26 / 07 / 2024

NBG Finance PLC

NBG Finance PLC

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Finansbank hisselerinin Qatar National Bank'a devredilmesine onay verdi. Onay raporu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı.

Amerikan hükümetinden Şekerbank'a deprem bölgesi için 100 milyon dolarlık kredi!

Şekerbank ile ABD hükümetinin finansal kuruluşu olan US International Development Finance Corporation (Amerikan Uluslararası Kalkınma Finans Kuruluşu-DFC), şubatta meydana gelen büyük deprem felaketinden etkilenen bölgenin kalkınmasına yönelik 100 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı.

THY bir ödül daha aldı! THY 'En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu' oldu!

Türk Hava Yolları (THY), uluslararası finans dünyası kuruluşu World Finance tarafından ‘En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu’ ödülüne layık görüldü. 

Türkiye'nin en değerli markaları tek tek listelendi! Zirve, 2 milyar dolar marka değeri ile THY'de!

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'ın araştırmasına göre, Türkiye'nin en değerli markaları belli oldu. Bu kapsamda Zirve 2 milyar dolar marka değeri ile THY'de oldu. İşte detaylar...

Dünyanın ‘en değerli’ markaları ABD ve Çin’den… Bakın hangi markalar var?

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, "Dünyanın En Değerli 500 Markası" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. En değerli markalarda ABD, Çin ve Japonya başı çekerken, teknoloji şirketleri liderliği kaptırmadı.

Rolls-Royce'un başına Türk CEO geçiyor

Rolls-Royce, Tufan Erginbilgiç'in Rolls-Royce Holdings Plc'nin CEO'su olarak atandığını duyurdu. Şirketten kamuya yapılan açıklamada, Tufan Erginbilgiç'in 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle yeni görevine başlayacağı dile getirildi.

Türkiye'nin en değerli markası belli oldu! 5. kez üst üste aynı başarıyı tekrarladı

Türk Hava Yolları, (THY) uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından yapılan araştırmada üst üste 5'inci kez Türkiye'nin "En değerli markası" oldu.

Kripto para piyasasında Shiba Inu ve Pig Finance rüzgarı!

Kripto para piyasasında şimdilerde binlerce altcoin bulunuyor. Shiba Inu ve Pig Finance gibi coinlere yatırım yapanların kısa sürede kazançlı çıkması bekleniyor. 

Akiş GYO ve HSBC Bank arasında kredi sözleşmesi imzalandı!

Akiş GYO'nun HSBC Bank PLC'den kullanmış olduğu 23 milyon 482 bin 759,66 USD anapara bakiyesi bulunan kredisi kapatıldı ve bankadan kullanılacak krediye ilişkin kredi sözleşmesi imzalandı.

ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklar mahkemelik oldu!

Serdar Bilgili, yakın dostu ABD'li emlak devi Michael Shvo ve Alman finans devi Deutsche Finance ile ortak oldu ve yaklaşık 2.5 milyar dolarlık mülk satın almıştı. ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklar mahkemelik oldu!

Türkiye’nin en değerli markaları belli oldu!

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, 2020 yılına ilişkin "Türkiye'nin En Değerli Markaları-Turkey 100" çalışmasını tamamladı.

Garanti BBVA, 10'uncu kez 'Türkiye'nin En İyi Dış Ticaret Finansmanı Bankası' seçildi!

Garanti BBVA, Global Finance tarafından üst üste 10'uncu kez 'Türkiye'nin En İyi Dış Ticaret Finansmanı Bankası' seçildi.

Serdar Bilgili Miami’de 2 otel daha aldı!

Serdar Bilgili, ABD’li emlak kralı Michael Shvo ve Alman bankacılık devi Deutsche Finance America ile birlikte Richmond Hotel’i ve South Seas otelini satın aldı. Bilgili iki otel için 139.9 milyon dolar ödedi...

Türkiye'nin en değerli gayrimenkul markası Nef oldu!

Nef, 121 milyon dolarlık marka değeriyle Brand Finance araştırmasında "Türkiye'nin en değerli gayrimenkul markası" oldu.

NBG Finance PLC Haberi

NBG Finance PLC

Finansbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamaya göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından, bankanın sermayesinde National Bank of Greece (NBG)'e ait yüzde 82,23, NBGI Holdings BV'ye ait yüzde 7,90 ve NBG Finance PLC'ye ait yüzde 9,68 oranındaki hisselerin,Qatar National Bank (QNB) SAQ'ya devredilmesine ve söz konusu hisse devri ile birlikte NBG'nin doğrudan payının yüzde 0'a düşmesine izin verildiği ifade edildi.



Dünya



Bu haber Vahdet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Katılım Bankacılığı’nın öncü ve yenilikçi kuruluşu Türkiye Finans’ın Olağan Genel Kurul toplantısı 31 Mart 2016 Perşembe günü, İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantı, Banka’nın yüzde 67.03 ile ana hissedarı Suudi Arabistan’ın ve Körfez’in en büyük bankası NCB CEO’su ve Türkiye Finans  Yönetim Kurulu Başkanı Saeed Mohammed A.Alghamdi’nin Divan Başkanlığı’nda yapıldı. 

Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı ve...