09 / 05 / 2024

nazım hikmet mezarlık

nazım hikmet mezarlık

Türk edebiyatının büyük şairi Nazım Hikmet'in mezarının da bulunduğu Novodeviçi Mezarlığı'nın bitişiğindeki manastırın çan kulesinde yangın çıktı..

Ody Tasarım Ve Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Ody Tasarım Ve Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hikmet Odabaşı tarafından kuruldu.

Nazım İnşaat Taahhüt Turizm Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi Suadiye Şubesi açıldı!

Nazım İnşaat Taahhüt Turizm Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi Suadiye Şubesi bugün Kadıköy'de 113 bin 658 TL sermaye bedeli ile Şennur Ekşi tarafından açıldı.

Nazım Hikmet’in Bolu'da kaldığı han yıkılmaktan kurtuldu! Restore ediliyor!

Ünlü şair Nazım Hikmet’in, Bolu’da öğretmenlik yaparken kaldığı han yargı kararıyla yıkılmaktan kurtuldu. Şimdi otel ve müze yapılacak.

Kahramanmaraş Nazım İmar Planı’nda sosyal ve kültürel donatı alanlarını artırdı!

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek Elbistan’a ait 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’le görüştü…

Turgutlu’ya nazım imar planı müjdesi!

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planma Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Zekai Görgülü “Çalışmalarımız sonunda Turgutlu’ya nazım imar planı çıkaracağız” diye konuştu.

Mansur Yavaş: 12 bin konut projesi hazırladık!

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde CHP Ankara 37. Olağan İl Kongresi düzenlendi. Kongrede konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "12 bin konut projesi hazırladık" dedi...

Turan Hançerli: Avcılar'daki binalar yenilenmezse, buralar mezarlık olur!

Depremle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse buralar mezarlık olur" şeklinde konuştu.

Üsküdar Kısıklı 1/5000 koruma amaçlı nazım imar planı tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Kısıklı Mahallesi, 785 ada, 21 ve 22 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Nazım Hikmet’in Kadıköy’deki yaşadığı ev yıkılıyor!

Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Nazım Hikmet’in İstanbul Kadıköy’de yer alan yaşadığı ev deprem riski sebebiyle yıkılacak.

Aksaray 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Aksaray Mahallesi, 941 ada yanı kadastral boşluk alan (941 ada eski 2 parsel) ve 940 ada, 19 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Silivri İlçesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1761 ada, 1, 2, 3, 4 parseller, 1762 ada, 1, 2 parseller ve 2 ada, 38 parsel ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Pendik Dolayoba Mahallesi nazım ve uygulama imar planı askıda!

Pendik ilçesi, Dolayoba Mahallesi, 3823 parselin güneyinde kalan bir kısım tescil dışı alan ve 11 parsele ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda...

Ordu Büyükşehir Meclisi 'nazım imar planı'nı iptal etti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 20 Ekim 2016 tarihindeki meclis toplantısında kabul edilen 'nazım imar planı'nı oy birliği ile iptal etti.

nazım hikmet mezarlık Haberi

nazım hikmet mezarlık

Novodeviçi Manastırı'ndaki yangın, yaklaşık 100 metrekarelik alanı kapladı. Sputniknews sitesinin haberine göre, olay yerine itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almaya çalışıyor. RIA Novosti, güvenlik güçlerindeki bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Moskova'nın Novodeviçi Manastırı'ndaki yangının, 29 araçtan söndürülmeye çalışıldığını, söndürme çalışmalarına 58 itfaiye görevlisinin katıldığını aktardı.


Görgü tanıklarından biri, manastır duvarının üzerinden alevlerin yükseldiğini anlattı.


Interfaks haber ajansı, rekonstrüksiyon çalışmaları nedeniyle iskeleyle kaplı çan kulesinin üst kısmının yandığını...