02 / 05 / 2024

Nevşehir Tuzköy'e 142 yeni konut yapılacak!

Nevşehir Tuzköy'e 142 yeni konut yapılacak!

Konutlarının yapı taşlarında karın zarı kanserine neden olan erionit adlı madde bulunması nedeniyle "kanserli köy" olarak bilinen Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesinde, vatandaşlar için 142 yeni konut yapılacağı bildirildi...



Tuzköy Belediye Başkanı Ümit Balak, gazetecilere yaptığı açıklamada, beldelerindeki Yeni, Hürriyet ve Cumhuriyet mahallelerinde bulunan konutların yapı taşında yer alan "erionit" isimli maddenin karın zarı kanserine neden olduğunu anımsattı. 


Karın zarı kanserinin Türkiye'de en yaygın ve sıklıkla görüldüğü merkezin beldeleri olduğunu ve bugüne kadar çok sayıda kişinin bu nedenle hayatını kaybettiğini belirten Balak, bu mahallelerdeki evlerde ikamet eden vatandaşlar için 2007 yılında, o dönemki adıyla Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucu kanser riski taşımadığı bilimsel araştırmalarla da belirlenen Evrenin Etekleri mevkisinde 245 yeni konutun yapıldığını bildirdi.


Ümit Balak, daha sonra bu mahallelerde kanser riski taşıyan 142 konut daha belirlendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:


"Uzmanların yaptığı araştırmada daha önce kanserojen madde içerdiği belirlenen konutların bitişiğinde bulunan evlerde de aynı sorunun olduğu ortaya çıktı. Bu alanlarda ikamet eden veya konutu bulunan toplam 142 vatandaşımızı belirledik. Evrenin Etekleri mevkisinde söz konusu vatandaşlarımız için de konut yapılması için milletvekillerimizin çabaları sonucu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile yer tahsisi protokolü yapıldı. Önümüzdeki günlerde 142 konuta ilişkin ihale süreci başlayacak." 


AA


Geri Dön