08 / 07 / 2024

nazmi durbakayım düşük faiz isteği

nazmi durbakayım düşük faiz isteği

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kul rulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Sektör olarak eklentilerimiz istikrarlı bir hükümet ve makro ekonomik dengelerin bozulmaması" dedi..

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? Yeni konut kredisi çıktı mı, kimler yararlanabilecek? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk kez ev sahibi olacaklar için yeni kampanyanın sinyalini vermişti. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? Düşük faizli konut kredisinden kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

Şadi Yazıcı ve Nazmi Durbakayım yeni şirket kurdu!

Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar yeni şirket kurdu. Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  kuruldu.

Konut sektöründen düşük faizli kredi talebi!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, faiz oranlarının daha makul seviyeye çekilmesiyle beraber orta gelir grubuna yönelik projelerin de artabileceğine dikkat çekti. Sektör temsilcileri, orta ve alt gelir grubuna yönelik projelerin az olduğunu belirtti.

Nazmi Durbakayım: Konut satış ofisleri pazar günleri de açılmalı!

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Satışlara en fazla ümit bağladığımız dönemin sonuna geliyoruz" dedi. Durbakayım, satış ofislerinin pazar günleri de açık olması gerektiğine dikkat çekti.

Döviz gelirleri gayrimenkule gidecek! 

Yeni konut projelerinin yakın zamanda raftan ineceğini söyleyen İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, dövizden elde edilen gelirin gayrimenkul yatırım için kullanacağını dile getirdi.

Nazmi Durbakayım: Otopark şartı konut fiyatlarını düşürebilir!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, otoparklarda yeni düzenleme yaparak binalarda otopark alanı ayrılması şartının konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi. 

Nazmi Durbakayım yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) olağan genel kurulunda Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Nazmi Durbakayım: 2021'deki fiyat artışına önlemlerimiz hazır!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada, 2021 yılında düşük arz ve ham madde fiyatlarından kaynaklanan fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu ancak konut üreticilerinin buna yönelik önlemlerinin hazır olduğunu belirtti.

Nazmi Durbakayım: İnşaat sektörü ok gibi fırlayabilir!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ve geçen yıla ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla sonuçlarını değerlendirdi. Nazmi Durbakayım 1,5 yıldır bekleyen projeler nedeniyle gerilimi artan inşaat sektörünün her an ok gibi fırlayabilir dedi..

Nazmi Durbakayım: 2020 gayrimenkulün yılı olacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım 2020 Ocak ayı konut satış verilerinin yayımlanmasından sonra konuyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Durbakayım; Yatırımcıların harekete geçmesi satışları artırdı." dedi.

Nazmi Durbakayım: Konut satışları arttı ama tatmin edici değil!

TÜİK Konut Satış İstatistikleri'ni değerlendiren İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konut satışları arttı ama tatmin edici değil" dedi...

Faizlerin düşmesi yatırım amaçlı konut alıcılarını harekete geçirecek!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Merkez Bankası faiz oranlarını düşürerek bir meşalenin kıvılcımını çaktı. Gayrimenkul ve diğer sektörlerin üzerine düşen görev de Merkez Bankasının çaktığı kıvılcımı meşaleye döndürmektir" dedi

nazmi durbakayım düşük faiz isteği Haberi

nazmi durbakayım düşük faiz isteği

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Sektör olarak  eklentilerimiz istikrarlı bir hükümet ve makro ekonomik dengelerin bozulmaması" dedi. Seçimlerin inşaat sektörüne etkisini değerlendiren Durbakayım, şunları anlattı: "Sektör, genel seçimlere daha hassas. İnşaat sektörü, seçimlerin uzun aralıklar sergilediği dönemlerde ciro açısından gelişim gösteriyor. Seçmenin sıklıkla sandık başına gittiği dönemlerde ise daha durağan bir gelişim sergiliyor. 


Genel görüş, seçim döneminde 'bekle gör' pozisyonuna giren konut alıcısının seçimin ardından ertelediği alımı yaptığı yönünde. Seçimlerin sonucuna göre yeni projeler ve alımlar çok hızlı veya temkinli olarak devreye girer ve konjonktüre göre kendi dinamiklerini bulur. Ekonomideki dengeler ve disiplin bozulmadığı, siyasi istikrar devam ettiği sürece bir problem olacağım sanmıyorum. Bu iki önemli faktör gerçekleşirse, konut kredisi faiz oranlarının çok makul seviyelere doğru...