03 / 05 / 2024

Namazgah Cami inşaatında son durum

Namazgah Cami inşaatında son durum

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapımına başlanan Namazgah Camisi'nde çalışmalar sürüyor.

Taksim Cami'nin inşaatında sona yaklaşıldı!

Taksim'de temeli 4 sene önce atılan ve ramazan ayı içerisinde ibadete açılması planlanan cami inşaatında sona yaklaşıldı...

Gaziosmanpaşa'da 4 caminin inşaatında son aşamaya gelindi!

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapımı devam eden 4 cami inşaatında çalışmalar son aşamaya geldi. Camilerin Ramazan'da ibadete açılması bekleniyor.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'nin inşaatında son aşamaya gelindi!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde inşaat çalışmaları süren Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatında sona gelindi.

Zonguldak'ta cami inşaatında çalışan işçi hayatını kaybetti!

Zonguldak 100.Yıl Terminali'nin karşısında inşaatı devam eden Selahaddin Cami inşaatında bir işçi kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti.

Levent Cami işte böyle olacak! İnşaatı başladı!

Levent Camisi'nin inşaatına başlandı. 20 bin kişi kapasiteli olacak Levent Cami, klasik mimari özelliklere sahip. Cami inşaatında modern inşaat tekniklerinin tamamı kullanılacak...

Cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan mühendis 20 saattir aranıyor!

Gaziantep Akkent'te cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Orta Asya'nın en büyük cami inşaatında sona gelindi!

Orta Asya'nın en büyük camisi olması öngörülen Duşanbe'deki cami inşaatında sona yaklaşılıyor. İnşaatına 2011'de başlanan ve bu yıl tamamlanması beklenen cami, avlusu ile 120 bin kişiyi ağırlayabilecek...

İstanbul Havalimanı cami inşaatında hırsızlık yapan 7 şüpheli yakalandı! 

İstanbul Havalimanı'nda yapımı devam eden cami inşaatından hırsızlık yaptıkları iddia edilen 7 şüpheli yakalandı. 

Kuveyt'teki cami inşaatında Mısırlı 3 işçi öldü!

Kuveyt'te bir cami inşaatında çatının çökmesi sonucu Mısırlı 3 işçi hayatını kaybetti. 2 işçi de yaralandı...

Taksim Cami inşaatında intihar girişimi!

Mimarlar Şefik Birkiye ile Selim Dalaman imzası taşıyan Taksim Cami inşaatında vince çıkan bir kişi, intihar girişiminde bulundu...

Taksim Camii inşaatında çalışmalar tam gaz sürüyor!

17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Camii inşaatında çalışmalar devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan cami inşaatı hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

İskenderun Sahil Cami inşaatında son durum!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil kentin vizyon projelerinden olan Sahil Cami inşaatında incelemelerde bulundu. İşte İskenderun Sahil Cami inşaatında son durum...

Kayseri'de cami inşaatından düşen işçi yaşam mücadelesini kaybetti!

KAYSERİ'de Merkez Kocasinan İlçesi Yıldızevler Mahallesi'nde bulunan bir cami inşaatında çalışan Erdal Aybaz (24), 2 hafta önce yaklaşık 8 metre yükseklikteki iskeleden düştü. Aybaz dün gözyaşları içinde toprağa verildi.

Namazgah Cami inşaatında son durum Haberi

Namazgah Cami inşaatında son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı temel atma töreniyle inşaatına mayıs ayında başlanan caminin 24 ayda tamamlanması planlanıyor.


Namazgah Camisi inşaatının şantiye şefi Hüseyin Şentürk, yaptığı açıklamada, cami inşaatının hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, fore kazık çalışmalarının tamamlandığını, devam eden ankraj çalışmalarının ise 15-20 gün içerisinde tamamlanacağını vurguladı.


Şentürk, 20 Temmuz'a kadar tüm kazı çalışmalarını bitireceklerini aktararak, caminin beton işleri için taşeron firmalardan teklif aldıklarını, 15 Ağustos itibarıyla kaba inşaata başlayacaklarını ifade etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temel atma töreninde cami inşaatı için kendilerine 24 ay süre verdiğini anlatan Şentürk, ramazan ayında ayrı bir azim ve gayretle çalıştıklarını söyledi.


Şentürk, "İnşallah, iki ramazan sonra bir ramazan cumasında Tiran'daki bütün Müslümanlar gelir ve bu camide gönül rahatıyla namazlarını kılar. Bütün çabamız ve gayretimizin bunun için" ifadesini...