16 / 06 / 2024

nefes alma vergisi

nefes alma vergisi

Venezuela' nın en büyük havalimanı Maiquetia, talep edilen vergileri bir adım daha ileri taşıdı ve yolcuların soludukları temiz hava için de vergi ödemesi gerektiğini söyledi...

Altın fiyatlarında ne bekleniyor? 'Fed nefes alma molasında' diyen analistlerden ürküten altın açıklaması!

Ons altın ve gram altın fiyatları yükselmeye devam ederken yatırımcılar için ürperten altın yorumları gelmeye başladı. Peki altın fiyatlarında ne bekleniyor? Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen sarı metal düşecek mi yükselecek mi? Ayrıntılar haberimizde...

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Konut satışları inşaat sektörüne nefes aldırıyor!

Kampanyaların öne çıktığı konut piyasasında satışların haziran ayında yüzde 22,4 artması inşaat sektörüne nefes alma fırsatı sağladı. 

Evlerde misafire oda kalmadı!

Ev Kullanım Alışkanlıkları Araştırması sonuçlarına göre çekirdek aile yapısı hakimiyetini ilan etmiş görünüyor. Yeni nesil evlerde balkon ve bahçeler nefes alma alanı olarak önem taşıyor.

Bahçe ve balkonlara 450 milyon TL harcıyoruz!

Bahçe ve balkonların nefes alma yeri olarak görülmesi, bu alanlar için yapılan harcamaları giderek artırıyor. Bu da bahçe mobilyaları pazarının büyümesini beraberinde getiriyor.

Çankaya'da yıl sonuna kadar 10 park açılacak!

Çankaya Belediyesi, halkın dinlenme, nefes alma ve spor alanlarının sayısını artırıyor. Çankaya Belediyesi, 2017 sonuna kadar 10 parkı hizmete açacak..

Nefis Çankaya Evleri’nin yüzde 80'i tamam!

Temiz havası ve eşsiz manzarasıyla Başkent Ankara’nın merkezine en yakın nefes alma duraklarından İmrahor Vadisi cepheli Nefis Çankaya Evleri’nde kaba inşaatın büyük çoğunluğu tamamlanırken, ekip aynı hız ve heyecanla detaylara yoğunlaştı.

Cam balkon devri bitti!

Bir yerlere yetişme durumu, günümüz insanının durup, nefes alacağı, kendine ait özel yaşam alanlarının değerini bir kat daha arttırırken Binaların gittikçe yükseldiği şu dönemde, balkon ve teraslar insanlar için en önemli “nefes alma yeri” olarak düşünülüyor.

İmrahor Vadisi’nin kentin en büyük rekreasyon alanı olması planlanıyor!

Kent merkezindeki en önemli nefes alma duraklarından İmrahor Vadisi’nin cazibesi inşaat sektörünü de kendine çekerken, sektör temsilcilerine göre yapılaşma vadinin dokusunu bozmayacak şekilde kurgulanmalı…

Cihangir Roma Park imara mı açılacak?

Cihangir’de, Roma Park’ın merdivenlerinden İstanbul’u kucaklamak şahane bir fırsat. Asıl mesele, Roma Park imara açılmak istenmesi. Semtin tek nefes alma noktası yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Nefis Çankaya Evleri doğa ile şehri birleştiriyor!

Başkent Ankara’nın merkezi Çankaya’da hayata geçirilen Nefis Çankaya Evleri, kentin nefes alma duraklarından İmrahor Vadisi manzarasıyla şehir yaşamından kopmak istemeyen konut sahiplerini doğayla bütünleştiriyor.

Edremit Altınoluk'a 2 bin metrekarelik park inşa edilecek!

Edremit Belediyesi tarafından Altınoluk Mahallesi'nde hazırlanan Kuyudere yeşil alan düzenlemesi kısa süre içerisinde hayata geçirilecek. Yeşil alanları, seyir terası, yürüyüş yolu, spor ve oyun alanları ile Altınoluk merkezinde yeni bir nefes alma merkez

Şevket Çoruh Eski Ulvi Uraz Tiyatrosu'nu satın aldı!

Birçok tiyatro sahnesinin kapatıldığı bir dönemden geçiyoruz. Ne mutlu ki, başta gençler pek çok tiyatro insanı, elimizden alınan bu nefes alma alanlarının yerlerine yenilerini koyuyor. Bu insanların arasına Şevket Çoruh da eklendi.

nefes alma vergisi Haberi

nefes alma vergisi

Uçakla yolculuk yapacak olanlar çeşit çeşit vergilere alışıktır. Yolcu çıkış vergisi, yakıt harcı ve sigorta bedelleri yolcuların birçok havalimanında ödemek zorunda olduğu ücretler arasında. Ancak Venezuela'nın en büyük havalimanı Maiquetia, talep edilen vergileri bir adım daha ileri taşıdı ve yolcuların soludukları temiz hava için de vergi ödemesi gerektiğini söyledi.


Artık Maiquetia havalimanından uçan yolcular 127 bolivar, yani yaklaşık 20 dolar nefes alma vergisi ödüyor.


Yapılan açıklamada, toplanan vergilerle kurulan yeni havalandırma sisteminin maliyetinin karşılanacağı belirtildi.

Maiquetia havalimanı yönetimi, yeni havalandırma sisteminde ozon kullanarak havanın termizlendiğini belirtiyor.

Venezuela Ulaştırma Bakanlığı da, "Yeni havalandırma Güney Amerika'da ilk kez Maiquetia'da kullanılıyor" dedi ve bu sistem sayesinde havalimanında bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskinin ortadan kaldırıldığını ifade etti.


SOSYAL MEDYADA TEPKİ


Ancak havalimanındaki "Nefes alma vergisi" sosyal medyada büyük tepkiye yol...