16 / 05 / 2024

Nemrut Dağı sporları

Nemrut Dağı sporları

Nemrut Dağı interaktif simülasyonu, Kral 1. Antiochos'un konuşan oyunu ve Kommagene Krallığı'nın kayıp hazine uygulamaları internet ortamında izlenmeye başlandı.Nemrut Dağı, interaktif simülasyon ve oyunlarla tanıtılacak.

Kamp tatiline çıkmak isteyenler dikkat! Decathlon'da kamp ürünleri satışta! 25 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Doğa sporlarına olan ilginin katlanarak artması ve uygun fiyatlı tatil fırsatı sağlayan kamp tatilleri de en gözde yaz etkinliklerinden biri oldu. Peki, Decathlon'da kamp ürünlerinin fiyatları ne kadar? İşte 25 Temmuz 2022 kamp ürünleri fiyat listesi...

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne 200 bungalov yapılacak!

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezine 200 bungalov daha yapılacağını belirtti.

Nemrut Dağı kraterindeki yapılaşmaya ilişkin suç duyurusu!

Bitlis sınırlarındaki Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmalarına ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusu yaptı. 

Hatay'da Madenli Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi'nin temeli atıldı!

Hatay Arsuz'da Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesinin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Nemrut raylı sistem projesi bu yıl hızlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Nemrut'ta uzun zamandır gündemde olan ve çok sorulan raylı sistem projesi var. Projeyi bu yıl hızlandıracağız. UNESCO da projeyi onaylarsa hızlı bir şekilde yatırıma başlayacağız, hayata geçireceğiz" dedi...

Yamaç Doğa Sporları Eğitim İnşaat Gıda Turizm Nakliyat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yamaç Doğa Sporları Eğitim İnşaat Gıda Turizm Nakliyat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Adıgüzel tarafından kuruldu.

Nemrut Dağı'na teleferik yapımı önerisi mecliste!

Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak üzere teleferik yapımı önerisi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Antalya Büyükşehir'den kiralık su üstü sporları parkuru!

Antalya Büyükşehir Belediyesi bir adet su üstü sporları parkur noktası için 1 Kasım'da kiralama ihalesine çıkacak...

Düzce Motor Sporları Pisti Haziran'da tamamlanacak!

Aktif sporculuk kariyerini noktalayan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun öncülüğünde hayata geçirilen Düzce'deki motor sporları pistinde çalışmalar sürüyor.

İzmir Nemrut Körfezi özel proje alanı imar planı askıda!

İzmir Aliağa İlçesi, Nemrut Körfezinde Özel Proje Alanı olarak belirlenen alana ilişkin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Fethiye Babadağ teleferik ihalesi 3 Nisan'da!

Babadağ mesire yeri ve hava sporları merkezinin teleferik ve telesiyej hatları dahil günübirlik ve sosyal tesislerinin yapım ve işletilmesi işi ihale için tarih açıklandı.Babadağ teleferik ihalesi 3 Nisan'da yapılacak.

İzmir Buca'da İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi açılıyor!

Buca Belediyesi benzersiz bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Doğa tutkunlarını Kaynaklar bölgesinin eşsiz güzellikleriyle buluşturacak Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi yarın düzenlenecek törenle hizmete girecek.

Nemrut Dağı sporları Haberi

Nemrut Dağı sporları

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı, android işletim sistemlerine uyumlu uygulamalarla sanal alemde tanıtılacak.


Adıyaman Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Nemrut Dağı'nın sanal ortamda tanıtılması amacıyla hazırlanan Nemrut Dağı interaktif simülasyonu, Kral 1. Antiochos'un konuşan oyunu ve Kommagene Krallığı'nın kayıp hazine uygulamaları internet ortamında izlenmeye başlandı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Mahmut Demirtaş, kentin kültür ve turizm alanında cazibe merkezi haline dönüştürülmesi için sahip olduğu değerlerin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasını önemsediklerini belirtti.


Kentin Nemrut Dağı'na ev sahipliği yaptığını hatırlatan Demirtaş, şöyle devam etti:


"Bu noktadan hareketle tarihi süreç içerisinde bugüne kadar birçok uygarlığın büyüleyici kalıntılarına ev sahipliği yapan Adıyaman'ın sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerlerini ortaya çıkarmak amacıyla profesyonel anlamda tanıtım portalı oluşturduk."


Demirtaş, portalın hazırlanması kapsamında çeşitli görüntü çekim teknikleriyle...