20 / 05 / 2024

Nat Geo Wild

Nat Geo Wild

Ege Cansen: İstanbul halkı ve belediyesi, meselenin birinci şahsın hakkının korunarak çözüleceğine inanmaktadır ve çareyi de daha fazla para sarf edip daha fazla inşaatta görmektedir.

Dev Türk şirketini Rothschild ailesi satın alıyor 

Dünyanın en zengin ailelerinden Rothschild’ın üyesi olan Nat Rothschild, Türk şirketi Murat Ticaret Kablo'yu satın almak için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulundu. İşte tüm detaylar...

Uzunkaya Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Uzunkaya Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Koçpınar Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Koçpınar Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Ahmetli Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Ahmetli Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Tefal buhar kazanlı ütü fiyatları ne kadar? En uygun nereden alınır? 11 Nisan 2023 fiyat listesi...

İnatçı kırışıklıkları hızlıca açan Tefal buhar kazanlı ütü modelleri, güçlü buhar performansı ve kaliteli taban yapısı ile öne çıkıyor. Peki, Tefal GV9230 Pro Express kaç TL? Tefal GV9221 Pro Express ne kadar? İşte detaylar...

2022 yılı sonuçları açıklandı! Dünyanın 4. Türkiye'nin birincisi o seçildi! 

En prestijli natürel sızma zeytinyağı yarışmasına katılan ''Novavera'' bir başarıya imza atarak 4'üncü sırada seçildi. Nova Vera yamalak sarısı zeytinyağı kategorisinde ise 720 puan alarak Türkiye’nin ‘en iyi zeytinyağı’ da ''Novavera'' seçildi.

Yuki E-Wild 50 Fatbike elektrikli bisiklete indirim geldi! Hemen alın! İşte 20 Haziran 2022 fiyat listesi...

Yaz aylarının gelişi ile elektrikli bisikletlere olan ilgi katlanarak arttı! Yuki'nin fiyat/performans ürünü olarak görülen elektrikli bisiklet Yuki E-Wild 50 Fatbike modeline indirim yapıldı! Peki, Yuki E-Wild 50 Fatbike fiyatları ne kadar? İşte 20 Haziran 2022 fiyat listesi...

Wild Rose Mimarlık Mühendislik Ve İç Mimarlık Proje Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Wild Rose Mimarlık Mühendislik Ve İç Mimarlık Proje Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Elif Ceren Gül Burak tarafından kuruldu.

Doğru Geo Teknik Proje Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğru Geo Teknik Proje Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da Duygu Güngör tarafından kuruldu.

Geohome Tasarım Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Geohome Tasarım Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Konsept ve Danışmanlık Limited Şirketi tarafından kuruldu.

Güler 2020 İnşaat Malzemeleri Kimya Otomotiv Yedek Parça Metal Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güler 2020 İnşaat Malzemeleri Kimya Otomotiv Yedek Parça Metal Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Hasan İnat tarafından kuruldu.

Nat Gayrimenkul Ve Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nat Gayrimenkul Ve Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Serkan Aslan tarafından kuruldu.

Kapatılan işletmeleri̇n idareye karşı tazmi̇nat hakları!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için ''İdari̇ karar İle kapatılan işletmeleri̇n idareye karşı tazmi̇nat hakları'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Nat Geo Wild Haberi

Nat Geo Wild

1967 yılında Milliyet Gazetesi’nin “Düşünenlerin Düşünceleri” köşesinde iki makalem yayımlanmaya layık bulundu. Birinin adı “İmar Vahşeti” diğerininki “Trafik Vahşeti” idi. Çünkü bunların bir bütün olduğunu idrak etmiştim. Şimdi yıl 2013 aynı şeyler gündemde.  


MEDENİYET VE VAHŞET 


Önce niçin İstanbul’un trafik ve imar düzeni için “vahşet” gibi çok ağır bir nitelendirme yaptığımı açıklayım. Hocam Fuat Çobanoğlu’nun emsalsiz tanımıyla “Medeniyet, üçüncü şahısların hakkına saygıdır”. Medeni birey, kendisini tanımayan ve kendisinin tanımadığı kişilerin hakkına saygı gösterir. Vahşet ise, birinci tekil şahsın, kendinden ve kendisinin uzantısı olan yavrusundan başka kimsenin hakkına saygı göstermemesidir. TV’de “Nat Geo Wild” kanalını izleyenler “vahşi yaşamın” ne olduğunu çok iyi öğrendiler. Bir de “yarı-medeni” hayat tarzı vardır. Bu düzende bireyler, kendileri ilaveten aile, akraba ve dostları için üçüncü şahısların...