05 / 05 / 2024

Van Süphan'da çocuk yaşam merkezi yapılacak!

Van Süphan'da çocuk yaşam merkezi yapılacak!

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılı çalışma programına dahil edilen ve Süphan Mahallesi'nde yapılacak olan çalışmalar içerisinde Çocuk Yaşam Merkezi'de bulunuyor.



Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanları ile Van Kent Gönüllüleri ortaklığı tarafından yapılan ankette önemli sonuçlar oılaya çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Süphan Mahallesi'nde ikamet eden ailelerin sosyo ekonomik durumlarının analizi ve değerlendirilmesi yapılarak mahallede ikamet eden çocukların gelişim süreçleri, eğitim ve çalışına durumları alanlarda yaşadıkları eksikliklerin tespiti için anket çalışması yapıldı. Anket çalışması ile mahallede yapılması planlanan Çocuk Yaşam Merkezi'nin büyük önem arz ettiği ve yapılacak olan Çocuk Yaşam Merkezi ile mahallede çocuklara yönelik tehlikelerin bu şekilde ortadan kaldırılacağı tespit edildi. 

Çocuk Yaşam Merkezi ile çocuklar üzerindeki riskler ortadan kaldırılacak 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ankette kentin coğrafi konumu ve Büyükşehir olması ile hızlı bir şekilde göç alındığı ve göç alan mahallelerin başında gelen Süphan Mahallesi'nde yaşanan hızlı göç nedeniyle sosyo ekonomik kaynaklı sorunlar yaşandığı oılaya çıkarıldı. Bu sorunlardan en çok etkilenen ve mağduriyet yaşayanların çocuklar olduğu görülürken, bugüne kadar bu çocuklara dönük yapılan hizmet modellerinin ise süreklilik arz etmediği için çocukların yaşadıkları soruna çare olamadığı açıklandı. Yaşanan sorunun önüne geçmek için çocuk ve gençlere yeni bir yaşam alanı yaratmak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, yapılacak olan Süphan Çocuk Yaşam Merkezi ile çocuklar ve ailelerine yönelik süreklilik arz eden çözümler üretmeyi hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi, mahallede yapılacak bu tip çalışmalarla çocuklar ve ailelerine temel destek programları sunularak risk alanından uzaklaştırılmasına bireysel ve toplumsal farkındalığın arttırılmasını hayata geçirecek. 


 

Süphan Mahallesi'nde yapılan saha çalışması ve anket uygulamasında mahallenin sosyo ekonomik yapısı analiz edilmiş, analiz sonucunda Süphaıı Mahallesi'nin Van'ın geneline göre dezavantajlı bir durumda olduğu gözlemlendiği tespit edilirken, özelliklede eğitim, sağlık ve sosyal donatı alanlarının eksikliği göze çarptığı ortaya çıkarıldı. 



Van İpekyolu


Geri Dön