29 / 04 / 2024

narlıdere arsa davası

narlıdere arsa davası

İzmir'e bağlı Narlıdere Belediyesi 10 yıl önce Yeniköy mahallesinde vatandaşın arsasına kamulaştırmadan el koymuştu. Yaklaşık 10 yıl süren yargılama süreci sonrasında mahkeme, Narlıdere Belediyesi'nin arsa sahiplerine tazminat ödemesine karar verdi.

İzmir Narlıdere'deki 10 yıllık arsa davasından tazminat kararı!

İzmir'e bağlı Narlıdere Belediyesi 10 yıl önce Yeniköy mahallesinde vatandaşın arsasına kamulaştırmadan el koymuştu. Yaklaşık 10 yıl süren yargılama süreci sonrasında mahkeme, Narlıdere Belediyesi'nin arsa sahiplerine tazminat ödemesine karar verdi.

Yapı ST Koru Narlıdere projesini tanıttı!

Yapı ST, ilk konut projesi Koru Narlıdere’nin lansmanını gerçekleştirdi. Toplam 4 bin 250 metrekare arsa üzerinde hayata geçirilen proje 143 konuttan oluşuyor.

Koru Narlıdere İzmir'de yükseliyor!

Koru Narlıdere projesinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve loft daireler bulunuyor. Projenin arsa alanı 4 bin 248 metrekare olarak belirlendi.

İzmir Narlıdere Metrosu, Gülermak'a emanet!

İzmir'in 180 kilometreye ulaşan raylı sistem ağı büyümeye devam ediyor. F.Altay-Narlıdere Kaymakamlık arası metro hattının yapımını Gülermak üstlendi...

Narlıdere Belediyesi'nden 4.1 milyon TL'ye satılık 4 işyeri!

Narlıdere Belediyesi, Narlı Mahallesi'ndeki 4 işyerini ihale ile satıyor. İhale 22 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Narlıdere Metrosu'nun 2. aşama ihalesi yarın!

Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının yapımı için başlattığı ihale sürecinin ikinci aşaması yarın yapılacak.

Ankara'da Narlıdere dönüşümü anlatıldı!

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur bir takım ziyaretler ve görüşmeler yapmak için CHP Narlıdere ilçe örgütüyle birlikte gittiği Ankara’ya programı dahilinde Narlıdere’nin 2. İnönü, Atatürk Mahallesi, Narh ve Çatalkaya Mahallelerinin Kentsel dönüşümü anlatıldı.

Narlıdere Metrosu'nun 2. aşama ihalesi 13 Nisan'da!

Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının yapımı için 30 Mart'ta gerçekleştirileceği açıklanan 2. aşama ihale tarihi, firmalardan gelen talep üzerine 13 Nisan'a ertelendi.

Fahrettin Altay-Narlıdere metrosu için son adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının yapımı için başlattığı ihale sürecinin ikinci aşamasını 30 Mart tarihinde yapacak. 

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nda son durum!

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nda çalışmalar devam ediyor. Metro hattı'nda yeni ihalenin Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Narlıdere'de 4.8 milyon TL'ye satılık 5 işyeri!

Narlıdere Belediyesi, Narlı Mahallesi'ndeki 5 işyerini ihale ile satıyor. İhale 27 Şubat'ta gerçekleşecek..

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu için ilk ihale tamam!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fahrattin Altay-Narlıdere Metro hattının yapımı için çıktığı ihalenin ilk aşamasını tamamladı. Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu için gerçekleştirileyen ihaleye Çin, Rusya, İtalya, Hollanda ve Kazakistan’dan önemli şirketler de katıldılar. 

Narlıdere-Fahrettin Altay Metro Hattı için 15 firma yarışıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7.2 kilometrelik F.Altay-Narlıdere Metro hattının yapımı için çıktığı ihalenin ilk aşamasını tamamladı. 

narlıdere arsa davası Haberi

narlıdere arsa davası

İzmir Narlıdere Belediyesi’nin Yeniköy mahallesinde vatandaşın arsasına kamulaştırmadan el koymasının ardından başlayan yargı süreci sonuçlandı. Sabah'tan Ertan Gürcaner'in haberine göre; yaklaşık 10 yıl süren yargılama sürecinin ardından mahkeme, Narlıdere Belediyesi’ni arsa sahiplerine 3 milyon lira tazminat ödemesine karar verdi. 

Narlıdere Belediyesi, 10 yıllık yasal faizle birlikte 6 milyon lirayı bulan kamulaştırmasız el atma bedelini ödemeyince hak sahipleri icra takibi başlattı. Belediyenin keyfi uygulamaları sonucu kamunun tazminat ödemeye mahkum edildiğini belirten Avukat Mustafa Kemal Turan; "Kanun iyi niyetle 'arsa sahiplerinden yol ve yeşil alan için yüzde 45'e kadar terk alınabilir' diyor ama güç kirlenmesi ile belediyeler kimilerinden az kimilerinden çok alıyor. Böylece parselasyon planları bazı art niyetli kişiler tarafından yolsuzluk aracı haline dönüştürülüyor." şeklinde konuştu.

PARK VE YEŞİL ALANA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ 

Narlıdere Belediyesi, 2010'da...