28 / 04 / 2024

Antalya Belediyesi 3 proje için 76 milyon TL kredi alacak!

Antalya Belediyesi 3 proje için 76 milyon TL kredi alacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi süren Doğu Garajı Kültür Merkezi ve Nekropol Projesi başta olmak üzere toptancı hal ve kavşak projeleri için İlbank A.Ş’den toplam 76 milyon lira kredi temin edecek.



Antalya Büyükşehir Belediyesi, devam etmekte olan mevcut projeleri belirlenen sürelerde bitirilebilmesi için İlbank A.Ş’den toplam 76 milyon lira kredi alacak. Krediden kaynaklanacak olan kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından karşılanması ve krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin talep edilmesi halinde her türlü ipotek verme işlemi yapabilmesi için Genel Sekreter Birol Ekici’ye yetki talep edildi. Dün gerçekleşen Şubat ayı meclis toplantısında yetki talebi ilgili komisyona havale edildi. Meclis toplantısında, Serik İlçesi Yukarıkocayatak Mahallesi’nde bulunan 590 bin 529 metrekare yüzölçümlü 287 parselin 217 bin metrekaresinin mera vasfından çıkartılarak hazine adına tescillenmesi için  TOKİ  ile yapılan ön protokol de tartışma konusu oldu.


Devam eden projelere kredi

Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllardır Antalya’nın kent merkezinde çukur olarak kalan ve yapılan çalışmalarda oma, Bizans ve Helenistik döneme ait antik mezarların ortaya çıktığı ve Attaleia Antik kentinin en zengin ailelerinde Calpurnii’lere ait iki lahit mezarında bulunduğu Doğu Garajı’nda Kültür Merkezi ve Nekropol Projesi için 41 milyon lira kredi kullanacak. Projede; Pazar yeri, festival çarşısı, restoranlar, mağazalar, belediye konservatuvarı, konser ve tiyatro salonu, otobüs garajı, otopark, sergi salonu ve sosyal donatı alanları bulunacak. İlbank A.Ş’den alınacak olan 76 milyon lira kredinin 22 milyon lirası Düden Kavşağı ve Sakarya Kavşağı arası katlı kavşak yol yapım çalışmaları için, 13 milyon lirası ise Finike İlçesi Sahilkent Toptancı Hal Kompleksi yapım işi için kullanılacak.


Turizm emekçisine konut

Başkan Menderes Türel, meclis toplantısında Serik ilçesi ile ilgili 287 parsel ile ilgili TOKİ ile yapılan ön protokol konusunda meclise bilgi verdi. Türel, TOKİ’nin yapacağı topu konutların turizmde çalışan emekçilerin olacağını söyledi. İmar çalışmalarının tamamlandığını hatırlatan Başkan Türel, turizmde çalışanların ödeyeceği aylık giderin bir aylık sigara bedelini geçmeyeceğini vurguladı. Aynı bölgeye yeni bir Toptancı Hal yapılacağını da hatırlatan Başkan Türel,  Doğu Çevre Yolu’nda 18 kilometrelik bölümünde yapılacak olan kamulaştırmanın söz konusu olduğunu da hatırlatan Başkan Türel, arazileri kamulaştırma yapma yerine TOKİ’nin yapacağı ve belediyeye ait olacak olan konutların takas için kullanılacağını da vurguladı.


Türel: Beni ateşliyorlar

Sarısu - Tünektepe arasına yapılan teleferik konusu da gündeme geldi. Bütünşehir yasası kapsamında kapatılan İl Genel Meclisi tarafından atıldığının hatırlatıldığı meclis toplantısında Başkan Türel, geçmişte Gazi Bulvarı’na Karayolları tarafından yapılacak olan kavşakların dönemin belediye yönetimi tarafından eleştiri konusu olduğunun altını çizdi. Başkan Türel,  CHP’li Meclis Üyesi Recep Tokgöz’ün “Başkanım konuları siz gündeme getirip tartışmaları ateşliyorsunuz” eleştirisine ise “Ben ateşlemiyorum beni ateşliyorlar” diye yanıt verdi. Türel, Şarampol caddesinde ki cadde düzenlemesi çalışmalarının bu yılın yaz aylarında tamamlanacağını da belirterek, toplu ulaşım konusunda da 380 otobüs ile devam edildiğini ve esnafın yeni sistemle daha fazla kazanç içine girdiğini de vurguladı. Meclis toplantısında gündemde yer alan maddelerin büyük bir bölümü kabul edildi.



Antalya Hürses


Geri Dön