29 / 04 / 2024

Nazım Hikmet Parkı açılış tarihi

Nazım Hikmet Parkı açılış tarihi

Buca Belediye Meclisi, Yenigün Mahallesi’nde belediye imkanlarıyla yapılan ve 15 Ocak’ta açılması planlanan parka, şair Nazım Hikmet’in adının verilmesi kararını aldı..

Nazım Hikmet’in Bolu'da kaldığı han yıkılmaktan kurtuldu! Restore ediliyor!

Ünlü şair Nazım Hikmet’in, Bolu’da öğretmenlik yaparken kaldığı han yargı kararıyla yıkılmaktan kurtuldu. Şimdi otel ve müze yapılacak.

Nazım Hikmet’in Kadıköy’deki yaşadığı ev yıkılıyor!

Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Nazım Hikmet’in İstanbul Kadıköy’de yer alan yaşadığı ev deprem riski sebebiyle yıkılacak.

Çankaya Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi açıldı!

Çankaya'nın en yeni kültür ve sanat merkezi Nazım Hikmet açıldı. Yeni açılan merkezde 7 ayrı dalda eğitim verilecek. Dersler 24 Haziran'da başlıyor.

Çankaya Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi açıldı!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Oran Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’ni vatandaşların hizmetine açtı.

Başakşehir Olimpiyat Parkı nazım imar planı askıda!

İstanbul Başakşehir İlçesi, Olimpiyat Parkı Nazım İmar Planı 1. Etap ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıya çıkarıldı...

Diyarbakır'daki Nazım Hikmet Caddesi asfaltlanıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Nazım Hikmet Caddesi'nde başlattığı asfalt çalışmasını olumsuz hava şartları nedeniyle gece saatlerinde de sürdürüyor.

Diyarbakır Nazım Hikmet Caddesi asfaltlanıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, Nazım Hikmet Caddesi’nde devam eden asfalt çalışmalarını denetledi.

Samandağ'da 33 yeni mahalle için nazım imar planı yapılacak!

Başkan Nehir, hizmet projelerini, Türbe Peyzajı, Yeni Toplu Konut Hamlesi, BŞB ile ortaklaşa 5,5 dönümlük Rekreasyon Alanı, Çevre Yolu, 75.Yıl Parkı altı otopark, üstü yeşil alan, 33 yeni mahalleyi içine alan Nazım İmar Planı, Kapalı Semt Pazarı ve Çevlik-Arsuz Yolu şeklinde sıraladı.

Bakırköy Nazım Hikmet Ran Parkı açıldı!

Bakırköy Hikmet Ran Parkı hizmete açıldı. Yaklaşık 2.500 metrekare alan üzerine kurulu Nazım Hikmet Ran Parkı’nda; yeşil alan, çocuk oyun alanı ve yürüyüş parkuru bulunuyor...

Nazım Yavuz: Yeni nesil çatılar çevre açısından avantaj sağlıyor!

Nazım Yavuz, "Artık dünyada bitkilendirilmiş çatı uygulamaları ve güneş panelli çatılar hızla yaygınlaşıyor. Bitkilendirilmiş çatı uygulamaları doğa-şehir uyumunun çok güzel bir tamamlayıcısı"dedi.

Çaşme Nazım Yazıcılar Camii ibadete açıldı!

Aryon İnşaat, hayırsever Berna Yazıcılar tarafından yapımı üstlenilen Nazım Yazıcılar Camii inşaatını tamamladı. Cami, dün modern ve farklı mimarisiyle ibadete açıldı.

Nazım Culha: Hatay Arsuz'un kentsel dönüşüm ihtiyacı yok!

Hatay'ın İskenderun Körfezi'ndeki doğa harikası ilçesi Arsuz'un belediye başkanı CHP'li Nazım Culha, bölgenin dönüşüme ihtiyacı olmadığını belirtti. Culha, ''Riskli alanlarımız yok ama riskli binalarımız var'' dedi.

Nazım Çulha: Kentsel dönüşüm sosyal çöküntü olmasın!

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha kentsel dönüşüm projelerinin mevcut kent dokusuyla uyumlu, kentte yaşayan dinamikler dışında diğer yerleşim yerlerine de örnek olabilecek düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Nazım Hikmet Parkı açılış tarihi Haberi

Nazım Hikmet Parkı açılış tarihi

Buca Belediye Meclisi, Yenigün Mahallesi’nde belediye imkanlarıyla yapılan ve 15 Ocak’ta açılması planlanan parka, şair Nazım Hikmet’in adının verilmesi kararını aldı.


CHP’li Meclis üyeleri Mahir Akbaş, Sabriye Özdemir ve Haydar KarakOyun’un verdikleri önergede parkın 15 Ocak 2015 günü yapılacak açılışının Nazım Hikmet’in doğum günü ile çakışmasının önemli bir tesadüf olduğunu, bu nedenle parka ünlü şairin adının verilmesini talep etti. Önerge üzerine söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili Ünal Ömür, “Nazım’ı seviyoruz. İsminin verilmesinde bizim için de sakınca yoktur” dedi. Bunun üzerine Yenigün Mahallesi’nde toplam 4 bin 509 metrekare üzerine yapılan parkın adının oybirliğiyle Nazım Hikmet Parkı olmasına karar verildi. 1964 metrekarelik bölümde fitness alanı, çocuk oyun alanı, basketbol sahası ve yeşil alanların bulunduğu park, bin 545 metrekarelik otopark düzenlemesi...