29 / 04 / 2024

Rolls-Royce'un başına Türk CEO geçiyor

Rolls-Royce'un başına Türk CEO geçiyor

Rolls-Royce, Tufan Erginbilgiç'in Rolls-Royce Holdings Plc'nin CEO'su olarak atandığını duyurdu. Şirketten kamuya yapılan açıklamada, Tufan Erginbilgiç'in 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle yeni görevine başlayacağı dile getirildi.



BloombergHT'nin haberine göre Erginbilgiç, 24 Şubat 2022'de bu yılın sonunda istifa edeceğini açıklayan Warren East'in yerini alarak 1 Ocak 2023'te yeni görevine başlamış olacak.

Mühendislik geçmişi olan Erginbilgiç, 5 yılı yönetim ekibinin bir parçası olmak üzere roplamda 20 yılı aşkın bir süredir BP'de görev yaptı. 2020'de ayrılmadan önceki son görevinde, BP'nin rafinaj, petrokimya gibi bölümlerini içeren alt iş birimlerini yönetti. Görev süresi boyunca şirkette rekor kârlılık ve güvenlik performansı sağlandı.

Altyapı işletmelerinde büyük ölçekli yatırımlara odaklanan ve yatırımcıları için toplamda 81 milyar doları yöneten özel bir sermaye şirketi olan Global Infrastructure Partners'ın ortağı olan Erginbilgiç, havacılık ve uzay teknolojisi grubu GKN dahil olmak üzere ağır sanayi ve imalat şirketlerinde de bağımsız yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Rolls-Royce Yönetim Kurulu Başkanı Frew, “Tufan Erginbilgiç'in CEO olarak atandığını açıklamaktan mutluluk duyarım. Tufan Erginbilgiç, çok uluslu şirketlerde, yüksek performanslı bir kültür oluşturma tecrübesiyle, kazanan ekiplerin lideri olarak öne çıktı.


Geri Dön