17 / 05 / 2024

nakibey plajı sit durumu

nakibey plajı sit durumu

Büyükada'da Nakibey Plajı ve çevresindeki 19 bin metrekarelik alan 1. Derece arkeolojik sit alanı ilan edildi. Şimdi bu 19 dönüm arazinin 'kime' verileceği merak ediliyor...

Antalya Phaselis’in koylarında inşaatı başlatılan halk plajı ‘hukuka aykırı’ görüldü!

Birinci derece arkeolojik sit alanı olan Phaselis’in koylarına günübirlik tesis ve plaj ihalesinde ‘hukuka aykırı’ görüşü çıktı.

Heybeliada Asaf Plajı'ndaki izinsiz yapılaşma durduruldu!

Doğal sit alanı olan Heybeliada’da Asaf Plajı’na beton dökülerek denizin doldurulduğu öğrenildi. 50 ton beton dökülen Asaf Plajı’ndaki çalışmalar durdurulurken mesire alanını kiralayan şirketten geri adım atıldı...

Badavut Plajı imara açıldı!

Balıkesir'de bir yanı ormana bakan, diğer yanı bir zamanlar ünlü Sarımsak taşının çıkarıldığı ocaklar bulunan, kayalıkları ile ilginç bir dokuya sahip, 1'inci derece sit alanı olan Ayvalık Badavut Plajı'nın koruma statüsü düşürüldü. 

Yavuz Çıkarma Plajı, SİT alanı ilan edildi!

Otel projesiyle geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Kıbrıs Barış Harekatı’nın simge yeri Yavuz Çıkarma Plajı, SİT alanı ilan edildi.

Kaputaş Plajı'ndaki yapılaşma hukuka aykırı bulunmadı!

Antalya'nın Kaş ilçesinde birinci derece sit alanı olarak kabul edilen Kaputaş Plajı'ndaki yapılaşma hukuka aykırı bulunmadı.

Kaş İnceboğaz Plajı'nda inşaat devam ediyor mu?

Antalya’nın Kaş ilçesinde 3. derece doğal sit alanı olan İnceboğaz Plajı’na Kaş Belediyesi tarafından yapılmak istenen ‘Piknik ve Mesire Yeri Düzenlemesi’ projesi Antalya 4. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşa ediliyor.

Büyükada Nakibey Plajı 1.derece sit alanı ilan edildi!

Büyükada'da Nakibey Plajı ve çevresindeki 19 bin metrekarelik alan 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi. Plaj tesisleri yıkılacak. Hazine'ye ait arazide 2 kayıkhane, plaj, konaklama tesisleri, 5 villa ve manastır kalıntıları yer alıyor...

Büyükada'da Nakibey Plajı yıkılacak!

Büyükada'da Nakibey Plajı ve çevresindeki 19 bin metrekarelik alan 1. Derece arkeolojik sit alanı ilan edildi. Şimdi bu 19 dönüm arazinin 'kime' verileceği merak ediliyor...

Kentsel arkeolojik sit nedir?

Arkeolojik sit alanları; 1. derece arkeolojik sit, 2. derece arkeolojik sit, 3. derece arkeolojik sit ve kentsel arkeolojik sitler olmak üzere dört farklı kategoriye ayrılıyor. Peki kentsel arkeolojik sit nedir?

3. derece arkeolojik sit nedir?

İnsanlığın varoluşundan günümüze kadar ulaşan dönemin sosyal, ekonomik ve kültürel özelliklerini yansıtan her türlü kültür varlığının yer aldığı yerleşmeler ve alanlara Arkeolojik sit alanı deniyor. Peki, 3. derece arkeolojik sit nedir?

2. derece arkeolojik sit nedir?

Arkeolojik sit alanları 1. derece arkeolojik sit, 2. derece arkeolojik sit, 3. derece arkeolojik sit ve kentsel arkeolojik sit alanları olmak üzere dört farklı kategoriye ayrılıyor. Peki 2. derece arkeolojik sit nedir?

1. derece arkeolojik sit nedir?

Arkeolojik sit alanları; 1. derece arkeolojik sit, 2. derece arkeolojik sit, 3. derece arkeolojik sit ve kentsel arkeolojik sitler olmak üzere dört farklı kategoriye ayrılıyor. Peki 1. derece arkeolojik sit nedir?

İKUP üyeleri İztuzu Plajı'nın özelleştirilmesine karşı eylem yaptı!

Dalyan Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan İKUP üyeleri İztuzu Plajı'nın belediyeden alınarak Dalçev A.Ş.’ye kiralanmasına karşı dün eylem yaptı. Üyeler ellerinde "İztuzu halkındır", "İztuzu özelleştirilemez" yazılı döviz taşıdı.

nakibey plajı sit durumu Haberi

nakibey plajı sit durumu


Büyükada’da Nakibey plajı olarak bilinen kumsal ve arkasında yaklaşık 19 bin metrekarelik Maliye Hazinesi mülkiyetine ait arazi 1. Derece arkeolojik sit alanı ilan edildi. İçindeki işgallerin çıkarılıp, yapılaşmadan temizlenmesi istendi. Şimdi plaj sahası ve arkasındaki 18 dönümlük arazinin kime verileceği merak ediliyor…


Büyükada 2011 onaylı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’nda imar verilen 179 ada 10 parsel içinde 2 kayıkhane (yat onarım bakım yeri), plaj, konaklama tesisleri ile yaklaşık 5 villa yer alıyor. Daha önceleri arazi Maliye’den 5 – 10 yıllık sürelerle sözleşmeli olarak kiralanıyordu. Son yıllarda ise araziyi işgal edenler maliyeye ecri misil ödemeye başladılar. 18 bin 800 metre kare büyüklüğündeki arazi adanın en güzel sahiline ve doğasına sahip. 



KALINTILAR TESCİLLENDİ!


İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin başvurusu...