19 / 05 / 2024

nemrut süphan jeoparkı nerede

nemrut süphan jeoparkı nerede

Bitlis Valiliğince hazırlanan ve Avrupa Seçkin Destinasyonları (EDEN) kapsamında, mükemmeliyet ödülü alan "Nemrut-Süphan Jeopark Projesi", dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Kalderası' nda uygulanacak....

Edremit Belediyesi arsa satacak! İhalesi 4 Temmuz'da!

Van İli Edremit Belediye Başkanlığı, Van Edremit Süphan'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 4 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis İli, Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31573 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nemrut Dağı kraterindeki yapılaşmaya ilişkin suç duyurusu!

Bitlis sınırlarındaki Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmalarına ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusu yaptı. 

Van Süphan'da çocuk yaşam merkezi yapılacak!

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılı çalışma programına dahil edilen ve Süphan Mahallesi'nde yapılacak olan çalışmalar içerisinde Çocuk Yaşam Merkezi'de bulunuyor.

Hatay'daki lav tüpü mağarası jeopark ilan edilecek!

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, ilçede keşfedilen Türkiye'nin ilk lav tüpü mağarasının jeopark ilan edilmesi için UNESCO'ya başvuracaklarını söyledi.

Bitlis Süphan Dağı Gençlik Merkezi kuruldu!

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Adilcevaz Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (ASYADER) bünyesinde Süphan Dağı Gençlik Merkezi kuruldu.

Nemrut Milli Park'taki günübirlik kamp alanı tamamlandı!

Nemrut Dağı Milli Park Alanı Karadut sınırları içerisine yapılan günübirlik kamp alanında çalışmalar tamamlandı. Günübirlik Kamp alanında yaklaşık bir yıldır süren çalışma sona erdi.

Nemrut Dağı Milli Park Alanı'nda çalışmalar tamamlandı!

Orman ve Sıı İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Nemrut Dağı Milli Parkı Karadut Günübirlik Kamp alanında yaklaşık bir yıldır süren çalışma sona erdi.

Adıyaman Nemrut Dağı günübirlik kamp alanında çalışmalar tamamlandı!

Nemrut Dağı Milli Park Alanı Karadut sınırları içerisine yapılan günübirlik kamp alanında çalışmalar tamamlandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Kula Jeopark'a destek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kula Jeopark projesine maddi destek sağlanmasına yönelik yer alan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Batıçim'den Aliağa Nemrut Limanı'na yatırım atağı!

PETKİM’in Aliağa’da Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak liman yatırımı sürerken İzmir’in önde gelen bir başka sanayi kuruluşu Batı Anadolu Çimento'da (Batıçim), yine Aliağa Nemrut’taki limanında yatırım atağı başlattı.

İzmir Nemrut Limanı yolu imar planı çalışmaları sürüyor!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Aliağa ilçesi ile Yeni Foça arasındaki Nemrut Limanı yolunun imar planı çalışmalarının devam ettiğini ancak bu süreçte bakım ve onarım çalışmasının başlatıldığını belirtti.

Kula Jeoparkı Paris'te tanıtıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ve Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla resmileşen Jeopark Belediyeler Birliği, Paris'te gerçekleştirilen " Avrupa Jeoparklar Ağı 35. Koordinasyon Komisyonu Toplantısı "na katıldı.

nemrut süphan jeoparkı nerede Haberi

nemrut süphan jeoparkı nerede

Nemrut Kalderası, Süphan Dağı, Siirt'in Baykan ilçesi sınırı ve Van'ın Akdamar Kilisesini kapsayacak şekilde hazırlanan "Nemrut-Süphan Jeopark Projesi" kapsamında 3 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Yürüyüş ve kayak alanlarının da yer aldığı proje, Türkiye'nin ikinci Jeopark Projesi ünvanına da sahip olacak.


Vali Veysel Yurdakul, makamında  gazetecilere yaptığı açıklamada, Tükiye'nin ikinci jeopark projesini, Bitlis'te hayata geçireceklerini söyledi.


Uzun soluklu projenin yaklaşık 4 yıl sonra tamamlanacağını ve bölgede 3 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade eden Yurdakul, Bitlis'in en önemli projelerinden birisinin yaklaşık 6 aydır kent gündeminde olduğunu vurguladı. Van'daki son DAKA toplantısında proje hakkında bilgilendirme yaptıklarına da işaret eden Yurdakul, "Çok güzel bir çalıştay yapıldı. Proje, Nemrut Kalderası, Süphan Dağı, Siirt'in Baykan ilçesi sınırı ve Van'ın Akdamar Kilisesi'ni kapsayacak. Projemizin sınırını belirledik. Bu...