29 / 04 / 2024

Nevşehirde yeraltı şehri

Nevşehirde yeraltı şehri

Mescid ve kiliselerin yanı sıra köklü yaşam ünitelerinin tamamını içine alan bir yerleşim konumundaki Nevşehir Kalesi ve çevresinin teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri İncesu'daki yeraltı şehri üzüm hasadı yapan çiftçiler tarafından tesadüfen bulunmuştu. Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması hedefleniyor. 

8 katlı yeraltı şehri turizme kazandırılmayı bekliyor!

Kayseri'de bulunan ve geçmişi yaklaşık 8 bin yıl öncesine uzanan, Kırlangıç Vadisi Yeraltı Şehri, keşfedilmeyi VE turizme kazandırılmayı bekliyor...

Nevşehir'deki yeraltı şehri History Channel'de tanıtılacak!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çalışmaları esnasında ortaya çıkan dünyanın en büyük yeraltı şehri için çekimler yapıldı...

Niğde Hasköy'de yeraltı şehri mi var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya Niğde Hasköy'de bir yeraltı şehri olup olmadığını sordu..

Kırşehir'in yeni cazibe merkezi yeraltı şehri!

Kırşehir Kapodokya'nın giriş kapısında bulunan Mucur'da 1974'te bir inşaat çalışması sırasında tesadüfen keşfedilen yeraltı şehri bölgenin yeni cazibe merkezi oldu.

Nevşehir'deki yeraltı şehrinde son durum!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliği ile gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Proje çalışmaları sırasında ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde inceleme yapıldı.

Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

11 mahalleyi içine alabilecek şekilde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm projesi uygulama çalışmalarında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde, arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Nevşehir'deki tarihi kilise restore edilecek!

NEVŞEHİR'de geçen yıl keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde ortaya çıkartılan tarihi kilisede gerçekleştirilmesi planlanan restorasyon ve konservasyonuna yönelik ön hazırlık çalışmaları sürüyor.

Nevşehir kalesi çalışmalarında bulunan yer altı şehri belediyeye devredilecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Nevşehir Belediyesi ile yürüttüğü Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları sırasında rastlanılan tarihi yer altı şehrinin bulunduğu alanı, belediyeye devretmeye hazırlanıyor.

Nevşehir Yer altı Şehri Kentsel Tasarım'da son durum ne?

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kaymaklı Kasabasında yapımı devam eden "Yer altı Şehri Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi Giriş Ünitesi" inşaatını inceledi.

Çin Vuhan'a yeraltı şehri inşa edilecek!

Çin'in Vuhan kentinde 516 bin metrekarelik (72 futbol sahası büyüklüğünde) bir yeraltı şehri kuruluyor. İlk etabı 2016 sonunda tamamalanacak proje sayesinde kentin trafik sorununda hafifletilmesi hedefleniyor.

Nevşehirde yeraltı şehri Haberi

Nevşehirde yeraltı şehri

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve TOKİ ile işbirliği içerisinde yürüttükleri 'Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi' çalışmaları sırasında ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin, Kapadokya bölgesinde geceleme sayısını arttıracağını söyledi. 


Başkan Ünver yaptığı açıklamada, Nevşehir Belediyesinin öncülüğünde, Nevşehir Valiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile dünyanın en büyük yeraltı şehrinin temizlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. 


Nevşehir'in 11 mahallesini içine alan 400 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek temizleme çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin Türkiye'nin önde gelen Antik Parklarından biri olacağını ifade eden Ünver, ortaya çıkan devasa kültürel değerlerin ziyaret edilmesi ile birlikte bölgede yıllardan beri temel bir sorun haline gelen 1,8 gün olan turistlerin geceleme oranının da artacağını belirtti.


Yeni...