önerdi.

Naguib Sawiris Yunanistan'dan 2 ada satın alacak!

Mısırlı milyoner Naguib Sawiris, ülkelerindeki iç savaştan kaçan mülteciler için Yunanistan'ın Ege adalarında 2 ada satın almayı düşündüğünü açıkladı.

Naguib Sawiris kendisine ada satılmasını önerdi!

İsviçre’nin Le Matin gazetesinin haberine göre Mısırlı milyarder iş adamı Naguib Sawiris İtalya veya Yunanistan’a ait bir adanın kendisine satılması ve bu adaya da göçmenleri yerleştirmesini önerdi.

Yunanistan'ın adaları satılıyor mu?

Zor bir dönemden geçen Yunanistan’ın adalarının satıldığı yönündeki efsane Türk-Yunan İş Konseyi Başkanı Bilgen’in de önüne gelmiş. Bilgen’e 7 milyon Euro’ya ada satmak istemişler.

Yunanistan Türk Akımı'na dahil oluyor!

Rusya, Türk Akım boru hattı projesinin Yunanistan'a uzatılması için bugün Yunanistan ile hükümetler arası anlaşma imzalayacak.

Türkler ev almak için Yunanistan'a akın ediyor!

Krizle boğuşan 'Komşu'da evler haraç mezat satışa çıktı. 50 bin euroluk konutlar 18 bin euroya kadar düşerken, fırsatı kaçırmak istemeyen Türkler ev almak için Yunanistan'a akın ediyor

Fitch Ratings Yunanistan'ın kredi notunu teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın yerli ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının "CCC" seviyesinde korunduğunu bildirdi..

Yunanistan Pire limanı için ihaleye çıkacak!

Yunanistan’ın, Alman operatör Fraport ile bölgesel havaalanları açılması için 1.2 milyar euro’luk anlaşmayı hızlıca sonuca ulaştırmaya ve Pire limanının çoğunluk hissesi için yeniden ihale açmaya hazır olduğu belirtiliyor.

İzmir'deki Yunanistan Başkonsolosluğu binası restore ediliyor!

İzmir'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı. Yunanistan'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurt dışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı.

İzmir'deki Yunanistan Başkonsolosluğu binasına restorasyon!

İzmir'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı.Yunanistan 'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurt dışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı.

İzmir'de Yunanistan Konsolosluk binası restorasyonu başladı!

İzmir 'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı.

Standard & Poor's Yunanistan'ın kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Yunanistan'ın kredi notunu "B-"den "CCC+"ya düşürdü, görünümünü "negatif"te bıraktı...

Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 741 bine ulaştı!

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) verilerine göre 10 yıl önce Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 584 bin iken, bu rakam yüzde 42 artarak 2014'te 830 bine ulaştı.

Yunanistan, Türkiye ziyaretlerinin artarak sürmesini istiyor!

Son yıllarda villa kiralayan, 5 yıldızlı otelleri tercih eden, gurme seyahatler yapan Türk turistlerden çok memnun olan Yunanistan, bu ziyaretlerin artarak sürmesini istiyor. Her iki ülkenin hedefi de bu yıl karşılıklı ziyaretleri 1 milyon kişiye çıkarmak

Naguib Sawiris yunanistan ada Haberi

Naguib Sawiris yunanistan ada

İşadamının önerisi  kamu oyunda büyük yankı uyandırdı. Sawiris ayrıca bu adada iş sahaları inşa edeceğini ve istihdam yaratacağını fakat kendisine bu konuda yardımcı olunmasını istedi. Mısır’da özel bir Televizyon kanalına röportaj veren Sawiris adada alt yapının oluşturulması ve bunun içinde 10 ila 100 milyon dolara ihtiyaç duyduğunu tabii bu paranın ada fiyatından ayrı olarak düşünülmesi gerekmekte olduğunu adanın bedelini ise tamamını kendisinin ödeyeceğini belirtti.


Sawiris “Alt yapı yapıldıktan sonra, konutlar, okullar, hastaneler inşa etmek için buradaki insan gücü kullanılacaktır. Ancak bunu yapmak için Yunanistan veya İtalya’nın bu konuda ikna edilmeleri ve olurları alınmalıdır sonra da göçmenlerin orada insan gibi yaşamaları temin edilmiş olacaktır, bu projenin hayata geçirilmesi halinde bu zavallı göçmenlerin ıstıraplarına son verilirken dünya da bu kabustan kurtulmuş olacaktır”...