29 / 04 / 2024

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi kız öğrenci yurdu tamamlandı!

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi kız öğrenci yurdu tamamlandı!

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün, Bursa Bölge Müdürlüğü vasıtasıyla Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi içerisinde yaptırdığı sadece kız öğrencilerin kalacağı 500 kişilik öğrenci yurdu tamamlandı.



Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün, Bursa Bölge Müdürlüğü vasıtasıyla Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi içerisinde yaptırdığı sadece kız öğrencilerin kalacağı 500 kişilik öğrenci yurdu tamamlanırken, bu güz döneminde hizmet vermeye başlayacak. 


Binalar tamamlandı

Konuyla alakalı bilgi veren İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, "İnegöl'de öğrenci yurdu ihtiyacını sürekli söyledik, zaten kamuoyu bunu biliyor. Özellikle de burasının kız öğrenciler için ayrılacağını ifade ettikten sonra öğrencilerimiz büyük bir beklenti içerisinde oldular. Yurt binalarımız tamamlandı, şuan formaliteler tamamlanıyor. Herhangi bir sorun yok. TOKİ'nin yurt binasını Kredi Yurtlar Kurumuna devretmesi aşamasına gelindi. Devir sağlandıktan sonra ilana çıkılacak. İki bloktan oluşan yurdumuz 528 bayan öğrenci kapasiteli. Bu güz dönemi öğrenci alınacak. Zaman zaman İnegöl'de yurt ve ikamet sıkıntısından dolayı öğrencilerin şikayetlerinin olduğunu biliyoruz. Bu sorun da ortadan kalkmış oldu" dedi. 


ERKEK ÖĞRENCELERİN SORUNU DEVAM EDİYOR 

Dekan Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, erkek öğrencilerin konaklama sorunu ile ilgili ise, "2015 yılı için ilana çıkacak. İnegöl'den ona talep olursa müracaat edecekler. Onların istediği en az 400 öğrenci kapasiteli bir yurt binası olması gerekiyor. Bir avam projesi hazırlayacaklar ve bitme tarihini verecekler. Erkekler için özel sektör yurt binası yapacak ve Kredi Yurtlar Kurumuna kiraya verecek. 2014 yılında bina için ilana çıkılmış ama müracaat eden özel sektör olmamış. Müracaat olmayınca proje kaldı" ifadelerini kullandı.


Bursa İnegöl Yıldırım 


Geri Dön