02 / 05 / 2024

nekropol

nekropol

UNESCO Dünya Miras Listesi' ndeki Pamukkale' deki Hierapolis Antik Kenti'nde "Türkiye'nin en büyük antik mezarlığı" olarak bilinen 2 bin 500 yıllık nekropol gün yüzüne çıkarılıyor...

Antalya Nekropol Müzesi'nin inşaatında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapımına başlanan Nekropol Müzesi Projesi'nde sona gelindi. Proje turizm başkenti Antalya'yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük öneme sahip.

Antalya Doğu Garajı Nekropol Alanı inşaatında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Doğu Garajı Nekropol Alanı'nda sona gelindi.

Antalya Doğu Garajı Nekropol Alanı’nda sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezini turistik cazibe merkezi haline getirecek olan Doğu Garajı Nekropol Alanı Projesi’nde sona gelindi.

Antalya Belediyesi 3 proje için 76 milyon TL kredi alacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi süren Doğu Garajı Kültür Merkezi ve Nekropol Projesi başta olmak üzere toptancı hal ve kavşak projeleri için İlbank A.Ş’den toplam 76 milyon lira kredi temin edecek.

Antalya'nın vizyon projeleri ticareti canlandıracak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Doğu Garajı, Nekropol, Balbey, Kent Müzesi projeleri ile Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Konyaaltı Sahili vizyon projelerinin esnafın ticaretini canlandıracağını söyledi.

Kaçak otelciler Side'nin peşinde!

Side Antik Kenti’nde 1. derece arkeolojik sit alanı olan ‘nekropol’de kaçak inşa edilen otellerin yıkımı için alınan karar, otel sahiplerini kızdırdı. Otel sahipleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sit derecesinin düşürülmesini istedi.

Antalya, Doğu Garajı Nekropol Alanı'yla cazibe merkezi olacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezini turistik cazibe merkezi haline getirecek Doğu Garajı Nekropol Alanı projesinde, tarihi mezarlık alanını dış etkenlerden koruyacak üst yapının taşıyıcı ayakların monte işlemlerinde sona yaklaşıldı.

Silivri kentsel sit alanı imar planı askıda!

Silivri Merkez Kentsel Sit Alanı ve Selimbria Antik Kenti Nekropolü III. Derece Arkeolojik Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Antalya Doğu Garajı Nekropol Alanı'nda çalışmalar ne durumda?

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezini turistik cazibe merkezi haline getirecek Doğu Garajı Nekropol Alanı projesinde, tarihi mezarlık alanını dış etkenlerden koruyacak üst yapının taşıyıcı ayakların montesine başlandı.

Doğu Garajı Projesi’nin ikinci etabı ihaleye çıkıyor!

Doğu Garajı Projesi’nin ikinci etabının “Nekropol Alanı” ile ilişkilendirilerek tasarlanmış projesinin yapım işi için de ihale hazırlık çalışmaları sürüyor. Proje bünyesinde kültürel, sosyal ve ticari tesisler ile çevre düzenlemesini barındırıyor

Sinop'ta Kültür Merkezi hafriyat çalışmalarında antik mezarlık bulundu!

Sinop’ta kent merkezi Gelincik Mahallesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılması planlanan Kültür Merkezi inşaatı temel hafriyatının Sinop Müze Müdürlüğü uzmanlarınca denetimi sırasında Antik nekropol (mezarlık) izlerine rastlandı

Mersin Kelenderis Antik Kenti Doğu Nekropol Alanı sit alanı inceleme kararı!

Kelenderis Antik Kenti, Doğu Nekropol Alanı 1. ve 3. derece arkeolojik ile Korunma Alanı sınırlarının uygun olduğuna, günümüze kadar sit alanında olup da sit alanı şerhi verilmemiş olan parsellere sit alanı şerhlerinin verilmesinin istenmesine karar veril

Kahramanmaraş Şekeroba'da tespit edilen nekropol alanı ve antik yerleşim yeri sit alanı oldu!

Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesine bağlı Şekeroba Mahallesi Boztaş mevkiinde tespit edilen nekropol alanı ve antik yerleşim yeri sit alanı olarak tescil edildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

nekropol Haberi

nekropol

UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Pamukkale'deki Hierapolis Antik Kenti'nde "Türkiye'nin en büyük antik mezarlığı" olarak bilinen 2 bin 500 yıllık nekropol gün yüzüne çıkarılıyor.


Denizli'deki Hierapolis Antik Kenti'nde 1957'den beri İtalyan heyeti tarafından sürdürülen kazı çalışmaları, bu yıl Denizli Valiliği'nin desteğiyle yürütülüyor. UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Pamukkale'deki Hierapolis Antik Kenti'nde "Türkiye'nin en büyük antik mezarlığı" olarak bilinen 2 bin 500 yıllık nekropol gün yüzüne çıkarılıyor.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir yaptığı açıklamada, bu yıl Pamukkale'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınışının 25'inci yılını kutladıklarını belirtti. Pamukkale'nin travertenleri, antik havuzu ve buradaki termal kaynaklar ile ülke açısından son derece önemli bir turizm merkezi olduğunu ifade eden Demir, Kuzey Nekropolis'te antik mezarlıkta sürdürülen çalışmaların arkeoloji tarihi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayıp şöyle devam etti:


"Hierapolis Antik...