06 / 05 / 2024

NASA zehirli gaz haritası

NASA zehirli gaz haritası

NASA'dan korkutan haber.. NASA'dan zehirli gazın Türkiye'ye doğru ilerlediğini gösteren bir harita yayınlandı.

TürkAkım'dan Avrupa'ya 506,3 milyon metreküp gaz taşındı!

Rusya doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ileten TürkAkım doğal gaz boru hattı aracılığıyla ocak ayında Avrupa'ya 506,3 milyon metreküp gaz taşındı

NASA, uzay istasyonuna uzay oteli ekliyor!

Geçen sene Haziran ayında resmileştirilen NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nu (ISS) ticarileştirmesi projesi, yörüngeye bakan istasyona otel eklenmesiyle sürüyor. Tasarımcı Philippe Starck, otelin iç mekan tasarımını “rahat ve sıcak bir yumurta” şeklinde tanımlıyor.

TürkAkım doğal gaz boru hattı açıldı!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattı törenle hizmete açıldı.

TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın açılıyor!

Rusya'nın doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın İstanbul'da düzenlenecek tören ile açılacak.

Rusya ile Ukrayna transit doğal gaz anlaşması imzaladı!

Gazprom Başkanı Miller, Ukrayna ile Rusya arasında transit doğal gaz sözleşmesinin uzatılmasına yönelik anlaşma imzalandığını açıkladı.

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

Engaz Taahhüt İnşaat Petrol ve Gaz Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Engaz Taahhüt İnşaat Petrol ve Gaz Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Saleh M.H. Shajea tarafından kuruldu.

EPDK'dan ucuz doğal gaz ithalatı!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Özellikle vurgulamak isterim ki bu düzenleme (spot boru gazı ithalatı) sadece sektörümüze katkı sağlamayacak, aynı zamanda tüketicilerimizin cebine de yansıyacak." ifadesini kullandı.

Advancedtek Solutions Petrol ve Gaz Anonim Şirketi kuruldu!

Advancedtek Solutions Petrol ve Gaz Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Mohammad S.aL-Sayyed Ahmad tarafından kuruldu.

Aydın'daki Ahmet Gazi Cami restorasyonu tam gaz!

Aydın Çine'de bulunan Ahmet Gazi Camisi'nde restorasyon çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Anş İnşaat Nakliyat Doğal Gaz Hafriyat Makinaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anş İnşaat Nakliyat Doğal Gaz Hafriyat Makinaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Şehmus Çavuşoğlu tarafından kuruldu.

Omega Gaz ve Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Omega Gaz ve Mühendislik Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Oğuzhan Paşalı tarafından kuruldu. 

African Petrol ve Gaz Limited Şirketi kuruldu!

African Petrol ve Gaz Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 120 bin TL sermaye bedeli ile Abdullak M.H Basheer, Abdulmajıd Z. Alothanı ve Munayr M.Alı Balash ortaklığında kuruldu.

NASA zehirli gaz haritası Haberi

NASA zehirli gaz haritası

NASA'dan korkutan haber.. DEAŞ geçtiğimiz hafta hava saldırılarını engellemek için Musul'un güneyinde bulunan kükürt tesisine saldırı düzenlemiş ve bu saldırı ile zehirli gaz yayılmasına sebep olmuştu. NASA'dan zehirli gazın Türkiye'ye doğru ilerlediğini gösteren bir harita yayınlandı. Yapılan son dakika açıklamasında Cuma günü ülkemizin güneyi yağış alması bekleniyor ve saldırıdan sonra yayılan zehirli gazın, asit yağmuru riski taşıdığı belirtildi..


‘BİNALARDA AŞINMAYA NEDEN OLACAK’

Olayla ilgili görüşüne başvurduğumuz İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Mikdat Kadıoğlu, bu tür kimyasalların toz ve gaz şeklinde havaya karıştığını, yağmurla karşılaştığında oksijen ve hidrojenle birleşerek sülfürik asit, halk arasındaki adıyla ‘kezzap’ olarak yere indiğini söyledi. Prof. Kadıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Cuma günü rüzgar güneyden kuzeye yani Türkiye’ye doğru esecek. Mardin, Şırnak ve...