04 / 05 / 2024

Nazmi Durbakayım faiz kararı açıklaması

Nazmi Durbakayım faiz kararı açıklaması

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında kamu bankaları da faizlerde indirim gerçekleştirdi. Peki, bu karar konut piyasasını nasıl etkileyecek? Sektör temsilcileri bu kararın sektörü canlandıracağı görüşünde. 

Birinci el konutlar için kampanya talebi!

Kamu bankalarının faiz kararı indirimi sonrasında konut sektöründe hareketlilik bekleniyor. Konut satışlarının artacağını düşünen temsilciler birinci el konutlar için kampanya yapılmasını talep ediyor.

Kamu bankalarının faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Kamu bankalarının faiz indirimi hakkında değerlendirme yapan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kararın konut sektörünü olumlu bir şekilde etkileyeceğini dile getirdi. 

7 milyon TL'lik evini satan faizden 310 bin TL kazanıyor! Konut yatırımı, faiz yatırımı mı mantıklı? Vatandaşlar ne dedi

Bankaların TL mevduat faizleri yüzde 60'lara yaklaşmışken, konut yatırımının mı faiz yatırımının daha mantıklı olduğu yeniden gündeme geldi. Peki vatandaşlar ne diyor?  

Altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Yatırımcılar hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığını merak ederken, kripto para fenomeni Murat Ali Calman'dan konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Peki altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Piyasalar tarafından merakla bekleniyor! 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Merkez Bankası'nın Kasım ayı faiz kararı araştırılıyor. Peki 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Şadi Yazıcı ve Nazmi Durbakayım yeni şirket kurdu!

Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar yeni şirket kurdu. Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  kuruldu.

Kamu bankalarının faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Kamu bankalarının faiz indirimi hakkında değerlendirme yapan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kararın konut sektörünü olumlu bir şekilde etkileyeceğini dile getirdi. 

Konut sektöründen düşük faizli kredi talebi!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, faiz oranlarının daha makul seviyeye çekilmesiyle beraber orta gelir grubuna yönelik projelerin de artabileceğine dikkat çekti. Sektör temsilcileri, orta ve alt gelir grubuna yönelik projelerin az olduğunu belirtti.

Nazmi Durbakayım: Konut satış ofisleri pazar günleri de açılmalı!

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Satışlara en fazla ümit bağladığımız dönemin sonuna geliyoruz" dedi. Durbakayım, satış ofislerinin pazar günleri de açık olması gerektiğine dikkat çekti.

Nazmi Durbakayım: Otopark şartı konut fiyatlarını düşürebilir!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, otoparklarda yeni düzenleme yaparak binalarda otopark alanı ayrılması şartının konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi. 

Nazmi Durbakayım yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) olağan genel kurulunda Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

2021'de ev fiyatları artacak mı?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ve İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Nazmi Durbakayım: 2021'deki fiyat artışına önlemlerimiz hazır!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada, 2021 yılında düşük arz ve ham madde fiyatlarından kaynaklanan fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu ancak konut üreticilerinin buna yönelik önlemlerinin hazır olduğunu belirtti.

Faiz oranlarındaki yükseliş konut satışlarını nasıl etkileyecek?

Temmuz ayında konut satışlarında 229 bin adetle aylık bazda rekor geldi. Faiz oranlarındaki yükselişe değinen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Sektör yeniden durgunluğa girme eğiliminde” dedi.

Nazmi Durbakayım: İnşaat sektörü ok gibi fırlayabilir!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ve geçen yıla ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla sonuçlarını değerlendirdi. Nazmi Durbakayım 1,5 yıldır bekleyen projeler nedeniyle gerilimi artan inşaat sektörünün her an ok gibi fırlayabilir dedi..

Nazmi Durbakayım faiz kararı açıklaması Haberi

Nazmi Durbakayım faiz kararı açıklaması

Kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarında indirim kararı aldı. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, vatandaşların kredi faizine karşı çok duyarlı olduğunu, faiz indirim kararı bekleyenlerin alım yapacağını söyledi. Kamu bankaları ile beraber üretici firmaların da sağlayacağı ek avantajlar olacağını söyleyen Elmas, “Bir yandan kamu bankasının avantajı olacak. Diğer yandan firmalar da kendi içinde destekler adımlar atacak. Böylece hibrit bir modelle konut satışları artacak” dedi. Faiz kadar dolardaki yükselişin de konut piyasasını etkileyeceğini dile getiren Elmas, “Yastık altı birikimi olanlar, dolarda, altında ya da mevduatta olanlar bu dönemde faiz avantajını da kullanarak konuta yönelecek. Hatta faiz İndirimi gelmeden dolardaki artış sonrası bunun sinyallerini almaya başladık. Geçen hafta sonu satış ofislerinde böyle...