25 / 07 / 2024

Narmanlı Yurdu

Narmanlı Yurdu

Beyoğlu'nun müstakil tarihinin en eski şahitlerinden biri Narmanlı Han. Ahmet Hamdi Tanpınar, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Aliye Berger gibi sanatçıların da uzun yıllar ikamet ettiği Narmanlı Yurdu, uzun süren belirsizliğin ardından bu ay satıldı

Atatürk Öğrenci Yurdu inşaatı tamamlandı!

İnşaatına 2011 yılında başlanan Atatürk Öğrenci Yurdu tamamlandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarından istifade edilerek yapılan, İstanbul'un en büyük öğrenci kompleksi Atatürk Öğrenci Yurdu 5 yıldızlı otel konforunda inşa edildi.

Bilecik KYK Öğrenci Yurdu bu yıl açılacak!

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay,Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ortaklığında yapılan 500 kişilik Öğrenci Yurdu’nda incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.

Narmanlı Han restore ediliyor!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Beyoğlu'nda bulunan tarihi Narmanlı Han'da yapılmak istenen restorasyon çalışmasını onayladı.

Trabzon Ortahisar 500 kişilik öğrenci yurdu ihaleye çıktı!

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Ortahisar'da yapılması planlanan 500 kişilik öğrenci yurdu yapım işi için ihaleye çıktı. Yurdun ihalesi 12 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirilecek...

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi kız öğrenci yurdu tamamlandı!

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün, Bursa Bölge Müdürlüğü vasıtasıyla Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi içerisinde yaptırdığı sadece kız öğrencilerin kalacağı 500 kişilik öğrenci yurdu tamamlandı.

Gölcük kız öğrenci yurdu inşaatında sona gelindi!

Gölcük Düzağaç Mahallesi'nde yapımı devam eden 300 kişilik yatılı kız yurdu, 2015- 2016 Eğitim ve Öğretim Yılı'na hazır olacak. İnşaatta büyük yol kat edildi ve inşaat bitme aşamasına geldi.

Cide Kız Yurdu'nun temeli atıldı!

Kastamonu’nun Cide ilçesinde Kız Kuran Kursu ve Yurdu’nun temeli yapılan törenle atıldı. İlçe Müftülüğünce PTT binası bitişiğindeki arsaya, yurt binasının temeli törenle atıldı. İşte ayrıntılar...

Alanya'da 160 kişilik Kız Öğrenci Yurdu'nun ihalesi gerçekleşti!

Alanya'da merkeze uzak mahallerdeki öğrencilerinin barınma sorununu çözecek, Alanya Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu'nun ihalesi yapıldı. 60 kişilik kapasiteye sahip kız yurdunda, 2 kişilik de engelli odası bulunuyor.

Alanya Kız Öğrenci Yurdu'nun ihalesi yapıldı!

Alanya merkeze uzak mahallerdeki öğrencilerinin barınma sorununu çözecek, Alanya Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu’nun ihalesi yapıldı. Zeminle birlikte 4 kattan oluşan bina, 160 kişilik kapasiteye sahip...

Bitlis Oğuzhan Bulut Erkek Yurdu inşaatı ne zaman bitecek?

Bitlis’in Mutki ilçesi eski kaymakamı olan ve geçirdiği trafik kazasında hayatının kaybeden Oğuzhan Bulut’un ismi yapımı devam eden erkek öğrenci yurduna verildi. Peki Bitlis Oğuzhan Bulut erkek yurdu inşaatı ne zaman bitecek?

Hanımağa Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanımağa Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Ticaret Limited Şirketi, Saime Öztel tarafından 200 bin TL sermaye ile 3 Haziran'da Ataşehir İçereneköy Mahallesi Döndü Sokak'ta kuruldu.

Mersin İdman Yurdu tesisinin temeli bu ay atılacak!

Mersin İdman Yurdu Başkanı Kahramanlı, yıllardır beklenen tesis müjdesini sonunda verdi. Kahramanlı, "Tesis meselesindeki imar planı konusu çözüme kavuştu. 5 binlik imar planı meclisten çıktı. Tesisimizin temelini Haziran ayı içerisinde atacağız. " dedi.

Yenimahalle 50. Yıl Yetişme Yurdu yıkılıyor!

Yenimahalle’de 5 yıldır boş olan, madde bağımlılarının 2 kez yangın çıkardığı 50. Yıl Yetişme Yurdu yıkılmaya başlandı. Yıllarca mahalleliye kâbus yaşatan bina, Hükümet Konağı olacak.

Narmanlı Yurdu Haberi

Narmanlı Yurdu

Rus Hapishanesi, Narmanlı Yurdu ya da Narmanlı Han… 183 yıllık yaşamı boyunca farklı isimlerle anılmış bu güne kadar. Hikâyesine hep yeni sayfalar ekleniyor. Bugün her santimine hüzün çökmüş, metruk bir mekân olarak varlığını sürdürüyor. Mağrur ama mütevazı, sessiz ama heybetli, sakin ama gürültünün içinde… İstiklal Caddesinin bütün o kalabalıklığı, gürültüsü ve hengamesinden sadece birkaç adımla kurtulmanın belki de tek mümkün yolu. Bugün Narmanlı Han'ın, kapısına kilit vurulu. İçine girmeniz, soluklanmanız mümkün değil. Kapısından bakıp, işte tam o merpenlerden, o avlunun kenarından Tanpınar'ın geçtiğini düşünebilirsiniz. O kediler de Tanpınar'ın kedileri zaten.


KÖŞESİNE ÇEKİLMİŞ TARİH


Bugün fazla dikkat çekmeyen bir çehresi var Narmanlı'nın. Tünelden çıkıp meydana doğru ilerlerken çoğu kimse fark etmez bile. Hem dışarıya doğru -şimdi eskide kalan- bir heybet hem de...