18 / 07 / 2024

Nevşehir Tuzköy ev

Nevşehir Tuzköy ev

Konutlarının yapı taşlarında karın zarı kanserine neden olan erionit adlı madde bulunması nedeniyle "kanserli köy" olarak bilinen Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesinde, vatandaşlar için 142 yeni konut yapılacağı bildirildi...

Nevşehir'deki kentsel dönüşüm projesindeki yıkım çalışmaları 8 ay sonrasına ertelendi!

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran,  20 Temmuz ve İbrahim Paşa Mahallelerinde planlanan yıkım işlemlerinin, bölge sakinlerinin kış aylarında mağdur olmamaları için Haziran ayına ertelendiğini belirtti.

Nevşehir'deki Uçhisar Kaya Oteli 15 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Uçhisar Kaya Oteli'ni 15 yıllığına kiraya verecek. Kiralama ihalesi 4 Ağustos tarihinde yapılacak.

Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 12 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Nevşehir Göreme'de 10 yıllığına kiralık gayrimenkul!

Nevşehir İli Göreme Belediye Başkanlığı, Nevşehir'de yer alan gayrimenkulü 10 yıllığına kiraya verecek.

Nevşehir Acıgöl'deki metruk binalar yıkılıyor!

Nevşehir İl Özel İdaresi, Acıgöl'de bulunan metruk binaların yıkımına devam ediyor. 

Nevşehir Emlak Konutları 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Nevşehir Emlak Konutları Konut Ve Ticaret İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İşi" "Nevşehir Emlak Konutları" projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Emlak Konut GYO Nevşehir Merkez Emek parselleri 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Nevşehir Merkez Emek parselleri için  hazırlatılan 2020 yıl sonu "Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı.

Nevşehir’deki metruk binalar yıkılıyor!

Nevşehir’de vatandaşları korkutan metruk binaların yıkım çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Nevşehir Emlak Konutları 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Nevşehir Emlak Konutları projesi için hazırlatılan 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Emlak Konut Nevşehir 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Emek Mahallesi' nde yer alan 2 Adet Parsel için hazırlatılan 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Nevşehir’de kullanılmayan binalar yıkılıyor!

Nevşehir’de, vatandaşların can güvenliğini tehdit etmesiyle, kentin estetiğine zarar veren ve kullanılmayan binaların yıkımı gerçekleşiyor.

Nevşehir'de 4.2 milyon TL'ye 10 yıllığına kiralık akaryakıt istasyonu!

Nevşehir Valiliği İl Özel İdaresi Nevşehir Yeni Mahalle 2. Mıntıka'da yer alan akaryakıt istasyonunu 10 yıl süre ile kiraya verecek.

Nevşehir Emlak Konutları 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Nevşehir Emlak Konutları projesi için hazırlatılan 2018 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Nevşehir Tuzköy ev Haberi

Nevşehir Tuzköy ev

Tuzköy Belediye Başkanı Ümit Balak, gazetecilere yaptığı açıklamada, beldelerindeki Yeni, Hürriyet ve Cumhuriyet mahallelerinde bulunan konutların yapı taşında yer alan "erionit" isimli maddenin karın zarı kanserine neden olduğunu anımsattı. 


Karın zarı kanserinin Türkiye'de en yaygın ve sıklıkla görüldüğü merkezin beldeleri olduğunu ve bugüne kadar çok sayıda kişinin bu nedenle hayatını kaybettiğini belirten Balak, bu mahallelerdeki evlerde ikamet eden vatandaşlar için 2007 yılında, o dönemki adıyla Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucu kanser riski taşımadığı bilimsel araştırmalarla da belirlenen Evrenin Etekleri mevkisinde 245 yeni konutun yapıldığını bildirdi.


Ümit Balak, daha sonra bu mahallelerde kanser riski taşıyan 142 konut daha belirlendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:


"Uzmanların yaptığı araştırmada daha önce kanserojen madde içerdiği belirlenen konutların bitişiğinde bulunan evlerde de aynı...