03 / 05 / 2024

namazgah barajı hes

namazgah barajı hes

Kurum olarak elektrik harcamalarının aylık 4 milyon TL’yi bulduğunu belirten İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, işlettikleri baraj ve isale hatlarından maksimum fayda sağlamak için hidroelektrik santrali kurma çalışmaları planladıklarını söyledi.

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı'nın inşaatında sona gelindi! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. Projenin yakın zamanda tamamlanması bekleniyor. 

Yusufeli Barajı gövde inşaatının yüzde 96'sı bitti!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. 

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 4 metre!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin tamamlanmasına 4 metre kaldı. 

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 268 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 268 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 265 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 265 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 250 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te 250 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 247 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te 247 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı inşaatında işçiler Kovid-19 sebebiyle iş bıraktı!

Artvin'deki Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan işçiler arasında Kovid-19 vakalarının artması üzerine Valilik kısıtlamalar getirmişti fakat çalışma ortamlarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 4 bin 500 kişinin vardiyalı olarak çalıştığı inşaatta işçiler iş başı yapmadı...

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 214 metreye ulaştı!

Yapımı tamamlandığında temelden 275 metre yüksekliği ile çift eğrilikli beton kemer baraj kategorisinde Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te gövde yüksekliğinde 214 metreye ulaşıldı...

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 80'i tamamlandı!

Dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı.

Yusufeli Barajı 205 metreye ulaştı!

Türkiye'nin en yüksek, 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde ise dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES projesinde, gövde yüksekliği 205 metreye ulaştı...

namazgah barajı hes Haberi

namazgah barajı hes

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kandıra Namazgah Barajı’ndan elektrik üretmek için 1,70 Megawatt kurulu gücünde Hidroelektrik Santrali kurma çalışmalarına başladı. Kurum, bu kapsamda santralden enerji üretimi için 2 adet 839 KW kapasiteli hidroelektrik türbin ile mekanik ekipmanların ihalesine çıktı.




AYLIK 4 MİLYON TL’YE VARAN ELEKTRİK HARCAMASI


İSU, il genelinde 18 adet atıksu,13 adet içmesuyu arıtma tesisi ile onlarca kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu terfi merkezi işletiyor. Bu tesisler için aylık 4 milyon TL’ye varan elektrik harcaması yapan İSU Genel Müdürlüğü, su üretim hatlarındaki artık basınçtan ve barajlardan elektrik üretmek için çalışmalara başladı.




YUVACIK’TAN SONRA NAMAZGAH BARAJI’NDA SANTRAL


Yuvacık Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin girişine hidroelektrik santral kurulmasının ardından İSU Genel Müdürlüğü’ de Kandıra Namazgah Barajı’nda enerji üretmek için hidroelektrik santral kurma çalışmalarına...