07 / 05 / 2024

nemrut turları

nemrut turları

Dünyada güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yer" olarak bilinen Nemrut Dağı, sonbaharın gelmesiyle turizm sezonunu kapatıyor. Geçen yıl 69 bin turistin ziyaret ettiği Nemrut Dağı, bu yıl 80 bir turist ağırladı...

Nemrut İnşaat Otomotiv İş Makinaları Maden Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Nemrut İnşaat Otomotiv İş Makinaları Maden Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün Pendik'te İrfan Sav tarafından kuruldu.

Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis İli, Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31573 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nemrut Dağı kraterindeki yapılaşmaya ilişkin suç duyurusu!

Bitlis sınırlarındaki Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmalarına ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusu yaptı. 

Sosyal tesis için beton dökülen Nemrut Krater Gölü çevresindeki inşaat durduruldu!

Bitlis Valiliği yaptığı açıklamada Nemrut Krater Gölü çevresinde kurulması planlanan tesisle ilgili inşaat çalışmalarının durdurulduğunu duyurdu.

Nemrut raylı sistem projesi bu yıl hızlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Nemrut'ta uzun zamandır gündemde olan ve çok sorulan raylı sistem projesi var. Projeyi bu yıl hızlandıracağız. UNESCO da projeyi onaylarsa hızlı bir şekilde yatırıma başlayacağız, hayata geçireceğiz" dedi...

Nemrut Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı! 

İzmir'de bulunan Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Nemrut Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı.

Nemrut Dağı'na teleferik yapımı önerisi mecliste!

Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak üzere teleferik yapımı önerisi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Nemrut Körfezi özel proje alanı imar planı askıda!

İzmir Aliağa İlçesi, Nemrut Körfezinde Özel Proje Alanı olarak belirlenen alana ilişkin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Eminevim inanç turları düzenlemeye devam ediyor!

25 yıldır insanlarımızın faizsiz ev sahibi olmasını sağlayan Emin Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Eminevim, müşterilerine inanç turları düzenlemeye devam ediyor.

Site müdürünün saha turları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " site müdürü saha turları " konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

Eminevim, 2015 yılında 4500 üyesini inanç turlarına götürdü!

25 yıldır insanlarımızın faizsiz ev sahibi olmasını sağlayan Emin Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Eminevim, 2015 yılında 4500 üyesini inanç turlarına götürdü.

Nemrut Milli Park'taki günübirlik kamp alanı tamamlandı!

Nemrut Dağı Milli Park Alanı Karadut sınırları içerisine yapılan günübirlik kamp alanında çalışmalar tamamlandı. Günübirlik Kamp alanında yaklaşık bir yıldır süren çalışma sona erdi.

Nemrut Dağı Milli Park Alanı'nda çalışmalar tamamlandı!

Orman ve Sıı İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Nemrut Dağı Milli Parkı Karadut Günübirlik Kamp alanında yaklaşık bir yıldır süren çalışma sona erdi.

nemrut turları Haberi

nemrut turları

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan ve "dünyanın 8. harikası olarak" nitelendirilen Nemrut Dağı, 2 bin 206 metre yükseklikte seyrine doyulmaz manzarasıyla sezonun son turistlerini ağırlıyor.


 "Dünyada güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yer" olarak bilinen Nemrut Dağı, sonbaharın gelmesiyle turizm sezonunu kapatıyor.


Kommagene Kralı Antiokus'un mezarının da içinde bulunduğu, dünyanın en yüksek açık hava müzesi olarak da nitelendirilen Nemrut Dağı, sezon sonunda turistlerin akınına uğruyor.


Hava sıcaklığının gündüz 5, gece de eksi 15'e kadar düştüğü Nemrut'u ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, hava koşullarına rağmen güneşin doğuşu ve batışını ilgiyle izliyor.


Nemrut Dağı, yüksekliği 10 metreyi bulan büyüleyici heykelleri ve metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle Anadolu'nun en çok turist çeken yerleri arasındaki konumunu koruyor.


Geçen yıl 69 bin turistin ziyaret ettiği Nemrut Dağı,...