06 / 05 / 2024

İmrahor Vadisi’nin kentin en büyük rekreasyon alanı olması planlanıyor!

İmrahor Vadisi’nin kentin en büyük rekreasyon alanı olması planlanıyor!

Kent merkezindeki en önemli nefes alma duraklarından İmrahor Vadisi’nin cazibesi inşaat sektörünü de kendine çekerken, sektör temsilcilerine göre yapılaşma vadinin dokusunu bozmayacak şekilde kurgulanmalı…



Son birkaç yıldan bu yana Başkent Ankara’da en fazla gündeme gelen alanlardan İmrahor Vadisi’nin, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla kısa süre sonra kentin en büyük rekreasyon alanı olması planlanıyor. Kızılay’a yaklaşık 11 kilometre uzaklıkta bulunan İmrahor Vadisi, benzersiz doğal güzellikleri ve temiz havasıyla kent merkezinde ideal yaşam arayanların dikkatini çekiyor.


İnşaat sektörü temsilcilerinin de büyük ilgisiyle karşılanan İmrahor Vadisi’ndeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, özellikle  Ankara  Büyükşehir Belediyesi’nin “Ankara Boğazı” projesinin gerçekleşmesi durumunda bölgenin değerini artıracağına inandıklarını belirtti.

-“Atılan adımları destekliyoruz ancak…”

Ankara’nın dünya başkenti olma yolunda atılan tüm adımları desteklediklerini ifade eden Çankaya, şunları söyledi:

“Hayata geçirilen yeni projeler sayesinde Başkent’in siluet değişiminin temeli atıldı. İnşa edilen yeni nesil konutlar geniş peyzaj alanlarıyla da kent yeşilinin artmasına katkı sağlıyor. Elbette bu konuda atılan adımları, sektörümüzün kendini her geçen gün yeniliyor olmasını çok önemsiyoruz. Ancak bunun yanında geleceği de düşünmek gerekiyor. Geleceğe şimdiden sahip çıkmak için de özellikle yeşil alanların, büyükşehirlerdeki nefes alma duraklarının korunmasına özen gösterilmeli. İmrahor Vadisi de o alanlardan bir tanesi. Kent merkezine yakın konumu, benzersiz doğal güzelliklere ev sahipliği yapması ve tertemiz havasıyla şehrin en değerli alanlarından biri. Son yıllarda inşaat sektörünü de kendine çeken vadi ve çevresindeki yapılaşmanın, bu güzelliklerin dokusunu koruyarak ilerlemesi gerekiyor.” 


Çankaya, YP İnşaat olarak İmrahor Vadisi cepheli Vadi 2000, Vadi 3000 ve Vadi 5000 projelerinin ardından şimdi de Nefis Çankaya Evleri’ni aynı bölgede hayata geçirdiklerini anımsatarak, “Kalite ve konforu temiz hava, eşsiz manzara ile bütünleştirdiğimiz projelerimiz konut alıcısının büyük ilgisini çekiyor. Şu an inşaatı devam eden ve önü kapanmayan bir İmrahor Vadisi manzarası sunan Nefis Çankaya Evleri ile kentin merkezinde doğayla iç içe bir yaşam sunuyoruz” dedi.



Geri Dön