05 / 05 / 2024

net alan nasıl hesaplanır

net alan nasıl hesaplanır

Konuttaki her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alanı net metrekareye dahil ediliyor.İşte, Net metrekare hesabı naıl yapılır?

Evin net alanı hesaplaması!

Net metrekare de iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılıyor. Dış net metrekare konutun dış duvarları dahil toplam metrekaresini kapsıyor. Peki, evin net alanı hesaplaması!

Yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulaması nasıl işleyecek?

CHP’li Belediye Meclis üyesi Egemen Ergun, yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulamasının nasıl işleyeceğini tek tek açıkladı. İşte yeni yasa ile ilgili değişenler ve merak edilenler...

İnşaat alanı nedir? İnşaat alanı nasıl hesaplanır?

Herhangi bir binanın arsa içindeki kurulum alanını belirlemeye yarayan inşaat alanı, yeni bir yapının oluşturulma sürecinde önemlidir. Bu alan, alıcı, satıcı ve müteahhit tarafından bilinmelidir. Peki inşaat alanı nasıl hesaplanır ve nasıl öğrenilir? İşte inşaat alanı hakkındaki tüm detaylar…

Asgari ücrete yapılan ara zam sonrasında çalışanların temmuz ayındaki bordro değişimleri nasıl olacak? İşte detaylar…

Net 5 bin 500 TL’den daha yüksek ücret alan işçilerin bordrolarında belirlenen yeni asgari ücrete bağlı değişikliklerin nasıl olacağı kritik öneme sahip. İşte çalışanların temmuz ayındaki bordro değişimleri...

65 yaş üstü maaşı nasıl alınır? 65 yaş maaşı alan bayram ikramiyesi alabilir mi?

Yaşlılık maaşı alanlar bayram ikramiyesi alıp alamayacaklarını araştırıyor. Yaşlılık maaşı nasıl alınır? 65 yaş maaşı alan bayram ikramiyesi alabilir mi? İşte merak edilenler!

Bağımsız bölüm net alanı hesaplama 2017!

Bağımsız bölüm net alanı hesaplamalarına bağımsız bölümün bazı alanları dahil edilmiyor. Peki, son yönetmeliğe göre bağımsız bölüm net alanı nasıl hesaplanır?

Bağımsız bölüm brüt alanı hesaplama 2017!

Bir bağımsız bölümün alanı brüt ve net olmak üzere iki şekilde hesaplanabiliyor. Peki, bağımsız bölüm brüt alanı nasıl hesaplanır?

Yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak?

Taban alanı hesaplamaları yeni yönetmelik kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak?

Dükkan alımlarında alan kullanımı nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Dükkan alımlarında alan kullanımı nasıl olur?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

120 dairelik sitenin park alanı nasıl genişletilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''120 dairelik sitenin park alanı nasıl genişletilir?'' sorusunu yanıtladı. Heper, bu sorunun nedeninin müteahhit olduğunu belirtti.

Kentsel dönüşüm riskli alan tespiti nasıl olur?

6306 sayılı kanun gereğince riskli olarak tespit edilen alanlardaki binalar ile riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli alan tespiti nasıl olur?

Kentsel dönüşümde risk alanı nasıl belirlenir?

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Haluk Eyidoğan, Cumhuriyet Gazetesi'nde yazdığı yazıda kentsel dönüşümün detaylarını ve kentsel dönüşümde risk alanlarının nasıl belirlendiğini anlattı. İşte o yazı...

Toplam kat alanı hesabı nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde inşa edilecek yapının toplam kat alanı hesabı, KAKS ile yapılıyor. KAKS yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde ediliyor. Peki, toplam kat alanı hesabı nasıl yapılır?

Sit alanı nasıl kaldırılır?

Bakanlıkça tespiti yapılan taşınmaz kültür varlıkları ile sitlerin korunması gerekli olanlar, koruma bölge kurulu kararıyla tescil edilebiliyor. Peki, bu tescile itiraz edilebilir mi? Sit alanı nasıl kaldırılır?

net alan nasıl hesaplanır Haberi

net alan nasıl hesaplanır

Net metrekare hesabı nasıl yapılır!

Konutlarda net metrekare, duvarların arasında kalan süpürülebilir yani temiz alanı ifade ediyor. Buna göre konuttaki her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alan, net alan oluyor. Net alan ikiye ayrılıyor;

1. Dış net alan

Evin dış dört duvarının toplamına, dış net alan deniyor. 

2. İç net alan

Bir evin süpürülebilir alanlarının toplamı ise iç alan olarak ifade ediliyor.

Net alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm’i geçmemek koşuluyla sıva payları, kolonlar, duman, çöp, atık, tesisat ve hava bacaları ile ışıklıklar, bağımsız bölüm içindeki asansör ve galeri boşlukları, tesisat odası, merdivenlerin altlarında 1.80 m. yüksekliğinden az olan yerler, tek bağımsız bölümlü müstakil binalarda bağımsız bölüm içindeki otopark, sığınak, odunluk, kömürlük, hidrofor ve arıtma...