27 / 04 / 2024

Altınok Öz Kartal'daki çalışmaları inceledi!

Altınok Öz Kartal'daki çalışmaları inceledi!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da hayata geçirilen 230 projeden örnekler verdi ve Nasuh Mahruki ile birlikte Kartal Yakacık Çarşı Mahallesi Havuz Sokak’ta yapımı devam eden park çalışmasını inceledi.




Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ile görüştü. Deprem ve yerinde dönüşüm kavramını ilk kez 2009 yılında seçim bildirgesine koyarak bir ilki başlatan ve Kartal’da dönüşümle ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirten Başkan Altınok Öz, her gün belediyenin resmi internet sitesinde “Deprem dönüşüm projesiyle kurtarılan can sayısı”nın 17 bin 815 kişiyi bulduğunu söyledi. 


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da hayata geçirilen 230 projeden örnekler verdi ve Nasuh Mahruki ile birlikte Kartal Yakacık Çarşı Mahallesi Havuz Sokak’ta yapımı devam eden park çalışmasını inceledi. Başkan Altınok Öz, Nasuh Mahruki’ye parkın yapım aşamasını detaylı bir şekilde anlattı, çalışmaların hangi aşamada olduğuna dair bilgiler verdi. 

 

Park ve yeşil alanları ikiye katladık

 

Bir hekim olarak Kartal’da çocuk parklarında kanserojen ve petrol türevi maddelere asla izin vermeyeceğini belirten Başkan Altınok Öz, “Park alanlarımızda artış oldu. Geçen dönem 144 bin metrekare olan alanlarımızı 300 bin metrekareye çıkardık. Parkların bakımları yapılıyor. Kanserojen ve petrol türevi maddeleri kesinlikle parklara koymam. Parklar kum olacak. Yazın güneşte kum içinde mikrop barınmaz. Kum, çocuğun psikolojik ve fiziki gelişimi için gerekli. Kumlu alan taban düzlüğüne iyi gelir, bacak kemiğinin gelişimine iyi gelir, bacak eğriliklerini önler, çocuğun zekasını geliştirir. Çocuk elektriğini ve enerjisini kumda atabilir. Çocuklar kumda oynamalı. 2009 yılında göreve gelmemizin ardından bu güne kadar Kartal’da park ve yeşil alanları iki katladık.” dedi.


Parklarımızı güneş enerjisiyle aydınlatıyoruz


Kartal’daki parklarda güneş enerjisiyle aydınlatma sistemine geçildiğinin altını çizen Başkan Altınok Öz, “Parklarımız sıfır maliyetle aydınlatılacak. Sistem, güneş enerji panelleri sayesinde gün ışığından alınan enerjiyi aküde depolayarak, hava karardığında otomatik olarak devreye giriyor ve armatürlerin yanmasını sağlıyor. Hizmete giren parklarımızda güneş enerjili aydınlatma sistemi kullanıyoruz.  Kartal Belediyesi olarak projelerimiz insana yönelik ve insan odaklıdır.” diye konuştu.



Kartal Belediyesi


Geri Dön