29 / 04 / 2024

Narmanlı Han restorasyon

Narmanlı Han restorasyon

İstanbul'un gözdesi İstiklal Caddesi'nde bulunan 187 yıllık Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı. 57 milyon dolara satılan Narmanlı Han'da restorasyon çalışması yaklaşık 2.5 yıl sürdü. 

Beyoğlu Narmanlı Han restore edildi!

İstanbul'da Beyoğlu’nun simge yapılarından 186 yıllık Narmanlı Han’ın ön cephesi ortaya çıktı, binadaki restorasyon tartışması tekrar başladı. 

Beyoğlu Narmanlı Han 3 ay sonra açılacak!

Beyoğlu’ndaki tarihi Narmanlı Han’da yapılan restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgi veren projenin mimarı Dr. Sinan Genim hanın en geç 3 ay sonra kapılarını açacağını müjdeledi....

184 yıllık Narmanlı Han restore ediliyor!

İstiklal Caddesi'ne renk katan, uzun yıllar sanatçı ve yazarlara ev sahipliği yapan Narmanlı Han, 2 yıl sürecek ve 30 milyon liraya mal olacak restorasyon sonunda tarihe tanıklık etmeye devam edecek

Narmanlı Han’da restorasyon başladı!

Beyoğlu’nun en eski hanlarından olan ve Erkul Kozmetik’in sahibi Mehmet Erkul ve Eteksan Tekstil’in sahibi Tekin Esen'e 57 milyon dolara satılan Narmanlı Han’da restorasyon çalışması başladı.

Narmanlı Han restorasyonu tartışmaları da beraberinde getirdi!

Yıllardır kaderine terk edilmiş Narmanlı Han, yeniden şehir hayatına dönüyor. Tabii Emek Sineması ve her restorasyonda olduğu gibi 'tarih katlediliyor' tartışmaları da beraberinde geldi.

Beyoğlu Kent Savunması, Narmanlı Han projesine karşı çıktı!

Beyoğlu Kent Savunması üyeleri tarihi Narmanlı Han’da başlatılan restorasyon projesine karşı çıktı ve İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne başvurarak projenin iptal edilmesini talep etti.

Beyoğlu’nun simgesi tarihi Markiz Pastanesi satıldı! İşte yeni sahipleri!

Beyoğlu'nun simge pastaneleri arasında yer alan Markiz satıldı. Tarihi pastaneyi 2013 yılında Narmanlı Han'ı alan Tekin Esen ve Mehmet Erkul satın aldı.

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Kayseri'deki 5 asırlık han restore edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada, Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışması başlatacaklarını müjdeledi..

Çorum’daki Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Çorum'da, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Tarihi Obruk Hanı'ndaki restorasyon çalışmalarını yüzde 40'ı tamamlandı!

Konya'da restorasyon ve çevre düzenlemelerinin yüzde 40'ı tamamlanan 800 yıllık Obruk Hanı turizme kazandırılıyor.

Sansaryan Han ihaleye çıktı!

Ermeni çocukların okutulması için bağışlanan ve bir dönem emniyet müdürlüğü olarak kullanılan ünlü Sansaryan Han, restorasyon karşılığı yeniden 35 yıllığına kiralama ihalesine çıkarıldı...

Tasmim Mimarlık İnşaat Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Tasmim Mimarlık İnşaat Restorasyon Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Atlıhan ve Recep Akman tarafından kuruldu.

Tarihi Tuz Hanı'nda inşaat hızlandı!

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması için Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz Ocak ayında yeniden inşa ve restorasyon çalışmalarına başlanılan Tarihi Tuz Hanında çalışmalar sürüyor.

Acun Ilıcalı Narmanlı Han’da illüzyon müzesi kuracak!

Acun Ilıcalı, Yunanlı bir ortakla birlikte İstiklal Caddesi'nde bulunan Narmanlı Han’da bir illüzyon müzesi kurmayı planlıyor.

Samsun'daki 511 yıllık Taşhan için son rötuşlar!

Samsun İlkadım Saathane Meydanı'nda bulunan 511 yıllık tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmalarını sona geldi. Çalışmaların Temmuz ayının ortalarına doğru bitmesi planlanıyor.

Beyoğlu'ndaki tarihi Narmanlı Han’a tabela tepkisi! 

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan tarihi Narmanlı Han’a kozmetik dükkanı tabelası asıldı.

Gaziantep Mecidiye Han tamamlanıyor!

Gaziantep’in kültürel değerlerinin yansıması olacak olan Mecidiye Han’daki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Narmanlı Han restorasyon Haberi

Narmanlı Han restorasyon

İstanbul’un en önemli kültür merkezlerinden biri olarak gösterilen 187 yıllık Tarihi Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı. Restorasyon çalışmalarını yürüten mimar Sinan Genim, ''Bizim için zor bir projeydi. Böyle bir yapıyı yeniden İstanbula kazandırdığım için mutluyum'' şeklinde konuştu.

Restorasyon çalışmalarının 2.5 yıl sürdüğü Narmanlı Han, 2014'te Erkul Kozmetikin sahibi Mehmet Erkul ve Eteksan Tekstilin sahibi Tekin Esen’e 57 milyon dolara satılmıştı. Mimar Sinan Genim, İstiklal Caddesi'nin sonunda yer alan Narmanlı Han'ın restorasyonunda yaşanan süreci anlattı.

Genel hacimlerinin yüzde yüzünün bittiğini söyleyen Genim, ''Artık buraları kiralayacak firmaların kendi dekorasyonları kaldı. Bunları inşa ve fiziki müdahale olmayacak. Yalnızca dekorasyonu kapsayacak. Bunlar aydınlatma, zemin kaplaması gibi işleri kapsıyor. Buraya çok insan merakından geliyor.

Herkes memnun bir iki kişi’ şöyle oldu’ ’ böyle oldu’ diyor....