29 / 04 / 2024

Namazgah Barajı havzası

Namazgah Barajı havzası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra Namazgah Barajı havzasındaki atıksuların toplanması için 2 ayrı proje ile toplam 31 km uzunluğunda kanalizasyon şebekesi yapıyor. Toplam 7 milyon 555 bin TL'ye mal olacak...

Kanal İstanbul güzergahındaki konut ihaleleri iptal edildi!

Sazlıbosna Baraj havzasında Kanal İstanbul manzaralı “tarla” niteliğinde olan henüz tapusu bile çıkmayan arazilerde inşa edilecek projelerin üç, dört ve altıncı etapları için yapılacak ihalelerin, kurum tarafından farklı nedenlerle iptal edildiği belirlendi. 

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri mecliste!

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul projesiyle içme suyu havzası imara açıldı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un 10 köyü kapsayan 3. etap planlarına göre, barajın çevresindeki içme suyu havzası imara açıldı.

İzmir'de baraj havzasındaki iki mahalle taşınıyor!

İzmir'de yapımı devam eden Rahmanlar Barajı havzasında kalan iki mahalle taşınıyor. 

Ödemiş'te baraj havzasındaki iki mahalle taşınıyor!

İzmir'in Ödemiş ilçesi Derebebekler Mahallesi'nin bir kısmı ile Dereuzunyer Mahallesi'nin tamamı, yapımı süren Rahmanlar Barajı havzasında kaldığı için kamulaştırıldı. 

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

Sakarya Akçay Barajı 100 milyon TL'ye mal olacak!

SASKİ tarafından Pamukova Eskiyayla havzasında yapımı devam eden Akçay Barajı’nı ziyaret eden SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri projeyle ilgili yetkililerden bilgiler aldı.

Konya Afşar Barajı'nın inşaatı yüzde 74 bitti!

Devlet Su İşleri (DSİ) Konya 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Afşar Hadimi Barajı ve Göksu Havzası Yamaç Arazilerinin Sulanması İnşaatında incelemelerde bulundu. Yüzde 74’ü tamamlanan Afşar Hadimi Baraj inşaat sahası gezen yetkililer tesisin son durumunu değerlendirdi.

Kocaeli Namazgah Barajı HES'in inşaatı tamam!

9 milyon TL yatırım ile inşaatı tamamlanan Kandıra Namazgah Barajı HES’te yapılan test çalışmalarının ardından devreye alma işlemi tamamlandı.

Sakarya Akçay Barajı'nın etapları bir bir tamamlanıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova Eskiyayla havzasında başlatılan Akçay Barajı yapım çalışmalarının geldiği son nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Silvan Barajı'nda son durum!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, "Dicle Havzası'nda bulunan Kulp Çayı üzerinde yapımı devam eden ve yüzde 52 gerçekleşme seviyesine ulaşan Silvan Barajı tamamlandığında 2 milyon 351 bin 230 dekar zirai alan sulanacak." ifadesini kullandı.

Namazgah Barajı havzası Haberi

Namazgah Barajı havzası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra Namazgah Barajı havzasındaki atıksuların toplanması için 2 ayrı proje ile toplam 31 km uzunluğunda kanalizasyon şebekesi yapıyor. Baraj havzasını kirlilikten arındıracak ve köylerin yaşam kalitesi artıracak olan projeler, toplam 7 milyon 555 bin TL'ye mal olacak. 


Kandıra ilçe merkezi, sahil bölgeleri ve köyleri ile İzmit, Derince ve Körfez köylerinin içmesuyu ihtiyacı için inşa edilen Namazgah Barajı'nda bir yandan dağıtım hatlarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, bir yandan da baraj havzasının atıksulardan kurtarmak için projeler geliştirdi. 


KÖYLERE ATIKSU ŞEBEKESİ 


Bir süre önce inşaatına başlanılan çalışmalar kapsamında toplam 16 km uzunluğunda kanalizasyon hattının inşa edileceği Namazgah Barajı Havzası Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı projesi kapsamında Sarnıçlar köyünde boru imalatı yapılıyor. Bu proje kapsamında Sarnıçlar'ın yanı sıra Hacılar, Zurnacılar, Yağbolu, Çıraklı,...