06 / 07 / 2024

nexus konutları mimarı kim

nexus konutları mimarı kim

Dünyaca ünlü Mimar Daniel Libeskind ile güç birliği yapan Metsan, İstanbul’un yıldızı parlayan ilçesi Kartal’da gerçekleştirdiği karma proje ile mimarlık tarihinde yer alacak bir eseri hayata geçiriyor...

İnşaatı tamamlanan TOKİ konutları için mahkemeden iptal kararı çıktı!

Bursa İnegöl'deki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarına karşı açılan davada Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi lehine karar verildi. Fakat söz konusu inşaat bittiği için bölgenin tarım arazisi niteliği kayboldu.

İstanbul Adalar’ın zamana direnen konutları!

Yazar, mimar  ve akademisyen Reha Günay’ın “İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları” kitabı çarpık yapılaşmaya ve nüfus artışına rağmen hala coşkuyla ayakta duran Adalar’daki yapılardan bir seçki sunuyor...

Roya Yapı sürdürülebilir konutlar üretecek!

Yüksek Mimar Afşin Aykanat'ın da ortak olduğu Roya Yapı, "Roya" markasını yaratarak düşük aidatlı sürdürülebilir konutlar üretmeye odaklandı.

Ozan Tüzün: Kentsel dönüşümle konutlar küçülmeye başladı!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Mimar Ozan Tüzün, 'Son dönemde yapılmakta olan Kentsel Dönüşüm ile bir iki odalı konutlar üretilmeye başlandı' diye konuştu.

Lüks konut yerine halk tipi konutlar inşa edilmeli!

Mimar Mehmet Beyazıt Akgün, konut sektörünü ve konut sorunun çözümünü anlattı. Akgün, çözümün lüks konutlar yerine halk tipi konutlar inşa edilmesinden geçtiği söyledi.

İşte kendi kendine yetebilen Earthship konutlar!

Mimar Michael Reynolds, ‘Earthship’ adını verdiği kendi kendine yetebilen konutları geliştirdi. Geri dönüşüm malzemeleriyle inşa edilen bu konutlar kendi elektriğini üretiyor, kendi suyunu topluyor, ısıtma ve soğutmayı yalıtımla sağlıyor ve içerisinde gıda üretilebiliyor.

Mimar Mehpare Evrenol: Yeni konutlar Türkiye'yi tek tipleştirdi!

Evrenol Architects’in kurucusu Yüksek Mimar Mehpare Evrenol, büyüyen şehirler, yeşile dönüş gibi gelişmelerin mimariyi nasıl etkilediğini anlattı. Evrenol, yeni konutların dünyayı ve Türkiye’yi tek tipleştirdiğini düşünüyorum” diyor.

Bünyamin Derman: ‘Mimarı en iyi kamusal yapılar anlatır’

Mimar Bünyamin Derman, konutlar ve ticari alanların, içinde yaşayanlar için unutulmaz olduğunu, ancak mimarın adının, şehre değer katan kamusal bir yapıyla hafızalarda yer edeceğini vurguluyor

Metsan Nexus yoğun ilgi görüyor!

Dünyaca ünlü mimar Daniel Libeskind ve Metsan inşaat ortaklığında Kartal'da yükseltilen Metsan Nexus projesi, karma bir konsepte sahip.

Çamlık 18 Konutları nerede?

Mika İnşaat imzası ile hayata geçirilen Çekmeköy Çamlık 18 konut projesi DNA Mimarlık – Mimar Tümay Türkmen & Y. Mimar Bora Şahbazoğlu tarafından tasarlanıyor. Peki Çamlık 18 Konutları nerede?

Metsan Nexus 25. Kata ulaştı!

Dünyaca ünlü Mimar Daniel Libeskind ile güç birliği yapan Metsan, İstanbul’un yıldızı parlayan ilçesi Kartal’da gerçekleştirdiği karma proje Metsan Nexus ile dünya standartlarında bir yaşam alanı sunuyor.

Kartal Metsan Nexus'da 292 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

İstanbul Anadolu Yakası Kartal bölgesinde hayata geçirilen Metsan Nexus projesi 9 katlı bir kule ve 36 katlı 2 bloktan meydana geliyor.Projede yer alan konutların fiyatları 292 bin TL'den başlıyor.

TOKİ Kayseri Melikgazi Mimar Sinan Konutları başvuru! 4 Ağustos'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Kayseri Melikgazi Mimar Sinan Mahallesi Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 7 adet konut satışa sunuluyor. TOKİ Kayseri Melikgazi Mimar Sinan Konutları başvuruları 4 Ağustos'ta başlıyor.

nexus konutları mimarı kim Haberi

nexus konutları mimarı kim

İnşaat sektöründe yarım asrı aşkın süredir deneyimli hizmet veren Metsan, yeni projesi Metsan Nexus’u; dikkat çekici mimarisi, ulaşım kolaylığı ve lüks yaşam tarzını standarta dönüştüren yaklaşımı ile şehrin yeni çekim merkezlerinden biri olma iddiasıyla Kartal’da hayata geçiriyor. Latince’de kesişme, bağlantı noktası anlamına gelen “nexus” kelimesi, Kartal’da Metsan Nexus Projesi’nde “Buluşma Noktası” olarak yeniden yorumlanıyor. 

Dünya standartlarında bir yaşam alanı

Metsan Nexus sakinleri, açık havuz, basketbol sahası, fitness merkezi gibi alışılagelmiş sosyal alanlara ek olarak, ayrıcalıkları standarda dönüştüren konfor öğelerine de sahipler. 


Metsan Nexus projesi, lobisinden başlayarak tüm ortak alanlarında, şık ve modern yaşamı yansıtan ayrıcalıklar sunmayı hedefliyor. 36. kattaki Rooftop Teras, 19. kattaki Harmoni Teras ve Sky Lounge kış bahçesi Metsan Nexus sakinlerinin, manzaranın tadını çıkararak keyifli vakit geçirecekleri, komşularıyla...