02 / 05 / 2024

Nevşehirde bulunan yeraltı şehri

Nevşehirde bulunan yeraltı şehri

Kentsel Dönüşüm çalışmaları ardından yıkılan Nevşehir Kalesi ve etrafındaki evlerin altında bulunan yeraltı şehri yapılacak çalışmalarla tamamen ortaya çıkartılıp restorasyon projesinin tamamlanmasının ardından ziyarete açılacak.

Nevşehir yeraltı şehrine butik otel yapılacak!

Kentsel dönüşüm çalışmaları sonrasında yıkılan Nevşehir Kalesi'nin etrafındaki evlerin altında dünyanın en büyük yeraltı şehirlerinden biri bulundu. Burada butik oteller, yürüyüş yolları, müze ve yeraltı kongre merkezi yapmayı düşünüldüğü belirtildi.

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Çöpten buluyor! 50 ülke kapış kapış alıyor

Dünyanın üzerinde durduğu geri dönüşümde Türkiye'den kritik bir adım geldi. Geri dönüşüme önemli katkı veren Türkiye'de iki şehirde bulunan tesis 5 kıtada 50 ülkeye ihracat yapıyor.

Buca'daki muhtarlık binaları yenileniyor!

İzmir Buca Belediyesi, vatandaşlardan daha iyi hizmet alabilmek için şehirde bulunan bütün muhtarlık binalarını yenilemek için çalışmalara başladı.

Nevşehir Acıgöl'deki metruk binalar yıkılıyor!

Nevşehir İl Özel İdaresi, Acıgöl'de bulunan metruk binaların yıkımına devam ediyor. 

Şanlıurfa'da meslek siteleri yeni yerlerine taşındı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirde bulunan meslek sitelerinin yeni yerlerine taşınması için çalışmalarını hızlandırdı. 

İzmir depreminin ardından yeni iddia!

İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremin ardından gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarına devam ediliyor. Çalışmaların ardından şehirde bulunan hafriyat sahaları ve moloz döküm alanlarının yetersiz olduğu açıklandı.

TOKİ'den asgari ücretlilere 69 bin TL'ye konut fırsatı!

TOKİ tarafından yapılan son dakika açıklamasında 23 şehirde bulunan evlerde satışların başladığı, dar gelirli vatandaşların ucuza ev sahibi yapılacağı kaydedildi. 69 bin TL'den başlayan evler için ayda 450 TL ödeme yapılıyor.

TOKİ en ucuz konutlarını satışa çıkardı!

Bu zamana kadar binlerce kişiyi ev sahibi yapan TOKİ, Türkiye'nin çeşitli şehirde bulunan en ucuz konutlarını satışa çıkardı. Üstelik fiyatları ise 131 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

10 ildeki 44 taşınmaz özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından,10 şehirde bulunan 44 taşınmaz satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Nevşehir Belediyesi'nden satılık 30 arsa!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, 11 mahalleside bulunan 30 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin ihalesi 23 Eylül 2020 günü gerçekleşecek. 

Nevşehir'de mera vasfındaki Hazine arazilerinin tahrif edilmesi TBMM'de!

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bulunan mera vasfındaki Hazine arazilerinin tahrif edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıaslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nevşehir Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın büyük önem verdiği ve 'Türkiye'nin örnek kentsel dönüşüm projesi olacak' diye açıkladığı 1. Etabı içinde bulunan hak sahipleri görüşmeler yapılıyor.

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

Nevşehirde bulunan yeraltı şehri Haberi

Nevşehirde bulunan yeraltı şehri

Türkiye, böylece dünyanın en büyük yeraltı şehirlerinden birine sahip olacak. 

Nevşehir Kalesi çevresinde Kentsel Dönüşüm çalışmaları sonrasında bine yakın konutun yıkımını gerçekleştirildi. Başlatüan temizleme çalışmaları sırasında buranın altında 110 metre kotta 785 bin metrekarelik alanın çok büyük bölümünde bir yeraltı şehri olduğu fark edildi. 


Türkiye'nin peribacaları ve yeraltı şehirleri üe ünlü önemli turizm merkezlerinden olan ve yılda ortalama 2.5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya Bölgesi'nde şu anda Derinkuyu, Kaymaklı, Tatlarin ve Özkonak yeraltı şehirleri turistlerin ziyaretine açık bulunuyor. Nevşehir Kalesi'nin altında birbiriyle bağlantılı olduğu belirtilen ve yaklaşık 785 bin metrekarelik bir alanı kapladığı belirlenen yeraltı şehri Kapadokya ve ülke turizmine kazandırılma çalışmaları da yapılacak. Tespit edilen yeraltı şehri kapladığı alanla dünyanın en büyük yeraltı şehirlerinden biri olduğunu ifade...