05 / 05 / 2024

nervürlü çubuk kullanımı

nervürlü çubuk kullanımı

Türkiye Çelik Üreticileri Birliği Derneği Genel Sekreteri Mehmet Veysel Yayan, Elazığ'daki binalarda nervürlü demir yerine düz inşaat demiri kullanıldığını ve bu durumun hasarı arttırdığını söyledi...

Elazığ'daki binalarda düz inşaat demiri kullanımı yıkımı artırdı mı?

Türkiye Çelik Üreticileri Birliği Derneği Genel Sekreteri Mehmet Veysel Yayan, Elazığ'daki binalarda nervürlü demir yerine düz inşaat demiri kullanıldığını ve bu durumun hasarı arttırdığını söyledi...

Karayolları Genel Müdürlüğünün Mülkiyetindeki Taşınmazların İdaresine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Karayolları Genel Müdürlüğünün Mülkiyetindeki Taşınmazlar ile Kullanımındaki Alanların İdaresine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karma kullanım alanları yapılaşma koşulları!

Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanlarında yapılacak yapı esasları Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yönetmelik kapsamında yer alıyor..

Egepen Deceuninck, PCV'de uzun ömürlü kullanım sağlıyor!

Dünya standartlarında üstün teknoloji ile PVC üretimi gerçekleştiren Egepen Deceuninck, dayanıklı ve emniyetli yapısı ile uzun ömürlü kullanım sağlıyor. Egepen Deceuninck’i tercih etmek için birçok neden bulunuyor.

Mitsubishi Electric toplu kullanım alanlarının çalışmalarına talip!

Mitsubishi Electric Genel Müdürü Şevket Saraçoğlu, oteller, AVM'ler, otoparklar, tüneller, havuzlar gibi her türlü toplu kullanım alanında bulunan dev iklimlendirme sistemlerinin otomasyon çalışmalarına talip olduklarını söyledi.

KGS belgeli hazır beton kullanımı yaygınlaştırılmalı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye’nin yapı stoğunun uzun ömürlü ve afetlere dayanıklı olması için KGS belgeli hazır beton kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Akıllı sayaç tarifeleri ile ucuz elektrik kullanımı!

Eve akıllı sayaç taktırarak, elektrik tasarrufu yapmak mümkün olabiliyor. Akıllı sayaç tarifesi için ise Elektrik Dağıtım Müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. Peki, Akıllı sayaç tarifeleri ile ucuz elektrik kullanımı nasıl olur?

Küre Dağları Milli Parkı engellilerin kullanımına uygun hale getiriliyor!

Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün finansmanını yaptığı “Engelli Dostu Milli Park Projesi” ile Küre Dağları Milli Parkı engellilerin kullanımına uygun hale getiriliyor.

Kaçak enerji kullanımı mutlaka maksimum düzeyde sınırlanmalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından, kaçak enerji kullanımının azami düzeyde sınırlandırılması gerektiği belirtildi. Elektriğin yoksul kesimlere ulaştırılması için önlemler alınmalı.

İmarda karma kullanım alanı nedir?

İmar yönetmeliklerin göre; Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanları "konut alanı" olarak tanımlanıyor. Peki, imarda karma kullanım alanı nedir? Karma kullanım alanları nelerdir?

Memduh Büyükkılıç: İmarlı gelişmenin ve ekonomik kalkınmanın göstergesi enerji kullanımı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir şehrin imarlı, planlı ve sağlık yapılaşması ile ekonomik kalkınmasının en büyük göstergesinin enerji kullanımındaki limitler olduğunu bildirdi...

Ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanları Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanıyor. Ortak Kullanım alanları olarak belirlenen alanlardan kat maliklerinin eşit şekilde faydalanabilme hakkı bulunuyor. İşte, ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanlarının işgali!

Kat mülkiyetine dahil olan apartmanlarda “ortak yerler” Kat Mülkiyeti Kanununun 4. maddesinde açıklanıyor. Peki, ortak kullanım alanlarının işgali nasıl olur? Ortak kullanım alanlarının işgali davası nasıl açılır?

nervürlü çubuk kullanımı Haberi

nervürlü çubuk kullanımı

AFAD’ın Elazığ'daki hasar tespit çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada 6.8 büyüklüğündeki Sivrice depreminden sonra Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta incelemeye alınan 22 bin 991 binadan 496'sının yıkıldığı, 5 bin 401'inin ağır, 616'sının orta ve 7 bin 960'ının az hasarlı olduğu tespit edildiği belirtildi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, binalarda kullanılan betonun kalitesizliği ve inşaat kumu ise en çok konuşulan konu oldu. Bir binanın sağlamlığını betonla birlikte belirleyen diğer önemli unsur ise inşaat çeliği olduğu belirtiliyor. Kaliteli inşaat çeliği binaların dayanıklılığını artırıyor.

Türkiye Çelik Üreticileri Birliği Derneği Genel Sekreteri Mehmet Veysel Yayan, Elazığ depremine farklı bir açıdan yaklaşarak binalardaki demir kalitesini vurguladı.

‘ÇELİK İSKELET, BİNA ET’

MEhmet Veysel Yayan, “Çeliği insan vücudundaki iskelet yapısı ve betonu iskeleti saran et gibi düşünürsek, bunlardan...