30 / 04 / 2024

Yenimahalle 50. Yıl Yetişme Yurdu yıkılıyor!

Yenimahalle 50. Yıl Yetişme Yurdu yıkılıyor!

Yenimahalle’de 5 yıldır boş olan, madde bağımlılarının 2 kez yangın çıkardığı 50. Yıl Yetişme Yurdu yıkılmaya başlandı. Yıllarca mahalleliye kâbus yaşatan bina, Hükümet Konağı olacak.



Ankara Yenimahalle’nin merkezinde yaklaşık 5 yıldır atıl halde kaderine terk edilen 50. Yıl Yetiştirme Yurdu’nun yıkımına başlandı. 

Madde bağımlılarının meskeni haline gelen ve bölge sakinlerine kâbus yaşatan yurdun yıkımının birkaç gün içinde biteceği belirtilirken, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, binanın yerine Hükümet Konağı yapılacağını açıkladı. Yenimahalle’de Gayret Mahallesi Arif Hikmet Sokak’taki 50. Yıl Yetiştirme Yurdu, 2010 yılında kapatılmasının ardından bölgenin korkulu rüyası haline geldi. Terk edilen yurt binası, madde bağımlılarının uğrak noktası oldu.


YANGINLAR MAHALLEDE PANİK YAŞATTI


Yenimahalle Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık, Belediye, MİT Müsteşarlığı ve Yenimahalle Ticaret Meslek Lisesi’nin yanı başındaki yurt binasını mesken edinen şahıslar, çevre sakinlerini de tehdit etmeye başladı. Uyuşturucu kullanan bağımlılar, yurdun önünden geçen vatandaşlardan haraç kesmeye çalışırken Gayret Mahallesi Muhtarı Ali Odabaş da, “Uyuşturucu kullananlar muhtarlığı da taşladı. Burası mahallemizin yüz karası oldu. Yurt binasının yıkılması için dilekçe verdik. Ancak sonuç alamadım” diye tepki gösterdi. Yetkililerin 5 yıl boyunca ilgisiz kaldığı yurdun girişine madde bağımlıları tahtalardan ve eski eşyalardan oluşan bir barikat kurarken, binada ateş yakılması nedeniyle çıkan 2 büyük yangın mahallede paniğe yol açtı.


BİRKAÇ GÜN İÇİNDE TAMAMEN YIKILACAK


“Yıkılıp Hükümet Konağı yapılsın” çağrısı yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise son olarak 6 Mart’ta çıkan büyük yangının ardından “Burası patlamaya hazır bir bomba gibi, bu bomba buradan bir an önce kaldırılmalı” dedi. 5 yıl boyunca Yenimahalle’ye korku dolu anlar yaşatan 50. Yıl Yurdu’nun kaldırılması için gerekli adım 25 Mayıs’ta atıldı.  Ankara  Valiliği’nin onayının ardından Yenimahalle Belediyesi ekipleri, 19 bin 500 metrekarelik alandaki yurdun yıkım çalışmalarına başladı. 25 kişilik yıkım ekibinin devam ettiği yıkım çalışmalarının birkaç gün içerisinde sona ermesi bekleniyor.


VALİ KILIÇLAR DESTEKLEDİ


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, vatandaşlardan metruk binayla ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını dile getirerek, “Ancak mülkiyet hakkı belediyemizde olmadığı için bir müdahalede bulunamıyorduk. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ı bizzat ziyaret edip durumu aktardık ve Vali Kılıçlar’ın destekleriyle sonuca ulaştık. Yıkımın sona ermesiyle birlikte mahalle sakinleri rahat bir nefes alacak” dedi.


HÜKÜMET KONAĞI YAPILACAK


Başkan Yaşar, yıkılan yurdun bulunduğu yerde 7 bin metrekaresi üzerine Hükümet Konağı yapılacağını açıklayarak, “Yenimahalle Kaymakamlığımız Yenimahalle’ye yakışmıyordu. Nüfus müdürlüğü, tapu müdürlüğü, emniyet, belediye her biri ayrı yerlerde vatandaşa sıkıntı oluyordu. Burada yapılacak hükümet konağı ve hemen yanındaki belediye ile vatandaşlarımız tüm işlerini aynı yerde yapabilecekler” diye konuştu.



Hürriyet Ankara





Geri Dön