07 / 05 / 2024

Nemrut Dağı Amfitiyatrosu son durum

Nemrut Dağı Amfitiyatrosu son durum

EMITT Fuarı'na katılan Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, doğaya karşı duyarlılığıyla bilinen Tarkan’la Nemrut Dağı’na inşa edilen amfitiyatronun açılışını yapmak istediklerini söyledi...

Nemrut Dağı kraterindeki yapılaşmaya ilişkin suç duyurusu!

Bitlis sınırlarındaki Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmalarına ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusu yaptı. 

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Nemrut raylı sistem projesi bu yıl hızlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Nemrut'ta uzun zamandır gündemde olan ve çok sorulan raylı sistem projesi var. Projeyi bu yıl hızlandıracağız. UNESCO da projeyi onaylarsa hızlı bir şekilde yatırıma başlayacağız, hayata geçireceğiz" dedi...

Nemrut Dağı'na teleferik yapımı önerisi mecliste!

Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak üzere teleferik yapımı önerisi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Nemrut Körfezi özel proje alanı imar planı askıda!

İzmir Aliağa İlçesi, Nemrut Körfezinde Özel Proje Alanı olarak belirlenen alana ilişkin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Nemrut Milli Park'taki günübirlik kamp alanı tamamlandı!

Nemrut Dağı Milli Park Alanı Karadut sınırları içerisine yapılan günübirlik kamp alanında çalışmalar tamamlandı. Günübirlik Kamp alanında yaklaşık bir yıldır süren çalışma sona erdi.

Nemrut Dağı Milli Park Alanı'nda çalışmalar tamamlandı!

Orman ve Sıı İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Nemrut Dağı Milli Parkı Karadut Günübirlik Kamp alanında yaklaşık bir yıldır süren çalışma sona erdi.

Adıyaman Nemrut Dağı günübirlik kamp alanında çalışmalar tamamlandı!

Nemrut Dağı Milli Park Alanı Karadut sınırları içerisine yapılan günübirlik kamp alanında çalışmalar tamamlandı.

Batıçim'den Aliağa Nemrut Limanı'na yatırım atağı!

PETKİM’in Aliağa’da Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak liman yatırımı sürerken İzmir’in önde gelen bir başka sanayi kuruluşu Batı Anadolu Çimento'da (Batıçim), yine Aliağa Nemrut’taki limanında yatırım atağı başlattı.

İzmir Nemrut Körfezi Limanı imar planı askıda!

İzmir Aliağa İlçesi, Nemrut Körfezi “Liman” Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı teklifi ve açıklama raporları askıya çıktı...

Nemrut Dağı'nda turizm sezonu açılıyor!

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve 'Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer' olarak bilinen Nemrut Dağı'nda turizm sezonu açılıyor.

Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma projesi çalışmaları başladı!

Adıyaman'da ''Kommagene-Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma'' projesi hayata geçiriliyor. Adıyaman’da turizm sektörünün yeniden canlandırılması ve geliştirilmesi projesinin değerlendirme toplantısı Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Nemrut Dağı Amfiyatrosu'nu Tarkan'ın açması isteniyor!

EMITT Fuarı'na katılan Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, doğaya karşı duyarlılığıyla bilinen Tarkan’la Nemrut Dağı’na inşa edilen amfitiyatronun açılışını yapmak istediklerini söyledi...

Nemrut Dağı Amfitiyatrosu son durum Haberi

Nemrut Dağı Amfitiyatrosu son durum

19’uncu Emitt Fuarı, Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Fuara katılan Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, doğaya karşı duyarlılığıyla bilinen Tarkan’la Nemrut Dağı’na inşa edilen amfitiyatronun açılışını yapmak istediklerini söyledi. 


SÜZEN, “Tarkan’ın doğaya karşı hassasiyetini biliyoruz. Daha önce Seferihisar’a, Hasankeyf’e ve birçok HES projesine destek verdi. Nemrut için aynı duyarlılığı bekliyoruz. Kültür başkanlığımız açılışı yapması için Tarkan’a teklif sunacak” dedi.        


Tarkan’dan olumlu yanıt alacaklarını düşündüğünü söyleyen Süzen şöyle konuştu: “Beklentimiz, bölgenin tanıtımına katkı sağlamak için yaptırdığımız 5 bin kişilik amfitiyatronun açılışını Megastar Tarkan’la gerçekleştirip ses getirmek.”


Milliyet...