29 / 04 / 2024

Nevşehir Beyler Konağı

Nevşehir Beyler Konağı

Nevşehir'in Camicedid Mahallesi'ndeki tarihi Beyler Konağı’nda Belediye tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Nevşehir Beyler Konağı yenileniyor!

TOKİ işbirliği halinde yürüttüğü Kale ve etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu bölgede yer alan Beyler Konağı’nda restorasyon çalışmalarına başlandı.

Nevşehir'deki 106 yıllık taş konak turizme kazandırıldı!

Nevşehir'in Kaymaklı Beldesi'nde bulunan 106 yıllık konak yeniden inşa edildi. Tarihi kona, restore edilerek, turizme kazandırıldı.

Nevşehir Beyler Konağı'ndaki restorasyon çalışmaları sürüyor!

Nevşehir'in Camicedid Mahallesi'ndeki tarihi Beyler Konağı’nda Belediye tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Nevşehir Beyler Konağı yenileniyor!

TOKİ işbirliği halinde yürüttüğü Kale ve etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu bölgede yer alan Beyler Konağı’nda restorasyon çalışmalarına başlandı.

Nevşehir'de 150 yıllık konak sanat galerisine dönüştürüldü!

Kapadokya'nın el sanatları merkezi konumundaki Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Kadriye Çiçek, dedelerinden kalma tarihi konağı, çömlek, mozaik ve seramik eserlerin sergilendiği sanat galerisine dönüştürdü.

TOKİ Başkanı, Kayseri ve Nevşehir'i ziyaret etti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kayseri ve Nevşehir’de İdarenin yürüttüğü uygulamaları yerinde inceledi. Turan, Kayseri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Nevşehir'deki yer altı müzesinde Bireyselin Anatomisi sergisi açıldı!

Nevşehir’in Avanos ilçesinde, resim ve fotoğraf sergilerine de ev sahipliği yapan kayadan oyma özel yer altı Çömlek ve Seramik Müzesi’nde Hatice Abalı’nın “Bireyselin Anatomisi” isimli sergi açıldı.

Nevşehir Karayolları Şefliği alanı değerlendirilmeyi bekliyor!

Karayolları Şefliği alanı olarak kullanılan alan yeniden değerlendirilmeyi bekliyor. İl Merkezindeki bu değerli arazinin Nevşehir Belediyesi ya da TOKİ tarafından ne zaman, ne şekilde değerlendirileceği sorusu ise yanıt bulmuş değil.

İç Anadolu’nun tarih kokan şehri Nevşehir Wone Lighting ile aydınlanıyor!

Aydınlatma sektörünün genç ve dinamik ismi Wone Lighting farklı çözüm olanakları ile kamuoyunun dikkatini ve meraklı bakışlarını üzerine çekmeye devam ediyor.İç Anadolu’nun tarih kokan şehri Nevşehir Wone Lighting ile aydınlanıyor.

Nevşehir Uçhisar Kaya Otel 9 yıllık kiralama işi ihalesi 30 Ekim'de!

Nevşehir'de yer alan Uçhisar Kaya Otel, KDV hariç ayda 100 bin TL bedelle 9 yıllığına kiralanacak. Uçhisar Kaya Oteli kiralama işinin ihalesi 30 Ekim 2014 tarihinde yapılacak...

Nevşehir'de Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları semineri düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından desteklenen ' Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri' Nevşehir'in Uçhisar beldesinde mevcut bulunan Kapadokya Lodge Otel'de start verdi.

Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir'de başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir' in Uçhisar beldesinde başladı. Türk ve Alman Akademisyenler seminerde buluştu...

Nevşehir Yeni Hizmet Binası 2015'de tamamlanacak!

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve 51 bin 486 metrekare kapalı inşaat alanına sahip Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi içinde, iki katlı otopark, ve çok sayıda işyeri yer alıyor.

Nevşehir 350 Evler Mahallesi, modern bir parka kavuşacak!

Nevşehir 350 Evler Mahallesi, modern bir parka kavuşacak. Nevşehir Belediyesi tarafından 350 Evler Mahallesi'nde iki bölüm halinde yaptırılan park, önümüzdeki günlerde de halkın hizmetine açılacak.

Nevşehir Beyler Konağı Haberi

Nevşehir Beyler Konağı

Nevşehir'in Camicedid Mahallesi'ndeki tarihi Beyler Konağı’nda Belediye tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.  Belediyenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği halinde yürüttüğü Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel  Dönüşüm Projesi kapsamında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu  bölgede yer alan ve 19. Yüzyıl'a tarihlenen Beyler Konağı’nın geçen yıl içerisinde dış duvar bölümlerinde restorasyon çalışmaları tamamlanmıştı. Nevşehir Kalesi ve çevresinde 11 mahalleyi içine alan bölgede Kültür ve Turizm Bakanlığı onayı ile Belediye’nin öncülüğünde devam ettirilen temizleme çalışmaları devam ederken, Camicedid Mahallesi’ndeki iki katlı tarihi  eyler Konağının aslına uygun şekilde restorasyonu ve konservasyonuna yönelik çalışmalar da aralıksız  olarak sürüyor. Beyler Konağı’ndaki restorasyon ve konservasyon çalışmalarının 6  ay süre ile devam etmesi...