05 / 05 / 2024

nahçıvan kars ığdır aralık dilucu demiryolu projesi

nahçıvan kars ığdır aralık dilucu demiryolu projesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, "Tarihi ipek yolu bu güzergahtan geçiyor. İnşallah bizim Edirne'den Kars'a kadar, Kars'tan Tiflis'e, hatta Pekin'e kadar Çin'e kadar ulaşan bir demiryolu projemiz var." dedi...

Van'daki ağır hasarlı binalar acilen yıkılmalı!

YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van'daki depremle ilgili konuştu. Selçuk, "Van’daki yapı stokunun acilen belirlenmesi lazım. Ağır hasarlı binalar var, bunların acilen yıkılması gerekiyor" dedi.

Nahçıvan-Iğdır-Kars Demiryolu projesiyle ilgili önerge verildi!

Nahçıvan-Iğdır-Kars Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. DP'li Uysal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kars Şeker Fabrikası'ndan Iğdır'da kiralık gayrimenkul!

Kars Şeker Fabrikası Müdürlüğü, Iğdır'da yer alan 2 adet gayrimenkulü kiraya verecek.

Iğdır ve Kars'ta arazi toplulaştırma kararı!

Iğdır ve Kars'ta bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Kars-Iğdır-Nahçıvan demiryoluna hız verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakü ziyareti sırasında Nahçıvan ile ilgili imzalanan anlaşmaların önemli olduğunu dile getiren AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, "Bu projenin Nahçıvan’ın daha özerk bir cumhuriyet olarak varlığını devam ettirmesini sağlayacak" dedi..

İstanbul’da satılık 1 milyonu aşkın konut olması hepimizin ayıbıdır!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yaptığı açıklamada, "İstanbul’da satılık 1 milyonu aşkın konut olması maalesef hepimizin ayıbıdır." dedi.

Kars-Iğdır-Nahçivan demir yolu hattı için ön etüt çalışması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kars-Iğdır-Nahçivan Demiryolu Projesi için ön etüt çalışması başlattıklarını açıkladı. 

Ahmet Arslan'dan Kars, Ardahan ve Iğdır'a yatırım çağrısı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,İzmir'de Kars, Ardahan ve Iğdır Federasyonu temsilcileriyle buluştu. Bakan Arslan, 23 ili kapsayan "Cazibe Merkezleri Programı" hakkında açıklama yaptı.

Van'da ağır hasarlı 11 bin 300 konut yıkılacak!

Van'da ağır hasarlı 11 bin 300 bina yıkım bekliyor.Van AFAD Müdürü Uçar,"Ağır hasarlı binaların yıkımına ilişkin ihale yapılacağı bakanlığımızca tarafımıza bildirilmiştir"dedi.

Erdal Bahçıvan: İstanbul'da sanayi olmalı ve yaşamalıdır!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "İstanbul'da sanayi olmalı ve yaşamalıdır. İstanbul sanayisi, Türkiye'nin sanayisinde katma değerli teknoloji konusunda bayraktarlık yapacaktır" dedi.

İdris Güllüce Kars-Ardahan-Iğdır Günleri'ne katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı sayın İdris Güllüce 17 Ekim 2014 Cuma günü programı kapsamında Kars-Ardahan-Iğdır Günleri'ne katılacak. Bakan İdris Güllüce saat 13:30'da etkinlikte olacak.

Iğdır'da 8 yeni sanayi tesisi hayata geçirildi!

İran ve Nahçivan'a komşu olan Iğdır, ülkeler arasındaki vizelerin kalkmasıyla birlikte büyük bir değişim yaşıyor. Özellikle İranlılar için eğlence ve ticaret merkezine dönüşen şehrin hedefinde ise lojistikte güçlü bir aktör olmak...

Kars'tan Nahçıvan'a demiryolu projesi!

Binali Yıldırım projenin Kars, Susuz, Dilucu ve Nahçıvan'ı birbirine bağlayacağını söyledi...

nahçıvan kars ığdır aralık dilucu demiryolu projesi Haberi

nahçıvan kars ığdır aralık dilucu demiryolu projesi


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, "Tarihi ipek yolu bu güzergahtan geçiyor. İnşallah bizim Edirne'den Kars'a kadar, Kars'tan Tiflis'e, hatta Pekin'e kadar Çin'e kadar ulaşan bir demiryolu projemiz var. Kars Tiflis Demiryolu Projesini tamamladıktan sonra, tüm projelerimizi tamamlamış olduğumuz uygulama projesi dahil, Nahçıvan, Kars, Iğdır, Aralık, Dilucu demir yolu projemizi de inşallah hayata geçireceğiz"dedi.


Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Iğdır'a gelen Bakan Elvanı, Vali Davut Haner'i makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında brifing aldı.


Elvan, burada yaptığı konuşmada, Iğdır'ın, "Doğu Anadolu'nun Çukurovası" olarak nitelendirildiğini belirterek, ilin verimli topraklara sahip olduğunu söyledi.


Bakanlık olarak Iğdır Havalimanı'nı tamamladıklarını anlatan Elvan, söz konusu havalimanını yılda yaklaşık 250 bin yolcunun kullandığını belirtti.


Sınır kapılarına ve komşu illere yönelik bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiğine değinen Elvan, şöyle...