02 / 05 / 2024

Nasuh Mahruki kim

Nasuh Mahruki kim

Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) İstanbul Şubesi, ‘İstanbul depreme hazır mı?” başlıklı bir sempozyum düzenledi. AFAD Arama Kurtarma Derneği kurucu başkanı Nasuh Mahruki sempozyumda konuştu.

İstanbul afet dirençli bir şehir yapılabilir mi? Nasuh Mahruki 8 maddede sıraladı!

AKUT eski Yönetim Kurulu Başkanı, Nasuh Mahruki, X sosyal medya hesabından, İstanbul'un afet dirençli bir şehir haline getirmek için yapılması gerekenleri 8 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

Sivil Savunma Müdürlüğü’nün yeni binasında son durum!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ile birlikte Sivil Savunma Müdürlüğü’nün yeni binası olacak olan alanda incelemeler yaptı.

İstanbul'daki binalar depreme hazır değil!

Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) İstanbul Şubesi, ‘İstanbul depreme hazır mı?” başlıklı bir sempozyum düzenledi. AFAD Arama Kurtarma Derneği kurucu başkanı Nasuh Mahruki sempozyumda konuştu.

Altınok Öz Kartal'daki çalışmaları inceledi!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da hayata geçirilen 230 projeden örnekler verdi ve Nasuh Mahruki ile birlikte Kartal Yakacık Çarşı Mahallesi Havuz Sokak’ta yapımı devam eden park çalışmasını inceledi.

Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz malların tümü için belediyeye ödenmesi gereken vergi oluyor. Peki bir eviniz olduğunu ve yıl içerisinde sattığınızı düşünelim. Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Nazım imar planını kim hazırlar?

Nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini detaylı gösteren plan olarak biliniyor. Peki, nazım imar planını kim hazırlar?

Tapu harç bedelini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harç bedelini kim öder? Tapu harcı kimin sorumluluğunda, alıcının mı yoksa satıcının mı?

Tapu harcı cezasını kim öder?

Tapu harcı mükellefleri, daha az tapu harcı ödemek için, satış değerini de daha düşük beyan edebiliyor. Bu gibi durumların tespiti halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezasını kim öder?

Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder?

Kiracının apartmanda ödemesi gereken giderler içerisinde apartman/ site aidatı da yer alıyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? İşte kiracı aidatı..

Mevzii imar planını kim yapar?

Mevcut planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ve sınırlarının ilgili idarece belirlenmesine mevzii imar planı deniyor. Peki, mevzii imar planını kim yapar?

Dükkan çöp vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, dükkan çöp vergisini kim öder?

Emlak vergisini kim tahsil eder?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisini kim tahsil eder? Emlak vergisi nereye ve ne zaman ödenir?

Nasuh Mahruki kim Haberi

Nasuh Mahruki kim

Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) İstanbul Şubesi, ‘İstanbul depreme hazır mı?” başlıklı bir sempozyum düzenledi.


Burada konuşan AFAD Arama Kurtarma Derneği kurucu başkanı Nasuh Mahruki deprem riskini azaltmak için başlanan kentsel dönüşümün ranta hizmet ettiğini dile getirdi. Mahruki, “480 tane park alanı toplanma alanı olarak ilan edilmişti. Bunun yarısından fazlasına koca koca gökdelenler, rezidanslar, AVM'ler dikildi. Buralar bütün nüfusa aitken, buralardan yaratılan kaynaklar bir avuç insanın cebine gitti. Biz depremi konuşuyoruz ama depreme hazır olamayışımızın sebebi bu yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet anlayışıdır.” dedi.


İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ise şunları söyledi: “3,5 ay Ankara'da AFAD Başkanlık danışmanlığı yaptım. Ülkenin afet müdahale planı, ulusal seviyede afet öncesi zarar azaltma planımız yok. Bütün planlar yerel. İstanbul'daki büyük depremde...