30 / 04 / 2024

Namık Ekinci çelik sektörü

Namık Ekinci çelik sektörü

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci " Çelik sektörü dünya ticaret örgütü kurallarına aykırı ihracat yapan ülkelerin ürünlerinin ülkeye girişi engellenmeli" diyor...

Çelik ev almak mantıklı mı? Çelik evin ömrü ne kadar?

Son yıllarda çok tercih edilen yapılardan biri de çelik evler olarak karşımıza çıkıyor. Çelik ev, Türkiye'de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden sonra daha da tercih edilmeye başladı. Peki çelik ev dayanıklı mı ve tercih edilmesi mantıklı mı?

Namık Kemal Gökalp Kimdir?

Namık Kemal Gökalp kimdir? Namık Kemal Gökalp mesleği nedir? Namık Kemal Gökalp hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alıyor! Son başvuru tarihi 10 Mart 2023!

Herkes başvurabiliyor! Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Son başvuru tarihi 10 Mart 2023 olarak belirtildi.

Arçelik 6144 Bulaşık Makinesi ne kadar, en ucuz nerede satılıyor? 7 Şubat 2023 fiyat listesi...

Kullanıcılarından tam not alan Arçelik'in popüler modeli 6144 bulaşık makinesini sizin için araştırdık. Arçelik 6144 Bulaşık Makinesi kaç programlı? En uygun fiyata nerede, kaç TL'ye satılıyor? İşte tüm ayrıntılar...

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 8 adet iş yerini 3 yıllığına kiraya veriyor! 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezi binasında bulunan 8 adet iş yerini kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Tekirdağ'da 800 bin TL'ye satılık konut fırsatı! Ev alacaklara müjde!

Tekirdağ ili Namık Kemal Vergi Dairesi Müdürlüğü, Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesi, Hürriyet Mahallesinde yer alan konutu satıyor. İşte konutla ilgili merak edilen her şey...

Zonguldak'ta 124 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık tarla, bahçe, çalılık, meşelik ve arazi fırsatı!

Zonguldak ili, Çarcuma ilçesinde yer alan 10 adet tarla, bahçe, çalılık, meşelik ve arazi 124 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor...

Casting İnşaat Döküm Çelik Orman Ürünleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Casting İnşaat Döküm Çelik Orman Ürünleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Veysel Çayıroğlu tarafından kuruldu.

Buildin İnşaat Döküm Çelik Profil Orman Ürünleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Buildin İnşaat Döküm Çelik Profil Orman Ürünleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Riza Çivtçi tarafından kuruldu.

Tarık Çelik Yapı Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tarık Çelik Yapı Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Tarık Emir Çelik tarafından kuruldu.

Namık Kemal Çiçekoğlu vefat etti!

Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı'nın Yönetici Asistanı Hatice Çiçekoğlu'nun babası Namık Kemal Çiçekoğlu hayatını kaybetti.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Tosyalı Holding'in İskenderun'daki 2.5 milyar dolarlık tesisinde sona yaklaşıldı!

Tosyalı Holding tarafından İskenderun'da inşa edilen 2,5 milyar dolarlık yassı çelik üretim fabrikasının büyük bölümü tamamlandı.

Namık Ekinci çelik sektörü Haberi

Namık Ekinci çelik sektörü

Türk çelik sektörünün üretim kapasite kullanım oranı yüzde 70'ler,  ihracatı ise 18 milyon ton civarındayken; 16 milyon ton civarında da yarı mamul ve mamul ithalatı gerçekleştiriyor. İthalata getirilecek vergi, ihracatı olumsuz yönde etkilemezken;  Dünya Ticaret Örgütü kurallarına aykırı ticaret yapan ülkelerin ürünlerinin Türkiye’ye girmesini engeller.


Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Son günlerde, ithal çelik ürünlerine karşı getirilen vergiyle ilgili bazı ihracat yöneticileri tarafından uygun olmadığı yönünde görüş beyanları yapılıyor. Açıklamalarında özellikle ihracatın olumsuz yönde etkileneceğine dair kaygılarını belirtiyorlar. Oysaki çelik ürünleri ithalatına gelen verginin ihracatımıza hiçbir olumsuz etkisi olmadığı gibi olmayacaktır da. Bilindiği gibi Dahilde İşleme Rejimi (DİR) kapsamında imalatçı/ihracatçı firmalarımız, imalat girdisi ürünlerinin ithalatında hiçbir gümrük vergisi ödemeden ithalatlarını gerçekleştirmektedirler” dedi.


Uygulanacak verginin...