06 / 05 / 2024

Namık Kemal müzesi nerede

Namık Kemal müzesi nerede

Tekirdağ Süleymanpaşa’ da 1840'ta doğan Vatan Şairi 'Vatan Yahut Silistre' nin yazarı Namık Kemal adına yapılan ve aslına uygun döşenen temsili ev, müze olarak kullanılıyor...

Namık Kemal Gökalp Kimdir?

Namık Kemal Gökalp kimdir? Namık Kemal Gökalp mesleği nedir? Namık Kemal Gökalp hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alıyor! Son başvuru tarihi 10 Mart 2023!

Herkes başvurabiliyor! Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Son başvuru tarihi 10 Mart 2023 olarak belirtildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 8 adet iş yerini 3 yıllığına kiraya veriyor! 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezi binasında bulunan 8 adet iş yerini kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Namık Kemal Çiçekoğlu vefat etti!

Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı'nın Yönetici Asistanı Hatice Çiçekoğlu'nun babası Namık Kemal Çiçekoğlu hayatını kaybetti.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Ankara Namık Kemal Ortaokulu'nun yıkılacağı iddiaları mecliste!

Ankara'da bulunan Namık Kemal Ortaokulu'nun yıkılacağı ve çeşitli projelere dahil edileceği iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Karabıyık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon İnteraktif Taşkın Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına Kasım 2019 tarihinde başlanan "İnteraktif Taşkın Müzesi" tamamlandı.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Taşkın Müzesi yaptıracak!

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü'nün Taşkın Müzesi yapım işi ihalesi 22 Ekim 2019 tarihinde açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek...

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi MYO binası boşaltıldı!

İstanbul’da merkez üssü Silivri açıklarında gerçekleşen depremden çevre iller de etkilendi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversite’sinin binasının kolonları zarar gören Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası boşaltıldı….

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

75 milyon liralık Troya Müzesi yarın açılacak!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı yarın gerçekleşecek. 

Bursa Namık Kemal Spor Kulübü Hizmet Binası’nın temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Namık Kemal Spor Kulübü Hizmet Binası’nın temeli törenle atıldı.

Namık Kemal müzesi nerede Haberi

Namık Kemal müzesi nerede

Büyük Türk klasiği 'Vatan Yahut Silistre'nin yazarı Namık Kemal anısına doğduğu şehir Tekirdağ'da yapılan ev, müze olarak hizmet veriyor.


Tekirdağ Süleymanpaşa’da 1840'ta doğan Vatan Şairi Namık Kemal adına yapılan ve aslına uygun döşenen temsili ev, müze olarak kullanılıyor. Tekirdağ Namık Kemal Derneği tarafından 19'uncu yüzyıl Osmanlı mimarisi tarzında inşa edilen ve 1993’te Namık Kemal Evi Müzesi olarak hizmete giren binada Namık Kemal döneminde bulunan eşyalar ve şairin yazmış olduğu makaleler, kitaplar sergileniyor. 

Tekirdağ Namık Kemal Derneği Başkanı Sezai Kurt, şairin hatıralarının yaşatıldığını ifade ederek, “Burası Namık Kemal’in hatırasına düzenlenmiş sembolik bir evdir. Namık Kemal’in doğduğu ve 6 yaşına kadar yaşadığı ev bu çevredeymiş. Ama ne yazık ki korunamamış. Zamanla yıkılarak yerine beton binalar yapılmış. 90’lı yıllarda Namık Kemal’in evinin tekrar yapımı...