20 / 07 / 2024

nergis eylem

nergis eylem

Parka bina istemeyen Nergisliler eylem yaptı. İzmir Karşıyaka' nın Nergis mahallesinde park alanına bina yapılacağını duyan yaklaşık 30 kişi, ellerinde pankartlarla bölgeye gelerek eylem yaptı...

Karşıyaka Nergis Parkı hizmet alanı kalacak!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinin Nergis Mahallesi'ndeki ergis Parkı'nın imar planlarında "belediye hizmet alanı" olduğu anlaşıldı.

Osmangazi Belediyesi'nin 5 Yıllık Yerel Eylem Planı onaylandı!

Osmangazi Belediyesi Eşitlik Birimi’nin, ilçede yaşayan dezavantajlı vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek adına hazırladığı 5 yıllık ‘Yerel Eylem Planı’, Osmangazi Belediye Meclisi tarafından da onaylandı.

Balçova arsa mağdurları eylem yaptı!

Balçova Belediyesi’nden arsa aldıktan sonra 1980 darbesi nedeniyle haklarını bir türlü alamayan arsa mağdurları, Üçkuyular’daki AVM inşaatı önünde eylem yaptı.

Saylan İnşaat mağdurlarından tabutlu eylem!

Tac Mahal Prestij, Vera Vizyon ve Tac Mahal projelerinin mağdurları yarın eylem yapacak. Eylem saat 13:00'te Haramidere Carrefour'un altında yer alan arsada gerçekleşecek.

Bakırköy Menekşe-Nergis Çocuk Evi açıldı!

Bakırköy Belediyesi’nin Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde açılışı yapılan Menekşe – Nergis Çocuk Evi, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Stk’lar, öğretmenler, çocuklar ve velilerin katılımıyla açıldı.

Samsun Towers mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

Ersa İnşaat imzası taşıyan Samsun Towers'ın mağdurları bugün Esenyurt'ta eylem yaptı. Orhan Gencebay'ın oynadığı reklamlarla dikkat çeken Samsun Towers projesinde 1.600 konut bulunuyor.

Bingöl’de katı atık bertaraf tesisi için eylem yapıldı!

Bingöl’de katı atık bertaraf tesisinden süzülen atık su ve etrafa yayılan kötü koku, köylülerin tepkisine neden oldu. Yıllarca çözülemeyen soruna tepki gösteren köylüler, 'Çöp kokusundan dolayı satılık köy' pankartı asarak eylem yaptı.

İnşaat Sektörü Stratejik Eylem Planı'nda ortaya çıkan 11 öneri!

İTO İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Vizyonu Stratejik Eylem Planı raporu yayınlandı. İşte İnşaat Sektörü Stratejik Eylem Planı'nda ortaya çıkan 11 öneri...

İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Eylem Planı açıklandı!

İTO, İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Vizyonu Stratejik Eylem Planı'nı açıkladı. Planda, inşaat sektörüne yönelik kamu destekli bir ihtisas bankası kurulması öneriliyor.

İnşaat-İş çalışanları OYAK Sitesi önünde eylem yaptı!

İnşaat-İş, Levent'te bulunan OYAK Sitesi'nin dış cephe mantolama işinde çalışıp, 3 aydır ücretlerini alamayan taşeron işçiler için site önünde eylem yaptı.

İzmir Bayraklı'da inşaat işçilerinden eylem!

ADALET Bakanlığı'nın Bayraklı İlçesi'nde yapımı devam eden İzmir Bölge İdare Mahkemesi Binası inşaatında çalışan işçiler taşeron firmanın maaşlarının ödemediğini öne sürerek eylem yaptı.

Sezgin Tanrıkulu'ndan Sur eylem planı açıklaması!

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Sezgin Tanrıkulu, Sur için yapılan açıklamaları ve eylem planların hakkında eleştirilerde bulundu.

Fatih Ormanı için eylem!

Kuzey Ormanları Savunması, Fatih Ormanı'nın içindeki taş ocaklara dikkat çekmek için eylem yaptı. Eylemde "Ormana proje yapılmaz" ve "Susma sustukça her yer beton olacak" sloganlarını kullandı.

nergis eylem Haberi

nergis eylem

Nergis Mahalle Muhtarlığı ile Karşıyaka Belediyesi Nergis Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'nin de içinde bulunduğu park alanına bina yapılacağı iddiasma karşı mahalleli ayağa kalktı. Mahalle muhtarı Ayşen Önder ile birlikte yaklaşık 30 kişi ellerinde taşıdıkları pankartlarla Karşıyaka Belediye Başkam Cevat Durak'a tepki gösterdi. Muhtar Ayşen Önder, "Burası belediyenin kamusal alamymış, isterse 2 blok 5 kat halinde blok dikebilirmiş. Halk da buna tepki gösterme hakkına sahip değilmiş. Fen işleri müdürümüz de aynı şeyi tekrarladı, halk abartıyormuş. Başkanımızın demesine göre yeşile hiçbir zarar verilmeyecekmiş. Ama mevcut bina 200-250 metrekare. 


Herhalde belediyede birimler birbirinden habersiz çalışıyor. 

Yapı ruhsatım bir incelesin, taban alam ne kadar bu binanın, bir baksın. 385 metrekare taban alanlı bina yapmaya çalışıyor buraya" dedi. 


Pankart dikkat çekti Dikkat çeken aynntıysa parkın girişine...